kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Altın Konu Stringi olmayan fonksiyonları bulma | GetTargetVID

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tytyty1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Bu eğitim, yalnızca yasal ve etik amaçlar için kullanılmalıdır. Burada öğretilen bilgilerin kötüye kullanılması durumunda yaşanabilecek sorunların sorumluluğu size aittir.

Merhaba arkadaşlar,

Forumda çoğu arkadaşın referenced strings bölümünde istediği string olmadığında o fonksiyonu nasıl bulacağını bilmediğini fark ettim. Tek tek konuları, özel mesajları yanıtlamak yerine bir konu açarak açıklık getirmek istiyorum. Bu işlem için birçok yol var bugün ben size yakın stringlerden bulma metodunu anlatacağım. Bunun için öncelikle metin2 client source code indirmeniz gerekiyor. Forumdan yada githubdan bulabilirsiniz.

Bulacağımız fonksiyon GetTargetVID. Target damage gibi hileler için elzem. Öncelikle source code açıp ctrl + f ile seçtiğim seçenekleri seçerek find all basıyoruz.

1711967617261.png

Gördüğünüz gibi birçok arama sonucu geldi.

1711967665317.png

Bundan sonra yapmamız gereken işlem sırasıyla incelemek ve aratabileceğimiz bir string bulmak. Bu fonksiyona göre değişebilir, direkt olarak bulabilirsiniz veya 1-2 fonksiyon alt/üst bakmanız gerekebilir. Örnek olması açısından ben tanımlandığı yere gidiyorum.

1711967921996.png

Gördüğünüz gibi bir başka fonksiyonu çağırıyor. Sağ tıklayıp go to definition'a tıklayın (F12). Şimdi bu fonksiyona sağ tıklayıp find all references'a tıklayın.

1711968127984.png

Gelen sonuçlar:

1711968152076.png

Sırasıyla tıklayıp inceliyorum.

1711968234977.png

İstediğim fonksiyon fonksiyonun baş tarafında nispeten bulması daha kolay olacak ve altında ki fonksiyonda bulabileceğim bir string var.

1711968291227.png

İşlem bu kadar şimdi cheat engineye geçiyoruz. Oyuna bağlanıp referenced string'e tıklayın. Tamamen dolduğunda az önce bulduğumuz string'i aratacağız.

1711968474463.png

1711968496876.png

Şimdi listeden buna 1 kere tıklayıp sağ tarafındaki adrese çift tıklayın.
Sizi bu stringin bulunduğu adrese yönlendirdi şimdi source code'da olduğu gibi yukarıya doğru çıkıyorum.

Konuya daha fazla resim ekleyemediğimi fark ettim :D
Altındaki cevapta devam edeceğim.

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Öğeyi görmek için üye olmalısınız.

Bu arattığımız stringin fonksiyonunun başı.

İstediğim fonksiyonun bunun üstündeydi o yüzden tekrar push ebp mov ebp,esp görene kadar yukarıya çıkıyorum.

Evet aradığım bölümü buldum şimdi source code'a bakıyorum. İlk çağrılan fonksiyon benim aradığım fonksiyon o yüzden call adresine sağ tıklayıp follow yapıyorum.

Ve fonksiyon bulundu :)
Bundan sonra nasıl kullanacağınız, bu fonksiyonun ne olduğu vs zaten forumda olduğu için anlatmıyorum.

İyi forumlar.
Yararlı konu, konuya ek olarak da ismi olmayan fonksiyonları sourcedan bakıp başka hangi fonksiyonlarda kullanıldığını inceleyip de bulabilirsiniz. Ida kullanabilirsiniz bunun için.
1711969133906.png

Bu arattığımız stringin fonksiyonunun başı.

1711969228032.png

İstediğim fonksiyonun bunun üstündeydi o yüzden tekrar push ebp mov ebp,esp görene kadar yukarıya çıkıyorum.

1711969294792.png

Evet aradığım bölümü buldum şimdi source code'a bakıyorum. İlk çağrılan fonksiyon benim aradığım fonksiyon o yüzden call adresine sağ tıklayıp follow yapıyorum.

1711969367695.png

Ve fonksiyon bulundu :)
Bundan sonra nasıl kullanacağınız, bu fonksiyonun ne olduğu vs zaten forumda olduğu için anlatmıyorum.

İyi forumlar.

Yararlı konu, konuya ek olarak da ismi olmayan fonksiyonları sourcedan bakıp başka hangi fonksiyonlarda kullanıldığını inceleyip de bulabilirsiniz. Ida kullanabilirsiniz bunun için.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri