ShadowFon 1
ShadowFon
D 1
delimuratt
PrimeAC 1
PrimeAC
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
romegames 1
romegames
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

LOGITECH PLAYSEAT CHALLENGE X İNCELEME

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
3,009
Çözüm
31
Online süresi
7mo 18d
Reaksiyon Skoru
6,001
Altın Konu
507
TM Yaşı
10 Yıl 5 Ay 19 Gün
Başarım Puanı
399
MmoLira
119,629
DevLira
121
Ticaret - 100%
2   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Normal bir masa düzeninde simülasyon yarışları yapan herkesin size söyleyeceği gibi, taviz vermek gerekir. En iyi yarış tekerleklerinin çoğu dingil mesafesi için masa kelepçeleriyle birlikte gelirken, kendiniz için bir tane kullanana kadar fark etmeyeceğiniz şey, kendinizi optimum konumda tutmak için düzenli olarak yapmanız gereken kendi kendine ayarlama miktarıdır.

Başlangıç olarak, masa sandalyeniz var. Muhtemelen dönme hareketi açısından kilitlenmiyordur, bu da iyi geri bildirime sahip iyi bir tekerleğin siz torka karşı savaşırken sizi kendi ekseni etrafında döndürmeye çalışacağı ve iyi bir pozisyonu korumak için biraz çekirdek stabilitesi gerektireceği anlamına gelir. Ayrıca, pedal setinizi yükseltmediğiniz veya Euro Truck Simulator'ın özel bir hayranı olmadığınız sürece, pek araba gibi hissettirmeyecek olan açının kendisi de var.

Bir de pedallar var ki, üreticilerin tüm çabalarına rağmen ağır frenlemelerde kaçınılmaz olarak hareket edecekler. Sonuç olarak, bu biraz zahmetli bir iş, bu yüzden simülasyon yarışı meraklıları sizi optimum pozisyonda tutmak ve tüm ekipmanlarınızı güvenli bir şekilde sıkıştırmak için ağır bir simülasyon teçhizatı çerçevesi satın alma eğilimindedir. Sorun şu ki, bunlar büyük, ağır ve hantaldır.

İşte Logitech Playseat Challenge X burada devreye giriyor. Playseat bir süredir oyun koltukları ve nispeten hafif simülasyon teçhizatı kurulumları yapıyor ve şimdi Logitech ile işbirliği yaparak sadece simülasyon yarış ekipmanlarınızı doğru pozisyonlarda sabitlemeyi amaçlamakla kalmayıp aynı zamanda kolay saklama için katlanabilen bir şey ortaya çıkardı.

300 $ / 260 £ ile 599 $'lık Playseat Trophy'den biraz daha ucuz, ancak yine de genel olarak ucuz diyemeyiz ve Trophy oldukça sağlam olsa da, Challenge X'in yaptığı gibi katlanmıyor. Buradaki fikir, sim donanımınızı büyük boy, katlanır bir kamp sandalyesi gibi kolayca paketleyebilmenizdir. Görünüşe bakılırsa bu, daha kalıcı bir kurulum için yer ayırmaktan çok daha kullanışlı ve sosyal.

Kutunun kendisi de beklediğimden çok daha kompakttı, bu da bana ağır bir öğleden sonra inşaatı yapacağımı düşündürdü. Ancak, ilk göründüğünden çok daha fazla parça önceden monte edilmişti, her şey iyi işlenmişti ve minimum çabayla ve gerçek bir takılma olmadan bir araya getirildi ve bazı iyi talimatlar ve açıkça düşünülmüş bir süreç sayesinde sandalyeyi bir saatten kısa bir sürede inşa ettim. Buna bu inceleme için bol bol fotoğraf çekmek ve inşaatın ortasında bir fincan çay içmek de dahildi.

Koltuk kılıfı iskeletin altından cırt cırtlı kayışlarla sandalyeye tutturulmuş, bu da başlangıçta beni biraz duraksattı. Bununla birlikte, ağırlığınızın büyük kısmı arka tarafınızın altındaki devasa bir kayış tarafından destekleniyor. Yapılar söz konusu olduğunda biraz mükemmeliyetçi biri olarak, başlangıçta yanlış hizaladım ve bir fotoğraf için düzeltmek istedim ve muhtemelen insanoğlunun bildiği en güçlü Velcro bağlantısı ile kaplandığını keşfettim. Yine de bu bana büyük miktarda ağırlığı kaldırabileceği konusunda biraz güvence verdi.

El emeğimin içine ilk kez oturmak yine de biraz sinir bozucu bir deneyimdi. Velcro ilk başta basınca uyum sağladığında çatırdıyor ama bir kez yerine oturduğunda kendinizi oldukça güvende hissediyorsunuz. Çerçeve direkleri iyi bir kalınlığa sahip ve tasarım, sandalyenin bir yandan diğer yana sallanmaya karşı mükemmel bir direnç gösterdiği anlamına geliyor.

Koltuk yüksekliği ve açı ayarı, çerçevenin çapraz açılarının her iki yanında bulunan iki numaralı kilitleme mekanizması olan "X-adapt menteşeler" tarafından belirlenir ve talimatlar başlangıçta bunları orta konumda kilitlemeyi önerir. Bu aynı zamanda katlama mekanizması olarak da işlev görüyor, iki parlak mavi kolun çevrilmesiyle kilitleme dişleri sandalyeyi katlamak veya açı ayarlamaları için serbest kalıyor.

Bu orta konumun benim bedenim için mükemmel olduğunu keşfettim. Boyum 1.80'in biraz altında (çok yakın ama bir o kadar da uzak) ve yaklaşık 170 kiloyum, ancak orta ayarda açının omurgamı desteklemek ve başımı öne dönük pozisyonda tutmak için mükemmel olduğunu gördüm.

The opened Logitech Playseat Challenge X box, showing the components packaged inside

Sim donanımının montajı açısından hem Logitech G923 'ü hem de Moza R5 paketini denedim. Beklediğiniz gibi G923 çok az sorunla monte edildi, hem pedallar hem de dingil mesafesi ünitesi taban plakasındaki çoklu deliklerle güzel bir şekilde hizalandı. Ancak Moza'da garip bir sorun vardı. Dingil mesafesini güvenli bir şekilde monte edebilmeme rağmen, her iki şirket de paketlerine çok sayıda vida, cıvata ve konektör dahil etmesine rağmen, pedalların kendileri ne Logitech ne de Moza'nın sağladığı bazı ek donanımlar gerektiriyordu.

Bununla birlikte, yerel bir yapı marketten satın aldığım bazı uzun cıvatalarla Moza'nın pedal setini başarıyla takabildim, bu yüzden her iki şirket tarafından da çok sayıda farklı montaj donanımı sağlandığı göz önüne alındığında, bunu nadir bir kurulum kombinasyonuna bağlayacağım. Delik yerleşimi açısından çok az standardizasyon olduğu için bir simülatör çerçevesini özelleştirmek ne yazık ki yaygın bir durum ve Challenge X'in hem dingil mesafesi montajında hem de pedal montajında mümkün olduğunca çok olasılığı kapsayacak şekilde önceden açılmış çok sayıda delik var.

Ayrıca, kabloları çerçeveye bağlı tutmak için bazı küçük plastik klipsler de dahil edilmiştir, bu da hoş bir dokunuş.

Dingil mesafesi plakası, altındaki bir vida kilidi yardımıyla eğilebilir, bu nedenle burada bol miktarda esneklik vardır, pedal montaj donanımı ise size doğru hafifçe açılıdır, bu da test ettiğim her iki pedal setinde de güzel bir şekilde çalıştı. Ayrıca pedal mesafesini, bunları çerçevenin geri kalanına bağlayan iki ayarlanabilir çubukla kolayca ayarlayabilirsiniz.

Yerine kilitlendikten sonra Challenge X'in son derece rahat olduğunu gördüm. Oturma açısı mükemmeldi, farklı boylar ve bacak uzunlukları için bolca ayar vardı ve "Acti-fit" malzemesi yumuşak, birinci sınıf hissi veren ve rahattı. Olmak için güzel bir yer ve sizi yarışmak için olumlu bir konuma getiriyor.

The wheelbase tilt mechanism on the Logitech Playseat Challenge X

Koltuğa girip çıkmak için dingil mesafesi bağlantı çubuğu dönebilir ve sol tarafa doğru kaldırılabilir, bu da bir rollercoaster'a girip çıkmak gibi hissettirir. Değerli dingil mesafeniz açık havaya doğru döndüğü için bu başlangıçta riskli bir hareket gibi geliyor, ancak sol taraftan açılabilen iyi yerleştirilmiş uzatılabilir bir destek ayağı sayesinde koltuğun devrilme tehlikesi yok.

Resimlerden de görebileceğiniz gibi, Challenge X'in sağ taraftan inmenizi istemesi, kurulumumun sağında büyük bir kitaplık olduğu için benim amaçlarım açısından biraz uygunsuzdu. Yine de, benim gibi sağ köşede sıkışıp kalmadığınız sürece, bu çoğu insan için dışarı çıkmak için bolca alan bırakacaktır ve solda dingil mesafesi açıkken bile adım atmayı pek sorun etmedim.

The Logitech Playseat Challenge X with the wheelbase mount open and the Logitech G923 attached

Koltuğa geri döndüğünüzde, çubuk aşağı iner (sürücüler, kollarınızı ve bacaklarınızı her zaman aracın içinde tutun) ve sağ taraftaki bir bükümlü kilit mekanizması onu yerine sabitler. Tümüyle kilitlendiğinde, uzatıcı destek ayağı dışa doğru yerleştirildiğinde, son derece güvenli, sağlam ve güven verici bir his veriyor.

Hem G923 hem de R5'te geri bildirim yoğunluğunu maksimuma çıkardım ve her ikisi de Logitech G Pro Racing Wheel kadar güçlü olmasa da, yoğun yarış senaryolarında bile çerçevede sıfır esneme veya bükülme hissettim.

Yarışmayı bitirdikten sonra, ekipmanlarınızı çıkarın, parlak mavi tutamaklarla yan kilitleri açın ve Challenge X kendini kolayca boş bir odaya veya bir gardırobun yanına atılabilecek bir şeye sokar. Siz hareket ettirirken pedal yuvasının kendi kendine açılmasını önlemek için tokalı bir kayış bulunurken, mavi kilit mekanizmaları güvenli bir şekilde kapanmasını sağlar, böylece siz onu saklarken bir ütü masası gibi kendi kendine açılma tehlikesi yoktur.

Logitech Playseat Challenge X, dosya dolabının önünde katlanmış halde

Unutulmaması gereken bir şey var: Challenge X'i katlayıp kaldırmak için G923 pedal setinin çıkarılması gerekirken, Moza setini cıvatalı tutabildiğimi fark ettim, bu da onu daha da kullanışlı hale getirdi. Logitech'in bunu tavsiye etmeyeceğinden oldukça eminim, ancak Challenge X'i her çıkardığımda, ağırlığı önemli ölçüde artırmasına rağmen pedallarımı yeniden ayarlamak zorunda kalmamayı uygun buldum.

Güvenli oturma pozisyonuna rağmen birkaç dayanıklılık sorunu yaşadım. Bunlardan ilki, hızla toz ve aşınma belirtileri gösteren ve temizlenmesi zor olan koltuğun deri desteğiydi.

İkincisi ve biraz daha endişe verici olan, sol menteşe kilidi bir noktada beni serbest bıraktı ve sandalyede geçirdiğim bir gün boyunca tek hareketle birkaç ayarı düşürdü. Bunun nedeni, mekanizmanın iç tarafa bakan altıgen cıvatasının zamanla biraz gevşek çalışması ve birlikte verilen altıgen anahtarla kolayca sabitlenmesiydi.

Logitech Playseat Challenge X'in temizlenmesi zor izleri gösteren arka deri kapağı

Biraz kalçamı sıktığım bir an olduğu söyleniyor, çünkü bir anlığına düşüyormuşum gibi hissettim, bu da kendinizi bir oyuna kaptırdığınızda çok kötü bir şey. Altıgen cıvatayı sıktığımdan beri hiçbir sorun yaşamadım, ancak menteşe mekanizmasının kullanıcı yapısının bir parçası olmadığı göz önüne alındığında, yalnızca fabrikada düzgün şekilde sıkılmadığını varsayabilirim, dolayısıyla puanlar burada düşüldü.

Diğer tek konu fiyattır ve burada gerçek bir anlaşmazlık noktasına ulaşıyoruz. Özellikle orijinal Playseat Challenge yarış kokpiti çok benzer bir ürüne benzediğinde ve genellikle daha ucuza bulunabildiğinde 300 $ çok gibi geliyor. Orijinalini test etmemiş olsam da, hemen hemen aynı görünüyorlar ve eğer benim param olsaydı, bunun yerine sadece fiyat indirimi için diğer seçeneği değerlendirebilirdim. Kayış ayarlama mekanizması daha kaba görünüyor ancak buradaki Activ-X kilitleri de tam olarak mükemmel değil.

Aksi takdirde, Challenge X ile geçirdiğim zamandan keyif aldım. Bu, pek çok sim yarışçısının karşılaştığı bir soruna, yani uygun bir sim teçhizat çerçevesini nereye koyacağınıza akıllıca bir çözüm. Biraz gevşek altıgen cıvata dramım dışında, tamamen sağlamdı ve o zamandan beri saatlerce harcadıktan sonra, uzun bir yarış seansından sonra sıfır yorgunluk veya rahatsız edici sırt sancıları ile atlayabildiğimi fark ettim.

Playseat Trophy, yeri olanlar için belki daha sağlam bir çözüm gibi görünse de, eğer yer sıkıntısı çekiyorsanız veya özel bir kurulum istemiyorsanız, Challenge X'in gerçekten çok iyi bir çözüm olduğunu düşünüyorum. Monoprice Dark Matter GT'yi de düşünebilirsiniz , ancak Challenge X, önemli ölçüde daha fazla paraya rağmen daha hepsi bir arada bir üründür.

Hafta sonları ön odamda yarışmak çok daha rahat ve oturma pozisyonu sayesinde biraz daha sürükleyici hale geliyor. Garip bir şekilde kıpırdamasına rağmen, tasarımın konforu ve rahatlığı birinci sınıftır. Ama bu kıkırdaklarla ve bu fiyatla? Biraz daha fazlasını sunabileceğini ve sunması gerektiğini hissediyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri