Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
romegames 1
romegames
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
InfernoShade 1
InfernoShade
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Kepenekçi Sinan Medresesi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Carissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 299

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Katılım
2 Mar 2015
Konular
59,189
Mesajlar
88,450
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,294
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 14 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,301
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Kepenekci_Sinan_Madrasa-exterior.jpg


Kepenekçi Sinan Medresesi, Sinan Emk Medresesi ya da Emin Sinan Efendi Medresesi, Türkiye'nin İstanbul ilinin Fatih ilçesinde yer alan eski bir medresedir. Günümüzde harap durumdadır ve herhangi bir işlevi yoktur.

Tarihi

"Kepenekçi", "Hoca", "Emk" ya da "Emin" sıfatlarıyla tanınan Sinan Efendi tarafından yaptırıldı. Mimar Sinan tarafından tasarlanan yapı, kendisinin eserlerini derleyen eserlerden Tuhfetü'l-Mimarin'de "Sinan Emk Medresesi", Tezkiretü'l-Ebniye'de ise "Emin Sinan Efendi Medresesi" olarak adlandırılır. İnşa tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, "Kepenekçi Sinan Medresesi" olarak anıldığı 1546 tarihli tahrir defterinden ötürü bu yıldan önce inşa edilmiştir. 1914'te, teki sonradan eklenmiş olmak üzere on odası, işlevsiz ve harap hâldeki bir sınıfı, şadırvanlı ve tulumbalı bir avlusu, odalarının altında ise bir bodrumun olduğu kaydedilmiştir. 1918'de, yangın mağdurlarının barındığı bir yapı olarak kullanıldığı belirtilir. Jacques Pervititch'in 1941 tarihli haritasında "harap, eski medrese" olarak işaretlenmiştir.

Konumu ve mimarisi

Fatih ilçesinin Demirtaş Mahallesi'ndeki Kepenekçi Medresesi Sokağı'nda, bir cephesi Kepenekçi Sabunhanesi Sokağı'na bakacak şekilde konumlanır.

Mimar Sinan eseri olan medrese yapısı, 94 pafta, 493 ada, 4 parselde yer almaktadır.
 
Paylaşım İçin Teşekürler İyi Forumlar.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst