SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
DEVLOPER 1
DEVLOPER
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
mavzermete 1
mavzermete
darkbey42 1
darkbey42
Hikaye Ekle

Altın Konu Open Roads Oyun İncelemesi

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Bir zamanlar çok prestijli bir dergide yayınlanan çok derin bir makalede "baba sorunlarının" sanatçıyı, "anne sorunlarının" ise yazarları yarattığını okumuştum. Bu ifadenin ardındaki bilimi ya da bilim eksikliğini kanıtlayamam, ancak kalemleri silah olarak kullanan uzun bir korunaklı kadınlar soyundan gelen bir yazar olarak bunu kesinlikle anlayabiliyorum.

Bu nedenle anne-kız hikayelerine ve onların sunabileceği katarsis'e özel bir düşkünlüğüm var. Gone Home'un arkasındaki ekibin bu konuyu yaklaşan oyunları Open Roads'ta ele alacağını duyduğumda, kaçınılmaz olarak evime çok yaklaşacak güzel bir ülkeler arası yolculuğa hazırlandım. Bununla birlikte, Open Roads sağlam diyaloglar, büyüleyici karakterler ve nostaljiyle desteklenen ilişkilendirilebilirlik anlarına sahip olsa da, sonunda yürü ve tıkla keşif oyunu beni bunalttı. Oyuncuları gerçekten içine çekmek için çok kısa bir çalışma süresi ve olayların aceleyle çözüldüğü hissini veren ani bir sonla Open Roads, bir maceradan çok bir pit stop gibi hissettiriyor.

Bu, oyunun önermesinin ilginç olmadığı anlamına gelmez. Açık Yollar, Devine ailesinin reisi Helen'in ölümünden kısa bir süre sonra başlıyor ve kızı Opal ile torunu Tess'in kayıpla ve bundan sonra ne yapacaklarıyla başa çıkmalarını takip ediyor. Oyunun tamamı boyunca, 16 yaşındaki çoğu kız kadar iradeli, arsız ve umutlu olan 16 yaşındaki lise öğrencisi Tess olarak oynuyoruz. Tess, büyükannesinin ölümünün yanı sıra, anne ve babasının son ayrılığını ve evini kaybetmesini de ele alıyor; kendisi ve annesi Helen'le birlikte yaşıyor ancak onun ölümü üzerine ev ona verilmemiş.

Büyükannesinin evini temizlerken Tess ve Opal, çatı katı duvarlarına gömülü bir çantaya rastlarlar ve Helen'in gizli hayatının ve tutkulu bir aşk ilişkisinin kanıtı gibi görünen bir şeyi bulurlar. Evin satılmasına bir hafta kala ikili, Helen'in gizemli hayatının derinliklerine inmek için bir dizi kısa geziye çıkar.

Oyundaki az sayıdaki mekanın her birinde, Tess olarak dolaşıyorsunuz ve esas olarak 60'ların sonlarından 2000'lerin başlarına kadar (oyunun geçtiği dönem) farklı zaman dilimlerinden, kesinlikle tanıdık gelen nesnelerle etkileşime giriyorsunuz. birçok Amerikalı Y kuşağı için. Bazen, daha sonra kullanmak üzere öğeleri cebe indirebileceksiniz, aksi takdirde basit keşiflerle yönlendirilen bir oyuna hafif bir bulmaca unsuru ekleyebileceksiniz, ancak bu anlar çok az ve çok uzak. Bazı öğeler ayrıca annenizi aramanızı isteyecek, o da sizinle iletişime geçecek, bağlam ekleyecek veya bulgularınız üzerinde derinlemesine düşünecek. Tüm bunlar, ne yazık ki oyun ilerledikçe biraz sıkıcı gelmeye başlayabilen basit bir oyun deneyimi sağlıyor.

Tess, oyunun tozlu mekanlarını ve loş motellerini keşfetmenin dışında, zamanının çoğunu annesinin 90'ların sonundaki sedanında pompalı tüfek sürerek geçiriyor. Orada, çoğunlukla statik elektrikle dolu radyo istasyonları arasında dolaşma, annesiyle sohbet etme veya güvenilir kapaklı telefonunu kullanarak babasına veya en iyi arkadaşına mesaj gönderme şansına sahip olacak. Ancak Open Roads adlı bir oyun için yolda geçirdiğiniz süre son derece kısa ve yalnızca birkaç kez oluyor, bu da sonuçta yol gezisi deneyiminden uzaklaşıyor ve tekrarlanan oynanışın bozulmasına yardımcı olmuyor.

Oyunun bütünüyle, kurduğu her şeyi etkili bir şekilde ele almak veya derin bir bağ kurulabilirlik ve duygusal bağlantı duygusu kurmak için çok kısa olması nedeniyle bu tekrar eden bir sorundur. Temel olay örgüsünün ilginç olduğu ve oyunun karakterlerinin çok sevimli olduğu göz önüne alındığında bu utanç verici. Her ne kadar Kaitlyn Dever ve Keri Russell canlı aksiyon kariyerleriyle tanınıyor olsalar da ikili, sırasıyla Tess ve Opal'e oldukça fazla kişilik katıyor. Konuşma kısmı olmayan ve oyunda sadece grenli fotoğraflarla görünen Helen bile oldukça fazla kişiliğe sahip. Aslında onun canlılığı, farklı şekillerde de olsa daha özgür ruhlu davranışlar sergileyen Tess ve Opal arasında sık sık tartışılan bir konudur. Bu da oyunun gerçekten keyif aldığım başka bir yönü, çünkü çoğu zaman anneler koruyucu, endişe verici, gergin ve nispeten düz olarak yazılır. Açık Yollar bu tuzağa düşmekten kaçınır.

Ancak Açık Yollar'ın bu anne-kız geriliminden biraz fazla uzaklaştığını da düşünüyorum. Elbette, Tess ve Opal'in kavgaları var ve Opal sık sık merhum annesinin bazı davranışlarına yönelik hayal kırıklığını dile getiriyor, ancak keder, boşanma, büyük yaşam geçişleri ve ihanet yaşayan bir çift için drama eksikliği, duygusal yoksunluğa dönüşüyor. evrim ve katarsis. Genel kısalığı ve dağınıklığı, hatta insanlığı derinlemesine araştırma konusundaki tereddütü arasında Open Roads, oyuncu ile hikayesi arasına bir miktar duvar örüyor. Sonuç olarak karakterlerini sevdiğimi ancak onlara karşı pek bir şey hissetmediğimi fark ettim. Yeterince ilişkilendirilebilir olmalarına rağmen kendimi onların içinde bulamadım.

Elbette, tüm anne-kız ilişkileri çekişmeli veya Uğur Böceği'ni taklit etmiyor, ancak duygusallıktan uzak durarak duygularınızı kaybedersiniz. Örneğin, etraflarında çözülen tüm önemli noktalara rağmen, bana göre oyundaki en etkileyici konuşma, Tess ve Opal'ın, Tess'in yanlışlıkla telefonunu otelde bırakıp geri dönmelerini talep etmesinden sonra yaptıkları konuşmaydı. Bir yetişkin olarak durumu mantıklı bir şekilde görebilirsiniz: Arabayı bitirip dönüşte telefonu almak mantıklıdır; sonuçta onsuz sadece bir gece geçireceğiz. Ancak Tess'in diyalog seçenekleri sınırlıdır ve normalden biraz daha yoğundur; telefonuna ihtiyacı vardır . Ve 30 yaşında olmama rağmen hâlâ o çaresizliği hissediyordum.

Açık Yollar'ın nesiller arası travma, annelerin sıklıkla göz ardı edilen karmaşıklığı ve insanların sevgiyi göstermenin farklı yolları olduğu, yanlış anlaşıldığında acıya yol açabilecek bir gerçek hakkında anlamlı konuşmalar yapmak istediği açık ve ben de onlara sahip olmak istedim. Ancak bu ilginç konuları derinlemesine inceleyecek zamanı veya hassasiyeti sunmuyor. Ve hikayenin bazı ritimleri benzersiz olsa da ya da belki daha önce gördüklerimize göre en azından hafif bir değişiklik sunsa da, bu hikayelerin tümü bir şekilde aniden ve fazla tantana ya da iç gözlem olmadan sona eriyor.

Ancak oyunun hikaye anlatımında başarılı olduğu yer kendi ortamlarıdır. Muhtemelen stüdyonun geçmişi ve Gone Home ve Tacoma gibi keşif oyunları üzerindeki çalışma geçmişi sayesinde, mekanların nasıl nostaljik, ilgi çekici ama bunaltıcı olmayan ve sürükleyici ama kopuk olmayan hale getirilebileceğine dair bir anlayış olduğunu söyleyebilirsiniz. Yavaş yavaş pek çok birinci şahıs keşif oyununun midemi biraz bulandırdığını keşfetmeme rağmen (burada kesinlikle bir "ben" sorunum var, bu yüzden Open Roads'u suçlamıyorum), stüdyonun yarattığı ortamlarda dolaşmaktan gerçekten keyif aldım. Bana birlikte büyüdüğümü hatırlatan o kadar çok nesne ve dekor parçası vardı ki, bu nesnelerin ve onlara bağlı anıların beni oyundaki birçok konuşmadan daha derinden etkilediğini görmek ilginçti.

Her yerde, geçen zamanı hatırlatan küçük şeyler vardı (gazete kupürleri, Clueless'ın gişe rekorları kıran bir kopyası ya da CorningWare tarzı güveç tabağı gibi). Elbette, Tess ve Opal'in bazı konuşmaları da bu mekan hissine katkıda bulunuyor; özellikle Tess'in bilgisayara daha az meraklı annesine, çılgın bir Cuma gecesi fikrinin pizza rulolarından ve The Sims'ten oluştuğunu itiraf etmesi hoşuma gitti.

Ayrıca 90'larda çocukların izlediği animasyon filmlerden ilham alan Open Roads'un karakter çizimi de gerçekten hoşuma gitti. Stil, daha gerçekçi görünen ortamlara karşı öne çıkıyor ve oyunun seslendirmesiyle iyi çalışıyor, ancak uygun dudak senkronizasyonunun olmaması bazen garip hissettiriyordu. Ancak daha garip olan, oyunun neredeyse tamamlanmamış gibi görünen sesiydi. Beni 2003'e götürecek şarkılar ve sesler duymayı bekliyordum ama bunlar gözle görülür şekilde yoktu. "Stacy'nin Annesi" ya da "Hey Ya!" duymayı beklemiyordum. Radyoyu açmak, etkileşim kurabileceğiniz birden fazla radyo ve TV'ye sahip olmak ve hiçbir şey yapmamak biraz hayal kırıklığı yarattı.

"Hayal kırıklığı" ve "yetersiz" kelimelerinin Açık Yollar hakkında konuşurken defalarca kullandığım kelimeler olması talihsiz bir durum çünkü oyun hakkında hala işe yarayan çok şey var. Genel anlatım bazı anlamlı konulara değiniyor, oldukça fazla entrika, çok sayıda iyi hazırlanmış diyalog, bazı ilginç karakterler ve bolca yürek var. Ancak çoğu şey sinir bozucu derecede kısa kalıyor veya çok erken kesiliyor, bu da tüm deneyimi biraz cansız hale getiriyor. Bir anne-kız yolculuğunu konu alan bir oyun olmasına rağmen, oyun fazla ileri gitmiyor ve bu ilişki anlamlı bir şekilde incelenip değiştirilmek yerine sadece biraz değiştirilmiş halde bırakılıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri