Best Studio 1
Best Studio
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
NovaLst 1
NovaLst
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
xranzei 1
xranzei
InfernoShade 1
InfernoShade
shrpnl 1
shrpnl
D 1
delimuratt
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Pixel Ripped 1978 İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,281
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 11 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,225
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Pixel-Ripped-1978_20230527113038.jpg

90'lı yıllarda çocuk olmama rağmen Atari 2600 ile büyüdüm. Küçükken annem bana eski konsolunu vermişti ve onu o kadar çok sevdim ki onu yatak odamdaki televizyona bağladım. Yıllar boyunca her hafta sonunu Breakout gibi oyunlarda ustalaşmaya çalışarak ya da Örümcek Adam'ın nasıl oynanacağını anlamaya çalışarak geçirdim. Elindeki eski bir TV joystick'ine çok yakın oturan, tepeden tırnağa posterlerle kaplı duvarlarla çevrili o ergenlik öncesi çocuğun hala kafamda net bir görüntüsü var.

Kendimi Pixel Ripped 1978'deki neredeyse aynı deneyimin otantik bir simülasyonunda otururken bulduğumda, kendimi sıcak bir nostaljinin kapladığını hissetmekten kendimi alamadım. Atari'nin klasiğinde Breakout turları oynadığımda PlayStation VR2'm gerçek bir zaman makinesine dönüştü.

Bunun gibi dürüst anlar, göze çarpan VR serisinin üçüncü girişini bir başka kolay büyüleyici kılıyor, ancak tarihsel temsilinin tamamı o kadar da gerçekçi gelmiyor. Pixel Ripped 1978, serinin önceki oyunlarından daha çok, kendisini video oyunu tarihine duyulan samimi saygı ile tesadüfi propagandanın kesişme noktasında buluyor.

ss_4710be02083aa6fb4110867a0f00170469a2491c.1920x1080.jpg

Mükemmel Pixel Ripped 1995'in başarısının ardından, 70'lerin temalı üç filmi, geliştirici Arvore'un kazanan formülünü genişletiyor. Birbiriyle kesişen iki hikaye anlatıyor: Biri Dot adlı bir dijital kahramanın dijital dünyada siber bir cinle savaşmasını, diğeri ise Atari'de çalışan Bug adında işkolik bir oyun geliştiricisinin hikayesini anlatıyor. Dot, video oyunu büyüsü sayesinde Bug ile senkronize olur. Dot'un kendi dünyasında yaptığı değişiklikler, Bug'ın oyunlarındaki sorunların giderilmesine yardımcı olduğundan, hedefleri aynı hizadadır. Bu, oyuncuların bir Atari ofisinin özgün bir yeniden yaratımı ile 2600'lerin dünyalarının 3 boyutlu uyarlaması arasında geçiş yapmasını sağlayan akıllı bir anlatım hilesidir.

İki yarı arasında, Hata bölümleri burada öne çıkıyor; burada geliştirici, iş arkadaşlarının dikkatini dağıtırken, geliştiricinin masasında küçük bir monitörde oyunları test ettiğini görüyor. Atari 2600'ün joystick'inin mükemmel bir versiyonunu kullanarak orijinal 2D macera oyunlarını oynamaya çalışırken, sürekli çalan bir telefona cevap vermek, sözleşmeleri damgalamak ve geveze meslektaşlarımla ilgilenmek için duraklamam gerekiyor. Benzer bir formül kullanan önceki oyunlarda olduğu gibi, bu da gerçeğe sadık hissettiren ustaca bir hokkabazlık eylemidir. O kadar özgün ve sürükleyici ki, bir iş arkadaşım masama ilk kez geldiğinde kelimenin tam anlamıyla bir korkuya kapılıyorum; bir an için gerçekten daireme bir yabancının girdiğini düşündüm.

Bazı akıllıca oynanış değişiklikleri, Avore'un kurgusal Atari oyunlarını da başlı başına eğlenceli hale getiriyor. Bunlardan biri, eğer yanlarında parti yapmazsam beni dışarı atacak güvenlik kameralarının olduğu bir kulüpte gezinmemi sağlıyor. Bunu yapmak için monitörümün yanındaki hata ayıklama makinesine bir disket yerleştirmem gerekiyor, aktifken çekim düğmemi dans düğmesine çevirmem gerekiyor. Daha sonraki bir oyun VVVVVV'nin bir versiyonu gibi oynuyor, çünkü oyunda yer çekimini tersine çevirmek için masamdaki büyük kırmızı düğmeye basmam gerekiyor. Pek çok VR oyununda olduğu gibi, bunun gibi kontroller sinir bozucu derecede titiz olabilir; Bir noktada karakterimin elini kontrol cihazının etrafında sıkıştırmayı başardım. Yine de her şeyin ne kadar zekice olduğu karşısında büyülenmemek elde değil.

2.jpg

Dot'un maceraları, o kadar yaratıcı olmasa da, kendi başlarına eğlencelidir. Burada oyuncular, Bug'ın 2600 oyununun bloklu birinci şahıs nişancı oyunlarına dönüştüğü oyunların içine atılıyor. Düşmanları silah topuyla patlatmak ve koleksiyonluk Atari fişeklerini avlamak için Sense kontrol cihazlarını kullandığım için bu, işe yarayan yeni bir fikir. Çoğunlukla ejderhalara ve goblinlere bezelye atıcı toplarıyla biber gazı sıkmak veya yakın dövüş eşyasıyla onlara saldırmak için tetiği tuttuğum için savaş tekrarlanıyor, ancak bu bana bir VR Mega Man oyunu hayal etmemi sağlayacak kadar eğlenceli.

En başarılı oynanış bölümleri, Dot ve Bug'ın dünyalarının çarpıştığı zaman gelir; bu da büyük ölçüde dikkat çekici boss karşılaşmalarında gerçekleşir. Daha önce bahsettiğim Video Pinball sahnesi, Dot'un baş düşmanının TV ekranından fırlaması ile değişiyor. Küreğimi hareket ettirmek için hareket kontrollerini kullanırken ve serbest elimi kullanarak avuç dolusu buruşuk kağıdı alıp goblin düşmanıma fırlatırken, dijital oturma odam aniden bir Breakout tahtasına dönüşüyor. Bu karşılaşmaların her biri, Arvore'un en iyi yaptığı şeyi gösteriyor ve VR'ye uygun yaratıcı meta deneyimler yaratıyor.

Burada daha az başarılı olan şey, iki anlatının nasıl bir araya geldiğidir. Pixel Ripped 1995, iki aşamalı hikayesini ustalıkla ele aldı ve video oyunu tarihi hızla değişirken büyüyen bir karakter hakkında dokunaklı bir büyüme hikayesi yarattı. Dot'un dijital dünyasını kurtarmasının hikayesi daha çok bu fikri destekleyen bir yan hikayeydi. Pixel Ripped 1978 senaryoyu tersine çevirerek Bug'ın kişisel hayatı yerine dijital dünyanın dramasına çok daha fazla vurgu yapıyor.

1.jpg

Bu biraz hayal kırıklığı yaratan bir öncelik değişimi, beni gelecek vaat eden bir kahramanın oldukça eksik bir portresiyle bıraktı. Burada, yaratıcı bir şekilde tükenmiş bir oyun geliştiricisinin sanata olan tutkusunu yeniden alevlendirmeye çalıştığı hakkında güzel bir hikaye var, ancak buna yalnızca Dot'un dijital maceraları arasında kısa bir bakış atabiliyoruz. Geçmişe dönüşler, Bug'ın babasıyla olan ilişkisini keşfederek karakter oluşumunu daha da fazla teşvik ediyor, ancak hiçbirinin kalıcı olması için bu etkileşimlerden yeterince yararlanamıyoruz. Hikaye biraz belirsiz bir notla bitiyor ve çatışmanın sanat yapmanın anahtarı olduğuna dair bir hikaye bırakıyor.

Bir yanım bu abartılı hikayenin Atari'nin oyuna dahil olmasıyla ilgili olup olmadığını merak ediyor. İkonik şirket, Pixel Ripped 1978'in yayıncısı olarak hizmet veriyor, ancak oyunun geliştirilmesine oldukça geç girdi. Bu, Arvore'un projeye daha fazla Atari geçmişi eklemek için ekstra geliştirme süresi eklemesine yol açtı. Bu ortaklığın bir sonucu olarak hikaye, görsel Paskalya yumurtalarıyla ve hatta Nolan Bushnell gibi efsanelerden bazı seslendirmelerle dolu. Geliştiricilerin bu kez oyunun kurgulanmış bir versiyonunu icat etmek yerine gerçek video oyunu tarihiyle oynamaktan keyif aldıkları açık.

Ancak bu tuhaf bir gerilim yaratıyor. Atari'nin makinelerinin ve oyunlarının özgün yeniden canlandırmalarını, şirkette çalışmanın nasıl bir şey olduğuna dair idealize edilmiş bir portre ile bağdaştırmak zor. Eğlenen eksantrik karakterlerle dolu sevimli bir işyeri komedisi, markasını sıkı bir şekilde kontrol etmeye çalışan bir şirket tarafından arındırılmış hissi veren, mutlu-şanslı bir imaj. Atari, bir miktar kurumsal propaganda sunan mükemmel Atari 50: Yıldönümü Kutlaması ile bu yaklaşıma yabancı değil. Ancak tarihsel olarak çalışanlarına karşı nazik olmayan video oyunu endüstrisindeki işyeri kültürünü yeniden yaratan bir oyunda bu biraz daha sarsıcı geliyor.

pixel-ripped-78.jpg

Doğal olarak, kaygısız bir VR oyununun sektörün toksisite sorunlarının nüanslarına girmek için doğru yer olduğunu düşünmüyorum. Yine de Atari'nin imajının burada nasıl sunulduğu konusunda biraz tedirginlik duymamak veya en azından merak etmemek elde değil. Pixel Ripped serisi geçmişte bu sorunları, oyunları üreten endüstriden ziyade oyunlarla büyüyen çocuklara odaklanarak aşmıştı. Arvore'un eski oyunlara saygı duruşunda bulunmasıyla saf kurguyla uğraşma lüksüne de sahip oldular. Atari ve IP'si de işin içindeyken, burada eksik olan gerekli bir mesafe var; hayran kurgusundan alternatif tarihe doğru ilerliyor.

Bu kritik merceği bir kenara bırakırsak, Pixel Ripped 1978, VR serisinin güçlü tarihinde hala son derece büyüleyici bir maceradır. Bazı sinir bozucu kontroller ve tekrarlanan dövüşler, Pitfall gibi klasiklere nostaljik göndermelerle tamamlanan Atari dönemine sevgi dolu bir övgüyle dengeleniyor! ve Yars'ın İntikamı. Atari ile büyüdüyseniz ve oyunların o basit çağını özlüyorsanız, bu, zaman makinesine adım atmaya en yakın noktadır.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Eline sağlık! Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri