Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Merhaba Değerli Turkmmo Üyeleri!
Bugünkü rehberimizde CSS kullanarak web sitelerinizde şık ve işlevsel bir üst gezinme çubuğu nasıl oluşturulur, adım adım öğreneceğiz. Üst gezinme çubuğu, sitenizin kullanıcı deneyimini artırmak ve gezinmeyi kolaylaştırmak için oldukça önemlidir. Turkmmo forumunda, kullanıcılarımızın gezinme deneyimini geliştirmek için CSS ile üst gezinme çubuğu oluşturmak isteyenler için bu rehber oldukça faydalı olacaktır.
Üst Gezinme Çubuğu Nedir?
Üst gezinme çubuğu, web sitelerinde genellikle üst kısımda bulunan ve sayfalar arasında geçiş yapmayı sağlayan bir arayüz öğesidir. Anasayfa, Hakkımızda, Hizmetler, İletişim gibi sayfaların bağlantılarını içerir ve kullanıcıların sitenizde gezinirken kolaylıkla istedikleri sayfaya erişmelerini sağlar.
HTML Yapısı
Öncelikle, üst gezinme çubuğunu HTML içerisinde oluşturmalıyız. Her bir bağlantı için bir liste öğesi (<li>) kullanacağız ve bu bağlantıları bir <ul> içinde toplayacağız.
[CODE lang="html" title="html"]<div class="navbar">
<ul>
<li><a href="#">Anasayfa</a></li>
<li><a href="#">Hakkımızda</a></li>
<li><a href="#">Hizmetler</a></li>
<li><a href="#">İletişim</a></li>
</ul>
</div>[/CODE]
Yukarıdaki HTML kodunda, her bir bağlantıyı bir liste öğesi içine aldık. Her bir bağlantı <a> etiketi ile belirtilmiştir.
CSS Stilleri
Şimdi, oluşturduğumuz HTML yapısını stillemek için CSS kullanacağız. Arka plan rengi, yazı rengi, boyutlar ve diğer stil özelliklerini belirleyeceğiz.
[CODE lang="css" title="css"].navbar {
background-color: #333; /* Gezgin çubuğu arka plan rengi */
overflow: hidden;
}
.navbar ul {
list-style-type: none; /* Madde işaretlerini kaldı#333
margin: 0;
padding: 0;
}
.navbar li {
float: left; /* Öğeleri yatay olarak hizala */
}
.navbar li a {
display: block;
color: white;
text-align: center;
padding: 14px 16px; /* Yazı için alanlar ekleyin */
text-decoration: none;
}
/* Fare üzerine geldiğinde linkleri vurgulayın */
.navbar li a:hover {
background-color: #ddd;
color: black;
}[/CODE]
Yukarıdaki CSS kodları, üst gezinme çubuğunun görünümünü belirler. Arka plan rengi, yazı rengi, boyutlar ve#ddder stil özelliklerini kolayca özelleştirebilirsiniz.
Bu rehberde, Turkmmo forumunda CSS ile üst gezinme çubuğu nasıl oluşturulur adım adım öğrendik. HTML yapısını oluşturarak, CSS ile stil belirleyerek, sitenizin kullanıcı deneyimini artırabilirsiniz. Üst gezinme çubuğu, kullanıcıların sitenizde kolayca gezinmesini sağlar ve sitenizin profesyonel bir görünüme sahip olmasını sağlar.
Umarım bu rehber, Turkmmo forumunda sitenizin üst kısmında gezinme çubuğu oluşturmak isteyenler için faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa, çekinmeden sormaktan çekinmeyin!
İyi tasarımlar ve kodlamalar dilerim!
Bugünkü rehberimizde CSS kullanarak web sitelerinizde şık ve işlevsel bir üst gezinme çubuğu nasıl oluşturulur, adım adım öğreneceğiz. Üst gezinme çubuğu, sitenizin kullanıcı deneyimini artırmak ve gezinmeyi kolaylaştırmak için oldukça önemlidir. Turkmmo forumunda, kullanıcılarımızın gezinme deneyimini geliştirmek için CSS ile üst gezinme çubuğu oluşturmak isteyenler için bu rehber oldukça faydalı olacaktır.
Üst Gezinme Çubuğu Nedir?
Üst gezinme çubuğu, web sitelerinde genellikle üst kısımda bulunan ve sayfalar arasında geçiş yapmayı sağlayan bir arayüz öğesidir. Anasayfa, Hakkımızda, Hizmetler, İletişim gibi sayfaların bağlantılarını içerir ve kullanıcıların sitenizde gezinirken kolaylıkla istedikleri sayfaya erişmelerini sağlar.
HTML Yapısı
Öncelikle, üst gezinme çubuğunu HTML içerisinde oluşturmalıyız. Her bir bağlantı için bir liste öğesi (<li>) kullanacağız ve bu bağlantıları bir <ul> içinde toplayacağız.
[CODE lang="html" title="html"]<div class="navbar">
<ul>
<li><a href="#">Anasayfa</a></li>
<li><a href="#">Hakkımızda</a></li>
<li><a href="#">Hizmetler</a></li>
<li><a href="#">İletişim</a></li>
</ul>
</div>[/CODE]
Yukarıdaki HTML kodunda, her bir bağlantıyı bir liste öğesi içine aldık. Her bir bağlantı <a> etiketi ile belirtilmiştir.
CSS Stilleri
Şimdi, oluşturduğumuz HTML yapısını stillemek için CSS kullanacağız. Arka plan rengi, yazı rengi, boyutlar ve diğer stil özelliklerini belirleyeceğiz.
[CODE lang="css" title="css"].navbar {
background-color: #333; /* Gezgin çubuğu arka plan rengi */
overflow: hidden;
}
.navbar ul {
list-style-type: none; /* Madde işaretlerini kaldı#333
margin: 0;
padding: 0;
}
.navbar li {
float: left; /* Öğeleri yatay olarak hizala */
}
.navbar li a {
display: block;
color: white;
text-align: center;
padding: 14px 16px; /* Yazı için alanlar ekleyin */
text-decoration: none;
}
/* Fare üzerine geldiğinde linkleri vurgulayın */
.navbar li a:hover {
background-color: #ddd;
color: black;
}[/CODE]
Yukarıdaki CSS kodları, üst gezinme çubuğunun görünümünü belirler. Arka plan rengi, yazı rengi, boyutlar ve#ddder stil özelliklerini kolayca özelleştirebilirsiniz.
Bu rehberde, Turkmmo forumunda CSS ile üst gezinme çubuğu nasıl oluşturulur adım adım öğrendik. HTML yapısını oluşturarak, CSS ile stil belirleyerek, sitenizin kullanıcı deneyimini artırabilirsiniz. Üst gezinme çubuğu, kullanıcıların sitenizde kolayca gezinmesini sağlar ve sitenizin profesyonel bir görünüme sahip olmasını sağlar.
Umarım bu rehber, Turkmmo forumunda sitenizin üst kısmında gezinme çubuğu oluşturmak isteyenler için faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa, çekinmeden sormaktan çekinmeyin!
İyi tasarımlar ve kodlamalar dilerim!
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)