Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

RAZER BLADE 14 (2024) İnceleme

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 28 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Razer Blade 14 (2024), son derece arzu edilen bir oyun dizüstü bilgisayarıdır. Kamusal alanda açıkça kullanmakla neredeyse övünmek gibi hissettiren türden bir dizüstü bilgisayar. Pratik olarak bir statü sembolüdür. Rakipler aynı yıldız kalitesini yaymayı başaramadı. Ancak Razer bu yıl daha önce hiç olmadığı kadar sert bir rekabetle karşı karşıya: ROG Zephyrus G14 (2024) ve daha az ölçüde HP Omen Transcend 14 .

Bu incelemede Blade 14 ile karşılaştırma yapmak için daha rekabetçi Zephyrus G14'e odaklanacağım. Harika bir kasa tasarımı, birinci sınıf malzemeler ve muhteşem bir OLED ekranıyla Razer'ın hava sahasına güç katıyor; Transcend'den çok, bugün Razer'ın hakim olduğu üst düzey dizüstü bilgisayar pazarını hedefleyen bir dizüstü bilgisayar hissi veriyor. Ancak bundan da öte, kısa süre önce Zephyrus G14 incelememi yayınladım; bu dizüstü bilgisayarın şu anda benden önceki Blade 14 ile hemen hemen aynı teknik özelliklere sahip bir modeline baktım: AMD Ryzen 9 8945HS ve Nvidia GeForce RTX 4070'in imrenilecek bir kombinasyonu Mobil.

1713733228920.png

Peki neden Blade 14'ü seçmelisiniz?

Açık cevap performansı içindir. Razer, RTX 4070'i Blade 14 içerisinde mobil GPU için mevcut maksimum watt değerinde çalıştırabiliyor. Bu 140 watt'tır; 115 watt'lık bir temel TGP artı 25 watt'lık bir art yakıcı seçeneği. Bu, 90 watt'lık Zephyrus'tan çok daha yüksek. Bunun performans üzerinde büyük etkisi var. Blade 14 ortalama olarak 1080p'de %18, 1440p'de ise %13 daha hızlıdır.

Dahası, farklı yerel çözünürlükleri nedeniyle Blade 14 ile G14'ün varsayılan ayarlardaki performansı arasında daha da büyük bir fark hissedeceksiniz. Blade 14, 2560 x 1600 IPS ekrana ve G14, 2880 x 1800 OLED ekrana sahiptir. İlki 240Hz'e, ikincisi ise yalnızca 120Hz'e kadar ulaşabilir.

Bu dizüstü bilgisayarların her ikisinin de doğal çözünürlüğünde bazı testler yaptım çünkü bu, çoğu kullanıcının bu makinelerde gerçekte nasıl oyun oynayacağına dair daha gerçekçi bir ölçüt gibi geliyor. Sonuçlar hiç de şaşırtıcı değil. Blade 14, daha az piksel itmesi nedeniyle G14'ten %30'un üzerinde daha hızlıdır. Razer her bakımdan kesinlikle daha hızlı oyun dizüstü bilgisayarıdır.

Diğer tarafı ise Blade 14'ün IPS ekranının G14'ün OLED'inden daha düşük bir çözünürlük olmasıdır. Ve G14'ü başka nedenlerden dolayı tercih ediyorum: OLED panel teknolojisi nedeniyle bunlar arasında en önemli olanı. Bu, zengin bir renk ve inanılmaz bir kontrast sunar ve 14 inçlik daha küçük bir panelde bile son derece ilgi çekicidir.

Ancak burada Blade 14'ün ekranını da savunacağım. LCD dizüstü bilgisayar panelleri söz konusu olduğunda, bu piyasadaki en iyilerden biridir. Eğer bir OLED ile yarışacak olmasaydı, görüntü kalitesiyle beni çok sevindirirdi. Blade 14'ün IPS paneli aynı zamanda büyük bir yanma tehlikesi olmadığı anlamına da geliyor (gerçekten denemediğiniz sürece), ki ben yine de bir OLED konusunda dikkatli olacağım. Alternatif Mini-LED'dir ve geçen yılki Zephyrus G14 (2023) dahil olmak üzere dizüstü bilgisayarlarda gerçekten harika Mini-LED paneller gördük , ancak Razer arka aydınlatma teknolojisini henüz 14 inçlik bir dizüstü bilgisayara indiremedi.

1713733236960.png

AMD'nin en yeni 8040 serisi ile 7040 serisi arasında çok büyük bir fark olmasa da Blade 14'ün içindeki CPU, günümüzdeki kadar yeni. Ryzen 9 8945HS, 5,2 GHz'e varan hızlarda sekiz çekirdek ve 16 iş parçacığı sunuyor. Bu dizüstü bilgisayardan makul olarak isteyebileceğiniz her şeyi atmak için oldukça büyük bir ateş gücü. Cinebench ve Blender testleri, tek iş parçacıklı ve çok iş parçacıklı özelliklerini gösteriyor ve hareket halindeyken bir video düzenleme makinesi olarak hareket etme konusunda oldukça yetenekli.

Ancak CPU yalnızca bir CPU değildir. Aynı çip olan Radeon 780M üzerinde düşük güçlü bir GPU bileşeniyle birlikte geliyor . Yanında doldurulmuş devasa RTX 4070 göz önüne alındığında bu anlamsız görünebilir, ancak 3D uygulamaları ve bazı oyunları çalıştırabilen, bu çipe düşük güçlü bir alternatifin ek avantajını sunuyor. Dizüstü bilgisayarınız bu işlemlerin çoğunu Nvidia Optimus aracılığıyla otomatik olarak halleder, ancak RTX 4070 yerine 780M'yi kullanabiliyorsanız pil ömrü, akustik ve termal özellikler iyileşir. Bu, bazı el tipi oyun bilgisayarlarına güç veren çipin aynısıdır ve Pek çok oyunu 1080p'de çalıştıracak kadar güçlü.

Pil ömrü Blade 14'ün gizli numaralarından biridir. Razer'ın dizüstü bilgisayarları pil ömrü testlerinde her zaman güçlü performans gösterdi ancak Blade 14, aynı 3DMark pil testinde karşılaştırmalı G14 modelinden yarım saat daha uzun süre dayanıyor; bu da Blade 14'ün G14'e kıyasla %49 daha uzun ömürlü pil anlamına geliyor.

Blade 14, test ettiğimiz tüm oyun dizüstü bilgisayarlarının daha soğuk tarafında yer alıyor. GPU, Metro Exodus Enhanced Edition'ın uzun çalışması sırasında 78°C'ye ulaştı. CPU, 89°C. Blade 14'ün GPU'yu hiçbir şekilde geride tutmadığı ve 14 inçlik bir dizüstü bilgisayar olduğu göz önüne alındığında bu oldukça etkileyici; bu da büyük bir soğutucu veya soğutma çözümü yerleştirmek için daha az alan olduğu anlamına geliyor. Ancak, soğutma yük altında sessiz değil. Blade 14'ün hacim olarak tam vuruşta G14'ten gözle görülür derecede farklı olduğunu düşünmeyin. 14 inç oyun dizüstü bilgisayarlarında bunların hepsi çok fazla.

1713733295372.png

Blade 14'ün alt tarafı soyulduğunda, çoğunlukla kapalı iki fanlı soğutma çözümü de dahil olmak üzere oldukça yoğun bir şekilde doldurulmuş bir anakart ortaya çıkıyor.

68,1 WHr pilin üzerindeki kapağı geriye doğru kaldırarak hem tek NVMe yuvasına hem de çift SO-DIMM yuvasına erişebilirsiniz. Burada sunduğum inceleme modeli, çok fazla olmayan 1 TB Gen4 SSD'nin yanı sıra bol miktarda olan 32 GB DDR5 ile geldi. 2 TB'lık bir sürücü çok daha iyi bir karar olurdu. Bu birinci sınıf bir oyun dizüstü bilgisayarıdır, belki de hepsinden en premium olanıdır ve 1 TB'lık bir sürücü kesinlikle öyle değildir.

Kısa sürede doluyor ve kıyaslama paketini kurduktan sonra bile kapasite açısından tıkalı bırakmamaya dikkat etmem gerekiyordu. Daha da kötüsü, başka bir sürücü veya aygıt olmadan sürücüyü daha büyük bir sürücüyle değiştirmeyi zahmetli hale getiren tek kullanılabilir yuvadır .

Kesinlikle Razer'dan büyük bir eksiklik ama ne yazık ki incelediğim G14 daha iyi değil. Her iki açıdan da hayal kırıklığı yaratıyor; depolama pahalı değil arkadaşlar.

Razer hala yükseltilebilir DDR5 SO-DIMM bellek sunuyor; Asus ise LPDDR5'i makinesine lehimlemeyi tercih etti. Her iki dizüstü bilgisayar da zaten 32GB hızlı DRAM ile geldiğinden, kişisel olarak ben bundan pek rahatsız değilim, ancak lehimli belleğin bazıları için zor bir satış olduğunu biliyorum.

Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, Blade 14'ün G14'ten 1,79 cm (0,7 inç) ile 1,63 cm (0,64 inç) arasında oldukça kalın olmasıdır. Lehimleme biraz yer tasarrufu sağlayabilir ancak Razer'ın tam yağlı 140W GPU'yu tercih etme kararının aynı zamanda termal sorunlar olmadan soğutma çözümünü gerçekten daha fazla zayıflatamayacağı anlamına geldiğini düşünüyorum.

1713733305541.png

Blade 14, dizüstü bilgisayarı şarj etmek için özel bir kablo bağlantısı kullanan, etkileyici derecede kompakt 230 W güç tuğlasıyla birlikte gelir. G14'ün aksine, taşınabilirlik için ikincil bir düşük watt seçeneği içermez. Kişisel olarak bunu bir hayal kırıklığı olarak görmüyorum (G14'e iki şarj cihazının dahil edilmesi ekstra e-atık olarak sonuçlanabilir), ancak bu iki dizüstü bilgisayar arasındaki fiyat farkı göz önüne alındığında biraz moraliniz bozulabilir.

Blade 14 ile yeni rekabetçi Zephyrus G14 arasında nasıl karar verilir? Fiyatı konuşalım çünkü sanırım birçok insanın aklına bu gelecektir.

1713733318726.png

Burada incelediğim konfigürasyondaki Razer Blade 14'ün fiyatı 2.700 $ / 2.700 £' dur . Birkaç hafta önce incelediğim Asus ROG Zephyrus G14'ün fiyatı neredeyse her açıdan karşılaştırmalı olarak 2.000 $ / 2.400 £ idi .

Doğru kişiye göre Blade 14'ün performansı bu ekstra 700 dolara değebilir. Bir zamanlar Razer, hem yüksek performans hem de oyundaki en muhteşem kasaya sahip olma iddiasıyla en üst sırayı güvenli bir şekilde güvence altına almış olsa da , bugün durum tam olarak böyle değil. Yeni G14 şasisinden tamamen etkilendim. Blade 14'ler benim için oldukça dengeli bir zeminde; Blade muhtemelen metalin verdiği hissi alıyor ama ben G14'ün daha ince form faktörünü tercih ediyorum. Her ikisi de sonuçta çok güzel (piyasadaki en iyi makinelerden bazıları) ancak Blade 14'ün şasisi artık benzersiz bir satış noktası değil.

Benzer şekilde, birçok dizüstü bilgisayar etkileyici ekranlar sunuyor ve bu aslında Razer'ın bazı yönlerden geride kaldığı bir alan.

Bu sebeplerden dolayı Blade 14 benim için fiyat etiketi hesaba katıldığında parlaklığını kaybediyor. Birkaç şey onu daha çekici hale getirmeye yardımcı olabilirdi: OLED veya Mini-LED ekran (ki şu anda bir model değil). Blade 14 seçeneği; 2 TB veya daha büyük bir NVMe sürücüsü, ki bu da hiçbir seçeneğin olmaması şaşırtıcı; ve daha ince bir profil. Bu önemli noktaların Razer'ı en iyi 14 inç oyun dizüstü bilgisayarı olarak güvence altına alacağına inanıyorum. G14, çok daha az para karşılığında, benim tavsiyemi kazanmaya yetecek kadar iş yapıyor.

Paylaşım için teşekkürler. :)

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler bir tane sipariş verelim gelince inceleriz

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri