Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Bugün sevdiğim birçok oyun türüyle ilk tanışmam lisanslı oyunlardan geldi. Batman: Arkham Asylum bana iyi tasarlanmış bir Metroidvania'nın nasıl takdir edileceğini gösterdi, 2005 yapımı Star Wars: Battlefront II bana eğlenceli çok oyunculu nişancı oyunlarının zevklerini tanıttı ve basit ve tatmin edici beat'em up'lara olan aşkım Game Boy Advance yan ürünü Justice'den geliyor Lig Kahramanları: Flash. Bunlar kendi türlerinin en iyi oyunları olmayabilir, ancak silahlarına sadık kaldılar ve benim gibi bir çocuğa video oyunları oynamanın getirdiği daha derin zevki gösterdiler.
Bu yüzden Disney Illusion Island'a saygı duyuyorum. Yetişkinlerin ilgisini çekmeyebilir ama tıpkı Justice League Heroes'un benim için olduğu gibi bazı çocuklar için geliştirici bir oyun olacak. Battletoads geliştiricisi Dlala Studios'un yeni Disney oyunu, küçük bir çocuğun veya deneyimsiz bir oyuncunun yoluna çıkabilecek çatışmaları ve diğer engelleri ortadan kaldıran bir Metroidvania'dır. Aslında ihtiyacı olan oyunculara yardımcı olmak için bazı oyun mekaniklerini ve erişilebilirlik seçeneklerini aktif olarak içerir. Disney ahlakına uyan hoş bir macera.
Disney Illusion Island, anlatım açısından en heyecan verici veya mekanik açıdan en derin Metroidvania değil. Yine de bunun gibi giriş seviyesi oyunlar, tür için Hollow Knight ve Metroid Dread gibi oyunlara dalmadan önce oynayabileceğiniz basamaklar kadar önemlidir.
Disney İllüzyon Adası'nda, Monoth adlı bir ülkeden gelen varlıklar, Mickey, Minnie, Donald ve Goofy'yi, ülkenin dört bir yanına dağılmış güçlü ciltleri kurtarmalarına yardım etmeye ikna eder. Bu, grubun kahraman olma arzusuyla birlikte 2D platform macerasının basit omurgasını oluşturuyor. Illusion Island, Metroid Dread gibi tarihi ve çevresel hikaye anlatımını vurgulayan bir Metroidvania değil; kalbini taşıyor ve esas olarak harika estetik sunmaya odaklanıyor. 2020 oyunu Battletoads, kendine özgü tarzıyla etkiledi, ancak Illusion Island, en yeni Mickey Mouse şortlarının ustalıkla hazırlanmış görsellerini ve ses tasarımını uyarlayarak, çizgi filmlerden hoşlananlar için anında tanınabilir ve çekici olacak bir macera haline getiriyor.
Bu hoş görünüm, rahat oyun tarzıyla güzel bir şekilde eşleşiyor; Her beceri seviyesindeki oyuncular bunu şaşırtıcı derecede akıcı ve eğlenceli bulmalıdır. Maceranın başlangıcında oyuncular yalnızca tek bir beceriyi mükemmelleştirmeye odaklanır: atlama. Hikaye ilerledikçe alet setleri duvardan atlama, yeri vurma, süzülme, sallanma, ray taşlama ve dalma gibi yeni yeteneklerle genişliyor. Bunların hepsi, her karakterin kişiliğine uygun, şakacı bir şekilde tasarlanmış öğelerle temsil ediliyor (Donald rutin olarak aceleyle bir araya getirilen yükseltmelerle işin kısa ucunu alırken, Mickey en üst düzey teknolojiyi alıyor).
Daha önce 2D platform oyunu oynadıysanız bu mekaniklerin hiçbiri sizi şaşırtmayacaktır. Ancak İllüzyon Adası'nın benzersiz özelliği, herhangi bir tür dövüş içermemesidir. Dört karakterin tamamının tamamen aynı şekilde oynaması, odak noktasının yalnızca hareket ve platform oluşturmaya odaklandığı anlamına gelir. Her ne kadar biraz basit başlasa da, nihai eğlence, her bir beceriyi bir araya getirerek her zaman yönetilebilir hissettiren küçük platform zorluklarını tamamlamaktan gelir.
Illusion Island, tüm bu kontrolleri neredeyse herkesin anlayabileceği kadar basit, iki düğmeli bir kuruluma indirgemektedir. Bununla birlikte, daha hardcore oyuncular, oyuncuların ellerindeki her hareketin birbirlerine ne kadar kusursuz bir şekilde aktığını takdir edeceklerdir.
Macera, oyuncuları bunaltmamak için macera boyunca yeni yeteneklerin hızını artırıyor. Genel olarak Dlala, İllüzyon Adası'nı olabildiğince yaklaşılabilir tutmak için burada birçok tasarım kararı aldı. İşbirliğine dayalı oyunu teşvik eder ve en iyi şekilde bu şekilde oynanır. Co-op'ta, oyuncuların birbirlerine yardım etmelerine olanak tanıyan çeşitli mekanikler doğrudan mevcuttur. Oyuncular birbirlerine ekstra yardım sağlamak için kucaklaşabilir, eşlerinin Spelunky tarzında tırmanabileceği bir ip bırakabilir ve hatta birbirlerinin üzerinden atlayarak sıçrama desteği elde edebilirler.
Kardeşimle biraz oynadım ve her ne kadar deneyimli bir oyuncu olsa da bunlar onunla co-op oynarken yararlanılabilecek eğlenceli mekaniklerdi. Daha fazla deney yaptıktan sonra, bunları yapmakta zorlanan oyuncular için duvarlara zıplamayı ve tutunmayı kolaylaştıran daha fazla erişilebilirlik mekaniği keşfettim. Tüm bu seçenekler, küçük bir çocukla İllüzyon Adası oynamayı planlayan bir ebeveyn için faydalı olacak gibi görünüyor.
Yine de bunun gibi lisanslı oyunların bir çocuk üzerinde oluşturabileceği biçimlendirici etkiyi bilmek ve bunun herkes için keyifli bir deneyim olmasını sağlamak için tüm sistemlerin birlikte çalıştığını görmek, Illusion Island tasarımının bu yönlerini daha da takdir etmemi sağlıyor. Bu tasarımla çelişen tek parça, Illusion Island'ın anlatımının çoğunu nasıl sunduğudur. Tamamen animasyonlu ve sesli bazı ara sahneler vardır, ancak bunlar çoğunlukla oyunun başında ve sonundadır. Hikaye, çalışma süresinin çoğunda tamamen metin kutularında oynanır.
Metin tabanlı birkaç iyi şaka olsa da, küçük çocukların, özellikle uzun konuşmalarda, bunların çoğunu oturup gerçekten okuyabileceklerini hayal edemiyorum. Daha fazla görsel şaka veya seslendirme, deneyimin biraz daha evrensel kalmasına yardımcı olabilirdi. Mevcut durumda, Illusion Island'ın yazımından ve anlatımından en iyi şekilde yararlananlar daha yaşlı oyuncular olacak, bu da oyunun tasarımının diğer yönlerine biraz aykırı geliyor.
Illusion Island'ın ne kadar yaklaşılabilir olduğundan çok bahsetmiş olsam da, hala iyi bir Metroidvania oyununun tüm özelliklerini taşıyor. Çoğu Metroidvania, Super Metroid ve Castlevania: Symphony of the Night gibi oyunların tasarımından yararlanarak oyuncuların yeni alanlara erişim sağlayan yeni yetenekler kazandıkça daha fazlasını keşfedebilecekleri devasa bir haritada kaybolmasına olanak tanır. Illusion Island's Monoth da aynen bu şekilde kurgulanmıştır; macera, oyuncular yeni yetenekler kazandıkça açılan devasa bir 2 boyutlu harita (birçok sır içeren) boyunca gelişir.
Türün yelpazesinde Illusion Island doğrusal tarafta yer alıyor; çünkü keşif çoğunlukla oyuncuları sağlığı iyileştiren Glimt'ler, oyunun karakterleri hakkında daha fazla bilgi veren Tokun'lar ve Disney kısa filmlerini hatırlatan Mickey Memorabilia gibi koleksiyon öğeleriyle ödüllendiriyor. Oyunun haritası, oyuncuların nerede olduğunu, nerede olmadıklarını ve toplanacak öğelerin nerede olduğunu belirtmek konusunda harika bir iş çıkarıyor; bu da Illusion Island'ı gelecek vaat eden tamamlamacılar için sağlam bir oyun haline getiriyor.
İllüzyon Adası'nın haritası aynı zamanda düşman savaşının olmadığı şeklindeki tasarım anlayışını da karşılamalıdır. Bu, Illusion Island'ın seviye tasarımındaki engelli parkur hissini yansıtıyor, çünkü bir bölgeden geçmenin eğlencesi, bir zorluğun üstesinden gelip gelemeyeceğinizi merak etmekten ziyade, başarılı olmak için doğru hamleleri doğru sırayla yapmayı öğrenmektir. Bu, onu en ulaşılabilir Metroidvania'lardan biri haline getiriyor, ancak bu daha deneyimli oyuncular için sonuçta bir eksiklik haline gelebilir.
Macera, nesneleri ne kadar derinlemesine keşfetmek ve toplamak istediğinize bağlı olarak, yaklaşık 7 ila 10 saat arasında daha kısadır. Oyun, oyunculara her zaman tam olarak nereye gitmeleri gerektiğini ve ilerlemek için ne yapılması gerektiğini söyler ve platform zorluklarından hiçbiri, bir E.M.M.I.'den kaçmanın yoğunluğuyla eşleşemez. Metroid Dread'de veya Celeste veya Donkey Kong Country: Tropical Freeze gibi bir oyunun daha karmaşık seviye tasarımında. Ve eğer Illusion Island'ı kendi başınıza oynuyorsanız, sarılma gibi ortaklaşa yeteneklerin eksikliğini telafi edecek ilginç bir tek oyunculu mekanik yok.
İllüzyon Adası'ndan geçmek çocuk oyuncağı; Bunun anlaşmayı bozucu olup olmadığı size kalmış. Sonuçta oyun benim için çok basit, bu da Illusion Island'ı platformun harikaları arasına yerleştirmemi engelliyor. Yine de mevcut sistemlerin çoğundan ve konudan, İllüzyon Adası'nın öncelikli olarak beceri seviyeme ve deneyimime uygun olmadığını anlıyorum.
Disney Illusion Island'ın hedefi, tanınabilir karakterler, yardımcı ortak çalışma mekaniği ve büyüleyici görsel stil ve müziklerle yeni oyuncuların Metroidvania türüne katılmasını kolaylaştırmaktır. Oyun bunu başarıyor, dolayısıyla bu muhtemelen birkaç yıl sonra sevgiyle hatırlayacağım bir oyun olmasa da, bunun Metroidvania'ya açılan bir kapı olduğunu veya oyun oynamak isteyen bir çocuk için bir bütün olarak oyun olduğunu görebiliyordum. en sevdiği Disney karakterini canlandırıyor.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)