Fethi Polat 1
Fethi Polat
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
Agora Metin2 1
Agora Metin2
raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Viewfinder İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,280
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 7 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,207
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

capsule_616x353.jpg

Vizörde bir 2 boyutlu fotoğrafı elime aldığımda ve onun sorunsuz bir şekilde tamamen geçilebilir bir 3 boyutlu alana dönüştüğünü gördüğümde, imkansızı başarabileceğimi hissettim. Bu, bağımsız bilinmezin anında sınırsız hissetmesini sağlayan inanılmaz bir numaradır. Karşıma çıkacak her soruna yaratıcı çözümler düşünmeyi bırakamadım; bu da her zaman en çetin bilmecelerin bile üstesinden gelebilecek kadar akıllı olduğumu kanıtladı.

Bu ödüllendirici oynanış döngüsü, Viewfinder'ın hikayesini daha da trajik hale getiriyor. Renkli bitki örtüsüyle dolup taşan güneşli test odalarının duvarlarının hemen dışında, gerçek dünya çorak bir arazidir. İklim değişikliğinin etkisiyle büyük bir kısmı yok olan gezegen, Dünya'dan çok Mars'a benzeyen puslu kırmızı bir örtüyle kaplanmış durumda. Neşeli bir şekilde fotoğraflarla oynamayı bırakıp etrafıma dağılmış yapışkan not yığınlarını ve araştırma günlüklerini okumaya başladığımda, her şeyi düzeltecek tek cevabı bulmaya çaresiz bir bilim adamının hikayesini keşfediyorum. Bu, imkansız bir çözüm arayışında olan imkansız bir sorundur; gerçekliği değiştiren bir sihir numarasının bile çözemeyeceği bir sorun.

Portal gibi Viewfinder da hiçbir aksama olmadan çalışan şaşırtıcı merkezi kanca sayesinde anında hayranlık uyandıran türden bir oyundur. Her ne kadar ciddi anlatımı zaman zaman bu eğlenceli sistemden tamamen kopmuş gibi görünse de, oyuncuları meraklı kalmaya ve pes etmeden önce her sorunu bulabilecekleri her perspektiften çözmeye teşvik eden türden ustaca bir bulmaca oyunudur.

Vizör adını duymamış olsanız bile, onu gerçekten görmüş olma ihtimaliniz var. Proje, geliştirici Matt Stark'ın benzersiz bulmaca sisteminin devam eden bir prototipini paylaştığı 2020'deki viral bir tweet'ten ortaya çıktı. Videoda, bir odanın Polaroid fotoğraflarını birinci şahıs bakış açısıyla çektiği ve bunları yerleştirdiği ve anında 3 boyutlu ortamlara dönüştürdüğü görülüyor. 200.000'den fazla görüntüleme elde edecek kadar dikkat çekiciydi, ancak jüri bu fikrin tam bir oyunda hileyi aşıp aşamayacağı konusunda kararsızdı. Emin olun, kolaylıkla oluyor.

Bu numarayı birkaç bulmaca odasından birinde yeniden yarattığınız ilk sefer gerçekten büyülü hissettiriyor. Örneğin basit bir erken bulmaca, üzerinden atlanamayacak kadar uzun olan platformlar arasındaki boşluğun nasıl geçileceğini bulmaya çalışmamı sağlıyor. Etrafı karıştırdıktan sonra bir köprünün fotoğrafını buldum. Kendimi iki platformun arasına tam oturacak şekilde konumlandırıyorum ve DualSense'imin sağ tetiğine basarak onu yerleştiriyorum. Bir kare kaybı bile olmadan, o düz görüntü anında dünyanın bir parçası haline geliyor ve üzerinde yürüyebileceğim yeni bir platform yaratıyor.

Bunu yazılı olarak açıklamak, hatta bir videoda izlemek bile adaleti yerine getirmiyor. Buna gerçekten inanmak için kendiniz denemelisiniz.

ss_9c9a0cdfda4c09caa0e01db6d78dbafcae657291.1920x1080.jpg

Bu sadece tek hileli bir midilli değil. Vizör bu fikri değiştirmenin ve perspektifle oynanan çok çeşitli bulmacalar yaratmanın çeşitli yollarını buluyor. Hemen hemen her bulmacanın özü, oyuncuların ilerlemek için bir ışınlayıcı bulmaları gerektiğidir ve bunun genellikle birkaç pille çalıştırılması gerekir. Bu, ya aynı seviyede bulunan belirli fotoğraflar kullanılarak ya da sınırlı çekime sahip bir Polaroid kamera kullanılarak gerçekleştirilir. Temel fikir, macera boyunca çeşitli şekillerde değişir ve genellikle benzersiz bir çözüm gerektirir. Bulmacalardan biri, bir pilin fotoğrafını çekerek, pili bu karenin içine diğerinin yanına sürükleyerek ve her ikisinin de fotoğrafını çekerek dört tane oluşturarak onu klonlamaya çalışmamı sağlıyor. Daha karmaşık bir varyasyonda, bu çekimi kameram için fazladan bir film rulosunun yanında çekerek sınırsız sayıda çekim yapabilmemi sağlıyorum. Başka bir hipotezi ceza almadan test etmek için fotoğrafları yerleştirmenin ve zamanı geri sarmanın ne kadar kolay olduğu sayesinde hiçbir bulmacayı çözmek çok zor değildir.

Her iyi bulmaca oyununda olduğu gibi, ekstra mekanik değişiklikler, dört saatlik kompakt bir deneyimin sonuna kadar odaların ilgi çekici olmasını sağlar. Seviyelerden biri, gürültülü radyoların fotoğraflarını çekmemi ve bunları sensörün yanına yerleştirmemi sağlayan sesle çalışan ışınlayıcıları tanıtıyor. Daha sonra, fotoğrafları klonlamamı ve onları M. C. Escher benzeri koridor labirentine bağlamamı sağlayan bir fotokopi makinesi buldum. Viewfinder fikirlerinden hiçbirini abartmamaya dikkat ettiğinden, grupta hiçbir kusur yok. Geliştirici Sad Owl Studios her zaman meydan okuma uğruna karmaşık olmaktan ziyade eğlenceli hissettiren deneylere odaklandığından, burada canlandırıcı bir öz kısıtlama sergileniyor. Yine de, genellikle net bir çözüme işaret eden, sıkı bir şekilde inşa edilmiş bir avuç bulmaca odasının dışında deney yapmak için daha fazla alanım olmasını isterdim.

Her şeyden önce Viewfinder eğlenmeyi asla unutmaz. Seviyeler, çoğunlukla tamamen eğlenceli etkileşimler yaratmak adına orada bulunan küçük Paskalya yumurtalarıyla doludur. Bir aşamada bilgisayar masaüstünün ekran görüntüsünü alıyorum ve Microsoft Paint tarzı bir uygulamada çizim yapmaya başlıyorum. Bir başkasında, dünyaya basit bir çocuk çizimi yerleştiriyorum ve içindeki kabaca çizilmiş pastel boya evin ön kapısından geçebileceğimi fark ettiğimde şaşkına dönüyorum. Beni her zaman başka nelerin mümkün olabileceğini merak ettiren sürprizlerle dolu bir oyun.

Anlatım açısından pek bir şey beklemiyordum ama şaşırtıcı bir bilimkurgu dönüşümü sayesinde Viewfinder'ın aslında söyleyecek çok şeyi var. Rastgele bulmaca seviyeleri üzerinde çalışmıyorum, bunun yerine problemleri gezegenin daha ciddi krizini çözebilecek çözümleri test etmek için oluşturulmuş bir dijital simülasyonda çözüyorum. Kendinizi Polaroid fotosisteminin iklim değişikliği üzerine ciddi bir meditasyonla tematik olarak nasıl bağlantılı olduğunu sorarken bulabilirsiniz. Kuşkusuz, bu büyük bir gerginlik.

Anlatımı baştan sona oynayarak, büyük resim hikayesinin, yol gösterici oyun kancasından çok daha sonra geliştirilmeye başladığını hissetmeden edemedim. Etkileşimler ve dünya inşası arasındaki bağlantı, zaman zaman tamamen rastgele geliyor; fotosistem, ölü bir gezegene bitki yaşamını yeniden getirmeye çalışan araştırmacılarla ilgili bir hikayede zar zor bağlamlandırılıyor. Tıpkı bu karakterlerin kolay cevabı olmayan zor bir sorunu çözmeye çalıştığı gibi, geliştirici Sad Owl da eğlenceli bir oyun hilesinden doğru anlamı çıkarmaya çalışırken belki de aynı engelle karşılaştı.

ss_504c7776817cb8a36104b31d803d18acf52b669f.1920x1080.jpg

Bu, Viewfinder'ın anlatı hedeflerinde tamamen başarısız olduğu anlamına gelmiyor. Kendimi giderek artan bir umutsuzluk duygusuyla mücadele eden kararlı bir araştırmacının hikayesine bağlanırken buldum. Tamamen dağınık notalar ve fonograf kayıtlarıyla anlatılan bu yay, oyunun kendi zorluk eğrisiyle güzel bir şekilde örtüşüyor, çünkü onun hayal kırıklıkları, cevaplar için beynimi zorlayan daha zorlu bulmacalarla aynı hizada. Bu iki deneyimin ciddiyeti beceriksiz bir uyumsuzluktur, ancak bulmaca oyunu yapısı aracılığıyla "tüm umutların kaybolduğu" bir yapıyı temsil etmenin düşünceli bir yolu.

Vizör, insan deneyimi hakkında daha geniş anlamda konuştuğunda en iyi şekilde çalışır. Bu, bir soruna her açıdan bakmaya istekli olduğumuzda sebat etme yeteneğimizi test eden, şekillendirilebilirliğimizin bir kutlamasıdır. İyi tasarlanmış her video oyunu bulmacası için bulunacak en az bir çözüm vardır. Ve bu tasarım felsefesi, gerçek dünyada karşılaştığımız ezici, varoluşsal tehditlere karşılık gelmese de, Viewfinder en azından beni insan yaratıcılığının her zaman kazanmanın bir yolunu bulabileceği konusunda umutlandırıyor.

Ve Viewfinder gibi bir şeyi oynadıktan sonra bunu nasıl düşünemezdim? Tüm bulmacaları tamamladıktan sonra bile, bir geliştiricinin böylesine akıllara durgunluk veren bir sistemi nasıl yaratabildiğine, viral bir sansasyona nasıl dönüşebildiğine ve bu momentumu nasıl bu kadar etkileyici bir tam sürüme dönüştürebildiğine hala hayret ediyorum. Bu beklenmedik başarı öyküsü sizde biraz umut bırakmıyorsa, belki de ona yanlış açıdan bakıyorsunuzdur.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri