Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Talat Ulussever

• Konuyu başlatan mum
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 2
  • Görüntüleme 881

mum

Level 27
Fahri Üye
TM Üye
Konular
7,500
Online süresi
13g 72259s
Reaksiyon Skoru
3,056
Altın Konu
0
Başarım Puanı
549
TM Yaşı
12 Yıl 4 Ay 26 Gün
MmoLira
31,714
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

talatulussever.jpg

Talat Ulussever Biyografisi Borsa İstanbul Yonetim Kurulu Başkanıdır. Talat Ulussever, 1970 yılında Adana ’da doğmuştur. Ankara Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi Maliye bolumunden mezun oldu. Finansal Kaynakların Yonetimi” alanında Carnegie Mellon Universitesi ’nden (ABD) yuksek lisans, “Turkiye ’de Yapılan Finansal Reformların Ekonomik Analizi” başlıklı teziyle Kansas Universitesi ’nden (ABD) doktora derecelerini aldı.

2004–2007 yılları arasında Benedict College Finaamanlı Yardımcı Docent olarak calışan Dr. Ulussever, aynı zamanda universitenin iştirak ve şirketlerinde araştırmacı, proje danışmanı ve finans danışmanı gorevlerinde bulundu. Lisansustu eğitimi boyunca Amerika Birleşik Devletleri ’nde bulunan farklı universite ve kuruluşlarda analist, uzman, oğretim gorevlisi ve misafir profesor olarak calıştı.
Akademik hayatına 2007 yılından itibaren Suudi Arabistan ’da Kral Fahd Petrol & Mineral Universitesi ’nde devam eden Talat Ulussever, burada finans dersleri verdi ve araştırma projelerinde proje yurutucusu ve danışman olarak aktif gorevler aldı.
Akademik kariyeri boyunca cok sayıda uluslararası akademik sempozyumda sunumlar yaptı, muzakerelerde bulundu ve oturumlara başkanlık etti. Uluslararası hakemli dergilep eleştirileri yayımlanan ve Şubat 2013 ’te Docent olan Dr. Ulussever, cok sayıda uluslararası akademik dergi ve kurumun Bilimsel Kurullarında gorev yapmaktadır.
2010-2014 yılları arasında T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ’nda Baş Proje Direktoru ve Başkan Danışmanlığı gorevlerinde bulunduğu surede Ajans ’da gorev yapan uzmanlara ekonomi, finans ve yatırım alanında eğitimler vermiştir.
5 Nisan 2013 ’te Borsa İstanbul A.Ş. Yonetim Kurulu Uyesi olarak atanan Talat Ulussever, 31 Mart 2015 tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısında Borsa İstanbul'da Yonetim Kurulu Başkanı olarak secilmiştir.
İstanbul Sabahattin Zaim Universitesi İktisat Bolumu kurucu başkanlığını da yapan Talat Ulussever, Haziran 2014 ’ten beri Ankara Sosyal Bilimler Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi ’nde Docent olarak gorev yapmaktadır.
İleri derecede İngilizce, orta duzeyde Arapca bilen Talat Ulussever, evli ve 4 cocuğu vardır.
Talat Ulussever, 2011 genel secimlerinde milletvekili olmak icin AKP ’den aday adayı olmuştu.
Borsa İstanbul A.Ş ’nin (BİAŞ) 31 Mart 2015 tarihinde gercekleştirilen Olağan Genel Kurulu ’nda, Talat Ulussever Yonetim Kurulu Başkanı olarak secilen Talat Ulussever, 31 Mart 2018'e kadar gorev yapacak. Tuncay Dinc, munhal (boşta) bulunan Yonetim Kurulu uyeliğine secildi.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkür ederim eline sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri