C 1
chengdu
xranzei 1
xranzei
zendor2 1
zendor2
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Almira2 1
Almira2
romegames 1
romegames
D 1
delimuratt
melankolıa18 1
melankolıa18
shrpnl 1
shrpnl
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

İki Erkek Kardeş

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan GUNNERIUS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 223

GUNNERIUS

Level 20
TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
TM Üye
Katılım
10 Ocak 2009
Konular
3,748
Mesajlar
15,938
Çözüm
334
Online süresi
6mo 28d
Reaksiyon Skoru
8,028
Altın Konu
947
Başarım Puanı
474
Yaş
34
MmoLira
86,669
DevLira
-12
Ticaret - 100%
1   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Bir zamanlar babalarının toprağını miras alan iki erkek kardeş vardı. İki kardeş araziyi ikiye böldüler ve her biri kendi bölümünü ekti.
Zamanla ağabey evlendi ve altı çocuğu oldu, küçük erkek kardeş ise hiç evlenmedi. Bir gece, küçük erkek kardeşin gözüne uyku girmedi ve mirasla ilgili: "Her ikimizin ekilecek olan toprağın yarısına sahip olması hiç adil değil," diye düşündü. "Kardeşimin bakması gereken altı tane çocuğu ve bir eşi var ama benim yok. Onun benden çok daha fazla tahılı olmalı."
O gece küçük erkek kardeş ahırına gitti ve büyük bir buğday demeti topladı. İki çiftliği bölen tepeye tırmanarak kardeşinin çiftliğine doğru gitti. Buğdayları kardeşinin ambarına bırakan küçük kardeş, halinden memnun olarak eve döndü.
Aynı gece erken saatlerde ağabey de uyanık yatıyordu. "Her ikimizin de ekilecek olan toprağı yarı yarıya bölüşmüş olmamız hiç adil değil," diye düşündü. "Yaşlandığımız da benimle karımın yetişkin olan çocuklarımız ve torunlarımız bize bakacak, erkek kardeşimin ise muhtemelen hiç kimsesi olmayacak. Tarlalardan en azından şimdi için
Böylece o gece de gizlice büyük bir buğday demeti toplayıp tepeye çıktı. Tahılı kardeşinin ambarına bıraktı ve halinden memnun olarak evine döndü.
Ertesi sabah küçük erkek kardeş ahırına girdiğinde tahıl miktarının değişmediğini görünce şaşırdı. "Düşündüğüm kadar buğday almadım galiba," dedi şaşırmış bir şekilde. "Bu gece eminim daha fazlasını alacağım."


Aynı anda ağabeyi de ahırında durmuş, aşağı yukarı aynı düşüncelere dalmıştı.
Gece çöktüğünde, her kardeş ambarından daha fazla buğday topladı ve karanlıkta gizlice kardeşinin ambarına teslim etti. Ertesi sabah kardeşler yine şaşkın bir şekilde durumu anlayamadılar.
"Kardeşim için bu yığınları temizlemiştim ama halen tahıllar olduğu gibi duruyor. Bu imkânsız! Bu gece hata yapmayacağım yığını yere kadar indireceğim. Tahılın kardeşime teslim edildiğinden eminim."


Üçüncü gece, her zamankinden daha kararlı bir şekilde, her erkek kardeş ambarından büyük bir buğday yığını topladı, bir arabaya yükledi ve yükünü yavaşça tarlalardan ve tepeden yukarı kardeşinin ambarına çekti. Tepenin zirvesinde, ayın gölgesi altında, her kardeş uzakta bir siluet fark etti. Kim olabilir?
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst