BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Cevaplandı Toprak Kayması hk

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ShineSun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 113

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Merhaba günümüzde malum Türkiye'nin bir çok ilinde heyelan ( Toprak ) kayması yaşanıyor bu gibi bir durumda heyelan altında kaldığımız da yapılması gerekenler nelerdir?

Çözüm
Heyelan altında kaldığınızda yapmanız gerekenler aşağıdaki gibi olabilir:

1. Güvenli bir yere sığının: Eğer heyelan sırasında açık alandaysanız, en yakın güvenli bölgeye sığının. Eğer kapalı bir alandaysanız, sakin olun ve güvenli bir bölgeye sığının.
  2. Yardım çağrısı: Eğer mümkünse, acil durum ekiplerine (itfaiye, polis, sağlık ekipleri) haber verin. Cep telefonunuz varsa, acil durum numaralarını arayın.
  3. Hareket etmeyin: Eğer heyelan altında kaldıysanız, hareket etmeye çalışmayın. Yaralanma riskinizi artırabilirsiniz. Eğer mümkünse, havasız kalmamak için başınızı koruyun.
  4. Sesinizi duyurun: Eğer heyelan altında kaldıysanız, sesinizi duyuracak şekilde bağırın veya bir cisimle vurarak ses çıkarın. Bu şekilde yardım ekiplerinin...
Merhaba;

Heyelan durumlarında hayatta kalmak ve güvenli bir şekilde yardım almak için aşağıdaki adımları takip etmek önemlidir:

1. Güvenli Bölgeye Kaçın:
    • Hemen tehlike altındaki bölgeden uzaklaşın. Yüksek yerlere çıkın veya daha güvenli bir alana gitmeye çalışın.
  2. Acil Durum Servislerini Arayın:
    • Türkiye'de AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) gibi acil durum servislerini arayarak yardım talep edin. 112 acil servis numarasını arayarak durumu bildirin.
  3. Yaralılara Yardım Edin:
    • Eğer mümkünse, yaralıları güvenli bir alana taşıyın. Ancak, kendi güvenliğinizi tehlikeye atmamaya özen gösterin.
  4. Elektrik ve Gazı Kapatın:
    • Eğer mümkünse, elektrik ve gazı kapatın. Bu, yangın veya diğer acil durumların riskini azaltabilir.
  5. Taşıt Kullanma:
    • Eğer yer değiştirmeniz gerekiyorsa, yürüyerek gitmeye çalışın. Araç kullanmak riskli olabilir çünkü yollar hasar görmüş olabilir.
  6. Sığınak Bulun:
    • Mümkünse, heyelan sırasında korunmak için sağlam bir yapıya veya sığınma yerine gidin.
  7. Radyo ve Haberleri Takip Edin:
    • Taşınabilir bir radyo kullanarak güncel bilgileri takip edin. Yetkililerin ve acil durum ekiplerinin verdiği talimatları izleyin.
  8. Komşularınıza Yardım Edin:
    • Etrafınızdaki insanlara yardım etmek önemlidir. Özellikle yaşlı veya yardıma muhtaç komşularınız varsa onlara destek olun.
  9. Su ve Gıda:
    • Mümkünse, su ve gıda stoklayın. Acil durumlar için hazırlıklı olmak, yardımın gelmesini beklerken hayati önem taşıyabilir.
  10. Yetkililerin Talimatlarını İzleyin:
    • Acil durum ekiplerinin ve yetkililerin verdiği talimatlara uyun. Gerekirse sakin olmaya ve durumu yönetmeye odaklanın.
Unutmayın ki, güvenliğinizi tehlikeye atmamaya özen göstermek önemlidir. Acil durumlar için önceden bir plan yapmak ve bu tür durumlar için hazırlıklı olmak, olası riskleri azaltabilir.

Heyelan altında kaldığınızda yapmanız gerekenler aşağıdaki gibi olabilir:

1. Güvenli bir yere sığının: Eğer heyelan sırasında açık alandaysanız, en yakın güvenli bölgeye sığının. Eğer kapalı bir alandaysanız, sakin olun ve güvenli bir bölgeye sığının.
  2. Yardım çağrısı: Eğer mümkünse, acil durum ekiplerine (itfaiye, polis, sağlık ekipleri) haber verin. Cep telefonunuz varsa, acil durum numaralarını arayın.
  3. Hareket etmeyin: Eğer heyelan altında kaldıysanız, hareket etmeye çalışmayın. Yaralanma riskinizi artırabilirsiniz. Eğer mümkünse, havasız kalmamak için başınızı koruyun.
  4. Sesinizi duyurun: Eğer heyelan altında kaldıysanız, sesinizi duyuracak şekilde bağırın veya bir cisimle vurarak ses çıkarın. Bu şekilde yardım ekiplerinin sizi bulması daha kolay olabilir.
  5. Diğerlerine yardım edin: Eğer heyelan altında kaldıysanız ve diğer insanlar da varsa, mümkünse birbirinize yardım edin. Eğer mümkünse, diğerlerinin güvenli bir bölgeye ulaşmasına yardımcı olun.
Heyelan durumunda sakin olmak ve güvenliği sağlamak önemlidir. Ancak, her durum farklıdır ve bu öneriler her durumda geçerli olmayabilir. Bu nedenle, heyelan ve diğer doğal afet durumlarında önceden alınmış tedbirler ve yerel acil durum planları da büyük önem taşır.

Çözüm

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri