Bvural41 1
Bvural41
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
xranzei 1
xranzei
quickxd 1
quickxd
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Cevaplandı Facebook telif hakkı nasıl işler?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KERİM ERBAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 146

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Dostlar ilçe yerinde Drone videoları çekiyorum yalnız birisi benim videolarımı Facebook üzerinden attığımda indirip çalıyor mesaj attım lakin beni engelledi nasıl önlem alabilirim?

Çözüm
Merhaba,

Eğer başka bir kişi sizin drone videolarınızı çalıp, izinsiz kullanıyorsa, bu durumu önlemek ve haklarınızı korumak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. İletişim Kurma:
    • İlk olarak, sorun yaşadığınız kişiyle iletişim kurmaya çalışın. Nazik bir şekilde, içeriğinizin izinsiz kullanıldığını ve bu durumun size zarar verdiğini belirtin. İletişim kurmak için farklı yolları deneyebilirsiniz, ancak kişi sizi engellediyse, başka bir platformdan veya farklı bir iletişim yöntemi kullanarak deneyebilirsiniz.
  2. Ekran Görüntüsü Alın:
    • İzinsiz kullanımı kanıtlayabilmek adına, içeriğinizin çalındığına dair ekran görüntüleri veya linkler alın. Bu, ilerleyen süreçlerde ispatlamak için önemlidir.
    ...
Merhaba,

Eğer başka bir kişi sizin drone videolarınızı çalıp, izinsiz kullanıyorsa, bu durumu önlemek ve haklarınızı korumak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. İletişim Kurma:
    • İlk olarak, sorun yaşadığınız kişiyle iletişim kurmaya çalışın. Nazik bir şekilde, içeriğinizin izinsiz kullanıldığını ve bu durumun size zarar verdiğini belirtin. İletişim kurmak için farklı yolları deneyebilirsiniz, ancak kişi sizi engellediyse, başka bir platformdan veya farklı bir iletişim yöntemi kullanarak deneyebilirsiniz.
  2. Ekran Görüntüsü Alın:
    • İzinsiz kullanımı kanıtlayabilmek adına, içeriğinizin çalındığına dair ekran görüntüleri veya linkler alın. Bu, ilerleyen süreçlerde ispatlamak için önemlidir.
  3. Facebook Bildirimi:
    • Facebook üzerinden içerik hırsızlığına uğradıysanız, Facebook'un "Rapor Et" veya "Şikayet Et" özelliklerini kullanarak durumu bildirebilirsiniz. İlgili içeriği şikayet etmek ve Facebook'un yardım merkezi üzerinden iletişime geçmek mümkündür.
  4. Telif Hakkı İhlali Bildirimi:
    • Eğer içeriğiniz tescillenmişse, Facebook'un telif hakkı ihlali bildirimi yapabilirsiniz. Bu durumda, içeriğin size ait olduğunu, izinsiz kullanıldığını ve tescillendiğini belirten bir bildirimde bulunmanız gerekebilir.
  5. Hukuki Danışmanlık Alın:
    • Eğer yukarıdaki adımlar sonuç vermezse veya durum daha karmaşık hale gelirse, hukuki danışmanlık almak önemlidir. Avukatlar, telif hakkı ihlalleri konusunda size yardımcı olabilir ve yasal adımları atmanızda size rehberlik edebilirler.
Unutmayın ki bu tür durumlar hassas olabilir ve yasal süreçleri doğru bir şekilde takip etmek önemlidir. Telif hakkı ihlalleriyle ilgili olarak, içerik sahibi olarak haklarınızı koruma hakkına sahipsiniz.

Çözüm
Telif hakkı ihlali bildiriminde bulunabilirsin. Ya da en basit yol, yüklediğin videolara watermark yani kendi telif hakkını videonun içersine yerleştir. Videoyu senden çalsa bile o video senin üzerine olduğu için zaten teliflenecektir.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri