bikral 1
bikral
ShadowFon 1
ShadowFon
D 1
delimuratt
PrimeAC 1
PrimeAC
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Zombotron İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,285
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 12 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,252
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

capsule_616x353.jpg

Ant.Karlov'un yazdığı Zombotron oldukça basit bir önermeyle başlıyor: bilmediğiniz bir yerde mahsur kaldınız, dışarı çıkmanın bir yolunu bulun. Gezegendeki uzaylı canlıların korkunç zombi yaratıklara dönüşmesiyle bu alışılmadık yer hızla bir kabusa dönüşüyor.

Anlatı açısından bakıldığında oyun doğrusal bir şekilde ilerliyor ancak ana anlatı teması hâlâ yeterince genişlemiyor. Bununla birlikte, kullanışlı olsa da tanıdık anlatımı, oynanışta arka planda kalıyor.

Balistik silahlar içeren 2D oyunlardan payıma düşeni oynadım. Zombotron bu formülü çeşitli tabancalar, otomatik silahlar, pompalı tüfekler, el bombaları ve hatta bazı yakın dövüş silahlarıyla takip ediyor.

Dilediğiniz açıda hareket edebilir, zıplayabilir ve ateş edebilirsiniz. Bu oyundaki atlama ve manevra kabiliyeti, türdeki diğer oyunlardan biraz daha sert. Havada çok fazla harekete izin vermeyen bir atlama türüdür ve bu da platformda ilerlemeyi biraz zorlaştırır.

Genel manevra kabiliyetinin olmaması, silah hassasiyetini açıkça daha önemli hale getiriyor. Bu yüzden bu oyunu kontrolcü yerine fare ve klavyeyle oynamanızı öneriyorum.

Seviyeler doğrusal bir biçimde düzenlenmiştir. A noktasından B noktasına gidin ve yol boyunca yaratıkları öldürerek yeni bir alana girin. Ara sıra platformlara atlıyorsunuz; anahtarlara basın; kapıların kilidini açmak için anahtarları bulun; bu tür şeyler.

2.jpg

Keşfetmeye hayatta kalmaktan daha az odaklanılıyor. İyileştirme malzemeleri gibi kaynaklar sınırlı ve silahlarımı doğru kullanmadığım için cephanem de azaldı. Seviyeler doğrusal olduğundan oyunun çok tekrarlı olduğu durumlar vardı. Sanki her alanda aynı şeyi yapıyormuşum gibi hissettim.

Oyun, birkaç akıllıca yolla doğrusallığı ve aşinalığı azaltmaya çalışıyor. Birincisi silahlar ve zırh parçaları farklıdır. Örneğin, sandıklardan sıklıkla birçok farklı duruma sahip silahlar düşer. Ayrıca bir düşmanımdan, bir dizi faydalı istatistik bonusu içeren efsanevi bir seviye maskesi düşürmesini sağladım.

Neyse ki neredeyse her eşya düşüşü işe yaradı çünkü istatistik bonusları çok iyi olmasa bile onları doğrudan envanterimden satabiliyordum. Satılan eşyalar ve silahlar bana cephane veya silah satın alma istasyonlarında kullanabileceğim para kazandırdı. Yani eşya düşürmelerin faydalı olup olmadığına bakmaksızın, yeni düşmeler her aldığımda biraz heyecan yaratmaya yardımcı oldu.

Oyunun temel mekaniğini heyecan verici hale getirmeye çalışmasının bir başka yolu da oyunun her alanına dağılmış çevresel tehlikelerin eklenmesidir. Bu, düşman karşılaşmalarına strateji eklemede büyük rol oynar.

Örneğin, bir düşmanı öldürmek için tabancamla beşten fazla atış yapabilirdim ya da düşmanların üzerine düşmesi için tepemdeki tahta bir kalasları vurabilirdim. Aşağıdaki düşmanı elektrikle öldürmek için bir lambanın telini ateşleyebilirim.

3.jpg

Geliştirici her alanı birçok tehlikeyle tasarladı ve bunları kendi avantajınıza kullanmanız gerektiği açık. Çevresel tehlikeler ve cephane kıtlığı nedeniyle oyunun sizi silahlarınızı ateşlerken hassas ve akıllı olmaya zorladığını düşünüyorum. Eğer değilseniz Zombotron çok daha zorlu olacak.

Yukarıda bahsettiklerimin bir sonucu olarak oyun birçok yerde oldukça zorlaşabiliyor. Boss dövüşleri, eğer hazırlıksızsanız zorlu olabilir. Çoğunluğu size saldırmak için koşmayı sevdiği için düşmanlar acımasız olabilir. Kontrol noktalarının alanlar içinde bulunması ve manuel olarak etkinleştirilmesi gerekir.

Zombotron'un zorluğu hafifletmek için gösterdiği çabanın ana yolu, temel bir seviye yükseltme sistemi eklemektir - canlılığı, gücü veya el becerisini yükseltebilirsiniz; ancak bunların yeterli olmadığını hissettim.

Keşke oyun daha fazla savunma mekaniği içerseydi; dayanıklılığı artıran öğeler, yakın dövüş silahlarıyla engelleme yeteneği veya bir tür kaçma taklidi. Bazen bu seçeneklerin olmayışından dolayı kendimi hayal kırıklığına uğramış halde buldum.

Estetik açıdan bakıldığında oyunun bu kadar ayrıntılı olması hoşuma gitti. Dokular, satış ortamlarına yardımcı olmak için doğru miktarda aşınma ve yıpranma ile güzel bir şekilde yaratılmıştır. Işıklar, oyunun kasvetli tonuna katkıda bulunmak için gölgeli koridorları aydınlatıyor. Çevresel tehlikeler nesneleri birkaç parçaya ayırarak patlatır. Uzaylı, uhrevi bitki yaşamı rüzgardan etkileniyormuşçasına akıyor.

4.jpg

Tek dezavantajı, sıkıcı bir renk paleti kullanılarak çoğu ortamın aynı göründüğünü hissettim. Bununla birlikte, genel olarak oyun harika görünüyor ve belirli bir atmosfer oluşturma konusunda harikalar yaratıyor, her ne kadar daha fazla farklılık olmasını istesem de.

Oyunun görünüşünü ne kadar alkışlasam da sesi de yüksek bir not. Silahlara ve kontrol edilemeyen çevresel nesnelere ait sesler inandırıcı, net ve vurucu bir kaliteye sahip. Ortam müziği, Dead Space gibi oyunlarda bulunabilecek yankılanan, düşük, sinir bozucu elektronik tonlarla zengindir.

Ortam müziği tek başına oyunun kasvetli dünyasının omurgasını oluşturuyor. Ve işleri karıştırmaya yardımcı olmak için sevgiyle bestelenmiş, güzel varyasyonlara sahip bir avuç parça var. Savaşa girerken oyun, böğüren savaş davullarıyla birlikte sinir bozucu düşük uğultuya katkıda bulunan yoğun, kan pompalayan bir parçaya sorunsuz bir şekilde geçiş yapıyor.

Zombotron türün hayranları için eğlenceli bir oyundur. Genel olarak, tekrarlamayı hafifletmeye yardımcı olmak için oyunun daha fazla temel mekanikten ve çeşitli ortamlardan yararlanabileceğini hissettim. Ne olursa olsun, tavsiye edebileceğim iyi bir 2D aksiyon oyununu şekillendirecek yeterli unsurun burada olduğunu düşünüyorum.

Paylaşım için teşekkürler :)

Paylaşım için teşekkürler iyi forumlar.

paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri