noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
InfernoShade 1
InfernoShade
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
Agora Metin2 1
Agora Metin2
PrimeAC 1
PrimeAC
ShadowFon 1
ShadowFon
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Pacific Drive İncelemesi

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
3,010
Çözüm
31
Online süresi
7mo 18d
Reaksiyon Skoru
6,014
Altın Konu
507
TM Yaşı
10 Yıl 5 Ay 21 Gün
Başarım Puanı
399
MmoLira
119,683
DevLira
121
Ticaret - 100%
2   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Kişisel hayatımda araba kullanmaktan nefret ediyorum ama video oyunlarının bunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu var. Gerçek hayatta yaptığım herhangi bir sürüşten çok daha zorlayıcı olsa da, bir video oyununun sürüşü Pacific Drive kadar ilgi çekici ve keyifli hale getirmesi nadirdir. Tonlarca oyun derinliği, sarhoş edici bir atmosfer ve takıntılı olduğum bir New Weird hikayesiyle Ironwood Studios'un ilk oyunu, ara sıra beni arıza şeridinde mahsur bıraksa da göz kamaştırdı.

Hem hikaye hem de oynanış açısından daha önce Pacific Drive'a pek benzeyen bir oyun oynamamıştım. Kuzeybatı Pasifik'in, bilime meydan okuyan faaliyetler nedeniyle yıllardır kapalı olan ve Olimpiyat Hariç Tutma Bölgesi (OEZ) olarak adlandırılan gizemli bir bölümünde sıkışıp kalarak, oraya giren neredeyse herkesi yuttuğu bilinen bir bölgeden çıkış yolu bulmanız gerekiyor. . Bunu, yarı rastgele oluşturulmuş bir seviye veya seviye serisi boyunca bir istasyon vagonunu sürdüğünüz, işçilik ekipmanı ve diğer hayati kaynakları topladığınız ve ardından uzay zamanı bozan bir "geçide" ulaşmak için bir fırtınaya karşı yarıştığınız roguelite koşularında yapacaksınız. "Bu sizi terk edilmiş bir otomobil mağazasının güvenliğine geri götürür; burada kaynaklarınızı biriktirir ve bunları sonraki koşularda aracınızı ve karakterinizi geliştirmek için kullanırsınız.

Bazen aşılmaz gibi gelen bazı gerçekten meşakkatli durumlara rağmen, 20 saatten fazla bir süre boyunca bu formül benim için hoş karşılanmadı. Detaylara ve derinliğe büyük önem veren Pacific Drive, başlangıçta zorlu bir deneyime dönüşüyor ve siz arabanızı önemli ölçüde geliştirseniz bile çıtayı sürekli olarak yükseltiyor. Pek çok roguelitenin yaptığı gibi, iki adım ileri, bir adım geri ritmiyle gelişiyormuş gibi geliyor.

Patlak lastikler gibi bariz araba sorunları hakkında endişelenmenize gerek kalmayacak, ancak lastikleriniz yedek parçalardan daha iyi olmadığında oyunun başlarında sıklıkla ortaya çıkacaklar. Sizi sıklıkla ışınlanan OEZ'den koruyabilmeleri için, yan paneller ve kapılar gibi arabanın gövdesinin iyi durumda olduğundan emin olmanız gerekir. Elektrik şokları yayan kuleler ve UFO'lar gibi etrafta uçuşan metal parçaları gibi çeşitli tehlikeler size açıkça düşman olduğundan, arabanızdan indiğiniz zamanlara karşı dikkatli olmanız gerekecektir. Ve oyun ilerledikçe, bu "anormalliklerin" veya düşman varlıkların/olayların listesi daha da uzar.

Bu anormalliklerin fantastik unsurlarından biri de yabancı tasarımları ve davranışlarının deşifre edilmesinin o kadar zor olmasıdır ki bu bende neredeyse onları test etmek istememe neden oluyor, böylece doğalarını daha iyi anlayabilir ve daha sonra bunların üstesinden nasıl daha akıllıca gelebileceğimi öğrenebilirim. Ancak daha basit bir yol var: Kaynak artıklarından anormalliklere ve hatta her seviyede göreceğiniz farklı türden mahsur kalan araba ve kamyonlara kadar oyundaki her şeyi tarayarak hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Ancak o zaman bile, bunları taramak, bir anormalliğin davranışını, sizin orada bulunmadığınız konuşmalardan tuhaf alıntılar yoluyla ortaya çıkarır ve sizden bir anormalliğin önemli özelliklerini, bir video oyununun dedektif vizyonu gibi basitçe tarayıp hemen taramak yerine, bağlam dışı bir şeyden çıkarmanızı talep eder. bunu anlamak.

Her anomalinin sadece belirsiz doğası değil, aynı zamanda her birinin cehenneme giden bir otoyol olmasını sağlayan daha sonraki seviyelerdeki hacmidir. Bir anormallikten kaçmak için yoldan sapmak zorunda kalmak, muhtemelen başka tehditlerin de bulunduğu önünüzdeki toprak yol için sizi yetersiz donanıma sahip bırakabilir.

Benzer şekilde, oyunun gerçek 24 saatlik saati, gecenin ortasında farlar çalışmadan bir yola varırsanız, bunun, hayatta kalmak için belki de kelimenin tam anlamıyla yokuş yukarı bir tırmanış olacağı anlamına gelir. A'dan B'ye gitmek, en basit ifadeyle, Pacific Drive'ın doğasıdır, ancak pratikte, daha çok A'dan W'ye, R'den D'ye, M'ye gitmek ve sonunda B'nin geçici güvenliğine ulaşmak gibi bir duygudur, sonra bu süreç siz gelene kadar tekrarlanır.

Yüksek hacimli ve çok çeşitli engellerin üstesinden gelmenin püf noktası, birincil hedefinizi aklınızdan çıkarmadan koşulara devam etmektir. Bazen, metal hurdaları, kauçuk veya düzinelerce başka kaynaktan birini aramak için bir sonraki büyük hikayeyi arka plana atmanız gerekebilir. Anormalliklerde olduğu gibi, bu nesneleri taramak, onları daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir; bunlardan daha fazlasını nereden alacağınız da dahil, böylece sonunda arabanızda çarpıcı iyileştirmeler yapmaya yetecek kadar stok yapabilirsiniz.

Ancak oyun o kadar iyi tempolu ki, yavaş yavaş gelişen külüstürünüzün direksiyonunda kendinizi daha dayanıklı hissettiğinizde, buna uymanın zorluğu da artıyor. Sürekli olarak dayanıklı lastiklere ve çalışan farlara alıştığım gibi, oyun da beni başka yönlerden zorlayan yeni anormallikler ortaya çıkarıyordu; pilimin ömrü veya dünyanın kendi içine çökme hızı gibi.

Birçoğu otomobil mağazanızı veya arabanızı hem pratik hem de kozmetik olarak geliştirecek 100'den fazla farklı plan ve araştırma yükseltmesi ile sunulan derinlik son derece tatmin edicidir. Arabama genişletilmiş depolama alanı, ekstra yakıt depoları ve aradığım öğelere sinyal gönderen bir kaynak radarı gibi yeni mekanizmaları arabama takmayı seviyordum, çünkü bunların her biri yalnızca sürüş sırasında bariz ve anında fayda sağladığı için değil, aynı zamanda beni dönüştürdüğü için de. Köhne vagon sonunda Hayalet Avcılarının Ecto-1'ine benzer bir şeye dönüştü. Oynanış geliştirmeleri ile görsel stilin birleşmesi, Pacific Drive'ın bu bölümünü, hem yapımıza uygun hem de gerçekten harika görünen zırhları donatabileceğim geleneksel bir RPG gibi hissettiriyor.

Ve sakın hata yapmayın, Pacific Drive gerçek bir RPG'dir; isterseniz bir caRPG'dir. Her ne kadar ilk iyileştirmeler evrensel olarak avantajlı olsa da (örneğin, arazi lastikleri yaz lastiklerine göre herhangi bir taviz vermeden yapılan bir yükseltmedir) daha sonraki kilit açma işlemleri, daha hızlı bir araç gibi belirli yapılara eğilerek bazı seviyelerin en dikkat çekici engellerine hazırlanmanıza olanak tanır. Gazı daha çabuk yakan bir arabaya ya da yola çıkmadan önce yolda hızlı bir fırtınaya maruz kalabileceğinizi fark ettiğinizde elektrik üzerinden radyasyona karşı koruma sağlar, bu da Geiger sayacınızın radyo gibi şarkı söyleme olasılığını artırır.

Radyodan bahsetmişken, Pacific Northwestern gruplarının özel yapım lisanslı parçaları oyunun güçlü atmosfer duygusunu doğrudan etkilediği için müzik mükemmel. Kapatmak da dahil olmak üzere istediğiniz zaman radyo istasyonunu değiştirebilirsiniz, ancak müziğin, akıldan çıkmayan eterik vokallerden indie folk rock'a ve hatta kolektif olarak bağlanmayı reddeden birkaç synthwave banger'a kadar değişen türlerle oyunu güvenilir bir şekilde daha iyi hale getirdiğini gördüm. Oyunun herhangi bir belirli döneme göre ayarlanması, böylece tüm ortamın daha da tuhaf hale gelmesine neden olur.

Birkaç on yıl önce gerçekleştiği söyleniyor, ancak oyunun hikayesinde tekrar eden bir bulgu, Seri tarzı bir araştırma podcast'ine çok benzeyen ses kayıtlarıdır ve Bölge'nin anakronik doğasını daha da vurgulamaktadır. Bu, kulak kurdu ağırlıklı müzik ve OEZ'deki diğer kayıp ruhlardan rutin olarak Night Vale benzeri radyo yayınlarıyla bağlantılı olarak, tam olarak bir korku oyunu olmasa da bu oyunu son derece ürkütücü bir şeye dönüştürüyor. Saat 1'de ve 20'nci saatlerde, arabamdan inme, gölgelerin arasından geçerek yakındaki bir binayı temizleme ve ardından ben ya da arabam Bölge'nin tuhaflıkları tarafından saldırıya uğramadan geri dönmeye çalışma sürecine dalmıştım.

Bu, diğer medyadaki en sevdiğim anlatı temas noktalarından birçoğundan oluştuğunu hissettiren bir dünya. Ben OEZ'i en açık şekilde Night Vale'e benzetiyorum; hepsinin merkezinde Dharma Girişimi benzeri bir bilimsel yapı var; ve uzaylı benzeri düşmanlardan kaçarak ormanda süründüğümde The X-Files'ı veya 10 Cloverfield Lane'in son perdesini hatırlamadan edemedim. Pacific Drive sanki benim gibi bu şeyleri seven insanlar tarafından yapılmış gibi geliyor ama asla hiçbirinin kopyası gibi gelmiyor. Sonuçta onun dünyası kendine ait ve ben de diğerleri gibi unutmayacağım. Daha önce Remedy'nin oyunlarına duyduğum heyecanla bu oyundaki ses kayıtlarını ve diğer isteğe bağlı hikaye bilgilerini araştırdım.

Aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok yükseltme, temizlenecek pek çok kaynak ve dikkat edilmesi gereken pek çok yarı rastgele tehdit varken, oyunun en büyük kusuru, tuhaf bir şekilde, bazen güçlü olması da oluyor. Birçok durumda, hem bir sonraki yükseltmenin vurgulanması gereken en önemli şey hem de belirli şeylerin nasıl yükseltileceği konusunda kendimi kaybolmuş hissettim. Ayrıca, geliştiricinin yardımıyla, neden kritik yol hedefime giden bir rota bulamadığımı çözmeye çalışırken, ana hikaye ilerlemem birkaç gün boyunca durduruldu. Sonuçta haritanın net olmayışı bunun sorumlusuydu.

Pacific Drive kavranması zor olmaktan keyif alıyor, ancak bazen istemeden de olsa anlaşılmazmış gibi geliyor ya da belki de ne zaman yeterli olduğunu bilmiyormuş gibi geliyor. Bir seviyeye girdiğimde ve gözlerimin önünde neye tanık olduğumu anlamadığımda, onun donukluğu bariz bir güçtü, ancak bazen basit bir oyunda sorularıma hiçbir cevabım olmadığını hissettiğimde daha az sevimliydi.

Bir keresinde işçilik malzemelerimin büyük bir kısmını bir makineye koymuştum ve daha sonra bunların daha büyük parçaları kullanılabilir parçalara ayırması gerektiğinden onları yok ettiğini öğrendim. Oyun, zaten küçük olan parçalarımın "parçalanıp toza dönüşeceği" konusunda beni uyarmadı veya önceden yeterince açıklamadı. Pacific Drive sık sık bu tür karışıklıklar yaşamanıza izin verir, ancak mağazadayken sık sık kayıt yaparak bununla mücadele edebilirsiniz, böylece gerekirse bir yedek yükleyebilirsiniz. Bu hatayı iki kez yapmadım ama bir kez bile ağır bir ceza gibi hissettim. Bu tür duraklamalar Pacific Drive'ın şu ana kadar yılın en sevdiğim oyunlarından biri olmasını engellemedi, ancak biraz daha fazla rehberlikle sanırım çok daha fazla keyif alırdım.

Oyun, kendi takdirine göre, genellikle kendi zorluğunu hedef alan ve onu daha sindirilebilir hale getirebilen zorluk ayarlama seçenekleriyle doludur. Gecelerin daha hızlı geçmesini sağlamak, arabanızdaki veya karakterinizdeki hasarı ortadan kaldırmak veya hatta tekrar denemek için otomobil mağazasına döndüğünüzde başarısız bir koşunun, kaybedilecek malzemeleri ortadan kaldırmamasını sağlamak gibi şeyler yapabilirsiniz. diğer faydaların yanı sıra. Bu seçenekleri takdir ediyorum çünkü bunlar, daha fazla insanın, arabalarının sürekli tehdidi olmadan ve ilgi çekici hikaye ilerlemesi, bozulma olmadan bu oyunu bitirebileceği anlamına gelecek.

Hem hikaye hem de oynanış açısından muhteşem derinliğiyle Pacific Drive, 2024'ün ilk hitlerinden biri. New Weird türüne rahatça uyan ancak ona kendi tarzını ve içeriğini de getiren bir dünya yaratmak için yola çıkıyor. İster oyunun birçok gizemini çözüyor olun, ister vagonunuzu bir sonraki yolculuk için geliştiriyor olun, güvenilmez cıvata kovasından güçlendirilmiş şarj cihazına giden yol büyüleyici bir yoldur. Oyunun şifresini çözmek özellikle zor olsa da, zorluk seçenekleri oyunun daha ezici bazı yönlerinin üstesinden gelmeye yardımcı oluyor. Günlük yaşamımda kuzeybatıda bisiklet kullanmaya devam edeceğim, ancak Pacific Drive'da, cehennem gibi dolambaçlı bir yolda başka bir keyif yolculuğuna hazırım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Paylaşım için teşekkürler. :)

paylaşım için teşekkürler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri