C 1
chengdu
xranzei 1
xranzei
zendor2 1
zendor2
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Almira2 1
Almira2
romegames 1
romegames
D 1
delimuratt
melankolıa18 1
melankolıa18
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Synapse İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,280
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 8 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,207
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

synapse-review-1.jpg

Daha önce hiç VR'da bir oyun incelememiştim, bu yüzden Synapse oldukça akıl almaz bir deneyimdi. Sadece düz ekranda oyun oynarken ve ona bakarken değil, tamamen sanal bir alana dalmışken onu eleştirel bir şekilde değerlendirmem gerekiyordu. Bilinmeyenle yüzleşirken eleştirel becerilerimi farklı bir ortamda uyarlamamı sağlayan, alışılmadık ama heyecan verici bir inceleme alanıydı. Ve bazı yönlerden bu beni, haydut bir ajanın zihnine dalan ve çıkış yolu ile savaşmak zorunda olan Synapse kahramanına yaklaştırdı.
Bunların hepsi, Inception ve Metal Gear gibi oyunlardan ilham alan (hatta geliştirici nDreams, karakterlerden birini Solid Snake oyuncusu David Hayter'a seslendirmiş) ve roguelite olarak yapılandırılmış bir siyasi casusluk bilim kurgu gerilim filmiyle bağlantılı. Synapse, görsel olarak büyüleyici ve eğlenceli bir VR birinci şahıs nişancı oyunu olarak harika bir ilk izlenim bırakıyor; PlayStation VR2'nin ileriye dönük olarak daha fazlasına ihtiyaç duyduğu türden özel bir oyun. Haydut bir ajanın zihninde, sade bir şekilde tasarlanmış siyah beyaz seviyelerde çeşitli silahlar ve canlandırıcı güçlerle çok sayıda zihin sözleşmesi düşmanıyla savaşırdım, her seviyeden sonra mind hack yetenekleriyle biraz daha güçlenirdim ve biraz daha güçlenirdim. Insight yükseltmeleriyle her çalıştırmadan sonra daha güçlü.
Ancak oynadıkça, Synapse'in roguelite tasarımındaki çatlaklar ve kusurlar da daha fazla ortaya çıkmaya başladı, çünkü hiçbir zaman çekirdek kancalarından yeterince uzaklaşmadı. İlk kez bir oyunu VR'da incelerken, konsol oyunlarıyla ilgilenirken öğrendiğim becerileri yeniden bağlamlandırmak zorunda kaldım; ne yazık ki nDreams, güçlü VR nişancı tasarım felsefelerini bir roguelite ile eşleştirirken aynısını tam olarak yapamadı.

Synapse beni Büro V adlı bir organizasyon için çalışan gizli bir ajanın bedenine soktu ve Albay Peter Conrad'ı ortadan kaldırmak için beni uzak bir adaya bıraktı. Conrad, iltica etmiş eski bir büro ajanı ve sözde bir terörist saldırı planlıyor ve benim için saldırının nerede gerçekleştiğini bulmanın tek yolu, Synapse'ın çoğunluğunun gerçekleştiği Conrad'ın zihnini araştırmak. İlk başta oyun, oyunculara dış dünya hakkında çok az şey anlatıyor, ancak bu evrende VR'de var olduğum için riskler ve gerilim hâlâ çok aşikardı.

synapse-1677186667606.jpg

Conrad'ın aklına daldığımda işler hızla başka bir dünyaya dönüştü. Dünyanın renkleri silindi ve her şey siyah beyaz oldu; bu da benim Conrad'ın zihninin karanlık girintilerini keşfettiğimi ve orada istenmediğimi açıkça ortaya koyuyordu. Bu estetik, Synapse'e muhteşem ve hemen tanınabilir bir görsel kimlik ve keşke PlayStation VR2'de daha fazlasını görmüş olsaydık dediğim bir AAA hissi veriyor. Ancak bazı parlak maviler, pembeler ve morlar Synapse'in birincil oynanış gücü olan telekinezi ile bağlantılı olduğundan tamamen renkten yoksun değildir.

Synapse bana tabancalardan av tüfeğine ve el bombası fırlatıcısına kadar VR'de oynayabileceğim birçok silah sağlıyor. Bunlar, nişan almanın kesin bir his vermesi nedeniyle zihinsel yapıdaki düşmanları gayet iyi öldürür. Ancak Synapse'i öne çıkaran şey, oyuncuların dokuz seviyenin her birine dağılmış nesneleri ve nihayetinde düşmanları almasına olanak tanıyan telekinezi güçleridir.

Korunmak veya düşmanlara saldırmak için "zihinsel blok" küplerini hareket ettirebilir, patlayan varilleri hareket ettirip havaya uçurabilirim ve sonunda belirli düşmanları alıp istediğim gibi etrafa fırlatabilirim. Bir düşmanı elime alıp defalarca yere vurduğumda ya da havaya fırlattığımda çocukça bir eğlence vardı; bu duygu yalnızca VR'de olmakla güçleniyordu. (Düşmanları ve el bombalarını toplamanıza olanak tanıyan yükseltmeleri mümkün olan en kısa sürede almanızı kesinlikle tavsiye ederim.)

Bu, Nolan ve Kojima'nın akıllara durgunluk veren casus gerilim filmlerini daha çok taklit etmeye çalışsa da, oyunun asıl aksiyonu, Han gibi düşmanları etrafa fırlatmak veya tabancamı kalçamdan vurmak için esasen Güç olan şeyi kullandığım için sürekli olarak Star Wars'u düşünmemi sağladı. Solo. Göreceli olarak VR'ye yeni gelen biri olarak, bunun gibi anlar benim için çok sevimli ve erkenden, silahlara ve telekineziye alıştığım, Insight yükseltmesi ile yeteneklerle genişlediğim ve yeni çalışma içi Mind Hack yeteneklerini keşfettiğim için Synapse'de çok sayıda an vardı. .

synapse-review-screenshot-grenade-launcher.jpg

nDreams'in tüm roguelite deneyimini temel aldığı oyun tarzı, görsel estetik döngü ve anlatım işte budur. Hepsi sağlam ilk izlenimler bırakıyor ve kesinlikle VR yelpazesinin daha gösterişli ve eğlenceli ucundalar. Ne yazık ki oyunun roguelite yapısı nedeniyle Synapse'de bundan daha fazlası yok.

İyi bir roguelike veya roguelite'ı seviyorum; Son birkaç yıldır favorilerimden bazıları Hades, Slay the Spire ve Chasm'dır. VR'yi uzun süre oynamakta zorlanan biri olarak, koşuların bir saat veya daha kısa sürdüğü roguelite'lar, oyun ortamına mükemmel bir uyum gibi görünüyor. Synapse, VR'de benzer türde bir deneyim yaratmak için bu harika PC ve konsol roguelitelerinden yararlanan ancak bunu karışık sonuçlarla yapan bir oyundur.

Synapse'in özellikle Hades'ten nerede yararlandığını, özellikle de hikayeyi kademeli olarak nasıl dağıttığını ve oyuncuların her koşuyu bir öncekinden farklı hissettirmesi gereken koşuya özel yetenekleri seçmesine olanak tanıdığını görüyorum. Maalesef emsalleri kadar başarılı değil. Hades'in hikayesi, oyuncunun eylemlerine tepki vererek kendisini koşu sırasında elde edilen seçimlere ve güçlere dinamik olarak bağladı. Synapse, her seviyeyi bitirdiğinizde David Hayter veya Jennifer Hale'in size okuması için bilgi parçalarını parçalara ayırır. Mind Hack'ler ve yeni satın alınan yükseltmeler bir Synapse koşusunun hissini değiştirebilir, ancak oyun bana çoğu kez aynı mind hack'lerini koşu ardına besleyerek tekrar oynanabilirliğini azalttı.

Synapse, roguelite için fazlasıyla doğrusal ve tekrarlı bir hale geliyor. Bilinç öncesi, bilinç ve bilinçaltına yayılmış dokuz seviye vardır, ancak hepsi neredeyse her zaman aynı sırada görünür ve aynı hedeflere sahiptir. Her seviyenin haritası farklı olabilir ve dördüncü seviyenin ortasında bir boss savaşı olabilir, ancak amaç her zaman ilerlemeden önce 30-80 arası düşmanı öldürmektir. Tek gerçek karışıklıklar, bana sunulan farklı düşman kombinasyonlarından ve bir seviyeye her girdiğimde donattığım zihin hacklerinden kaynaklanıyordu.
Synapse-review.jpg

Synapse, sonunda bir anlatı ödülü için aynı şeyi arka arkaya dokuz kez yapmamı istiyor ki bu pek cesaret verici veya heyecan verici bir döngü türü değil. Daha da kötüsü, fantastik estetiği, bu doğrusal tekrar nedeniyle eninde sonunda kendine zarar verecek şekilde geri dönüyor, çünkü her şeye bu seviyelerin daha da birbirine karışmasını sağlayan görsel bir tekdüzelik veriyor.

Hades ve Slay the Spire gibi oyunların tekrar oynanması sadece yapısından dolayı keyifli değil; harikalar çünkü her şeyi taze tutmanın akıllıca yollarını buluyorlar. Bu oyunlardaki her karşılaşma kavga değildir; işleri bir mağazayla, rastgele bir olayla veya beklenmedik bir şeyle karıştıracaklar. Bu da bana, yani oyuncuya, koşumda bundan sonra ne olacağını belirleme konusunda daha fazla güç veriyor. Synapse, birçok ajansı ortadan kaldırıyor ancak bunu telafi edecek görev çeşitliliğini sunmuyor.

Bazı set parçaları zaman zaman telekinezi yeteneklerinin potansiyelini gösteriyor; örneğin düşmanlar her iki taraftan saldırırken üzerinde durduğum platformu ileri doğru itmek zorunda kaldığım bir seviye ve ilerlemeye giden bir yol oluşturmak için platformları kendime doğru çekmek zorunda kaldığım bir seviye gibi. Telekinetik yaratıcılık burada durdu; Koşu sırasında işleri sarsmak için ara sıra bulmaca, platform oluşturma veya anlatı odaklı odayı görmeyi çok isterdim.

nDreams, Synapse ile çalışan ve ondan fazla uzaklaşmayan bir formül buldu. Yıllarca sadece konsol ve PC oyunları oynarken kendimi nasıl rahat hissettiğim ve bir VR kulaklığı alıp oyunları uzun süre inceleme konusunda çekingen hissettiğim gibi. Synapse'in basitliği, daha doğrusal veya daha kısa bir macerada sorun teşkil etmez, ancak oyun sekiz ila 12 saat sürdüğünde ve oyuncuların aynı şeyi tekrar tekrar yapmasını beklediğinde bu bir sorun haline gelir.
synapse-review-screenshot-force-grab.jpg

Belki de bu, VR'yi en iyi çağdaş konsol roguelite'lerinden bazılarıyla karşılaştırarak biraz fazla beklediğim içindir. O zaman bile, Synapse'de oyunun daha iyisini yapabileceği tüm sistem ve fikirlerin zaten mevcut olduğunu görüyorum. Sonunda bir PlayStation VR2 alıp sunduğu çeşitli VR deneyimlerini keşfetme adımını attım; nDreams, büyüleyici oyun sistemlerinin tam potansiyelini bulmak için Synapse ile o adımı atmadı.

PlayStation VR2 ilgi çekici ayrıcalıklar konusunda çaresiz ve Synapse'in temel döngüsü, onu 550 dolarlık kulaklıklarında oynayacak yeni bir şey arayan VR sahiplerine önerebileceğim kadar tatmin ediyor. Bununla birlikte, anlatı kancalarını eksik bıraksa ve en büyük değişiklikleri keşfedilmemiş bıraksa bile, telekinetik oynanışından doyduktan sonra Synapse'den ayrılmanızı tavsiye ederim. Bu, sonuna kadar bağlı kalmaya değecek kadar çeşitliliğe sahip bir roguelite değil.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri