Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Küçük bir kasabada geçen bir oyun gibisi yoktur. Ben şahsen böyle bir yerde geçen oyunları severim; başından itibaren bir gizem havası yaratır. Küçük olduğundan beri. Yabancı kasabalar kendi içlerinde gizem yayabilirler, daha fazla dramayla örtüldüklerinde daha da büyüleyici hale gelirler.
Red Thread Games'in Draugen'i , kayıp bir kişi ve korkunç derecede tuhaf bir geçmişi saklayan bir yer hakkında bir hikaye anlatmak için küçük bir kasabanın ortamını kullanıyor.
Kahramanımız Edward Harden'dır ve kayıp kız kardeşini bulma yolculuğunda kendisine koğuşu Lissie eşlik eder. Oyun, küçük, görünüşte terk edilmiş bir Norveç kasabası olan Graavik'e varmalarıyla başlıyor. Kasabayı keşfettikçe kasabanın ardındaki gizemi ve neden terk edilmiş gibi göründüğünü ortaya çıkarmaya başladım.
Etrafta dolaşırken çevrede olabilecekleri ortaya çıkaracak ipuçlarıyla karşılaşıyordum. Anlayabileceğiniz gibi, oyunun anlatımı hakkında çok fazla bilgi vermek istemiyorum, ancak asgari düzeyde tartışmak için elimden geleni yapacağım. Ancak aşağıda anlatacaklarımdan fazlasını bilmeden bu oyuna girmenizi tavsiye ederim çünkü ana konusu oyunun anlatımıdır.
Anlatım bana çözmem gereken ilgi çekici, bazen de sinir bozucu bir gizem verme konusunda harikaydı. Ana gizem Graavik ve bunun Edward'ın kayıp kız kardeşiyle olan ilişkisi etrafında dönüyor. Oyun oldukça anlatı odaklı olduğu için sonlara doğru sonucunun ne kadar bölücü olabileceğini görebildiğimi hissediyorum.
Oyunun sonu bazı ilginç dönüşler alıyor, kişisel olarak keyif aldığım dönüşler, daha somut, daha az belirsiz bir final arayanları rahatsız edebilir. Genel olarak anlatım, parçaları bir araya getirmenize izin vererek harika bir iş çıkarıyor ancak aynı zamanda oyunun gizeminin çoğuna gelince kaybolmamanız için yeterince şeyi ortaya koyuyor.
Bu yolculukta bana, Edward'a karşı güzel bir denge görevi gören cesur, enerjik bir karakter olan Lissie eşlik ediyordu. Edward'ın kız kardeşini bulma takıntısı, Lissie ile çelişkili görünen ilişkisiyle birleşince, hikayeyi daha da merak uyandırıcı bir yolculuğa çıkarıyor. Edward, canlandırılması karmaşık bir karakter ve senaryo onu inandırıcı kılmak konusunda mükemmel bir iş çıkardı.
Karakteri hakkında çok fazla bilgi vermek istemiyorum ama oyunun sonunda ona meşru bir şekilde değer verdiğimi söylememe gerek yok. Bu karakterlerin satılmasına da yardımcı olan şey, genel olarak muhteşem seslendirmeydi; Vokal aktörleri, onları hayata geçiren nüans ve duygu içeren performansları sanatsal bir şekilde sunuyor.
Oyunun mekaniği, Gone Home oyununa çok benzer şekilde etrafta dolaşmanızı ve nesnelerle etkileşime girmenizi sağlayacak . Örneğin, çevrede bir şey görüyorum ve Lissie'ye bu konuda yorum yapabiliyorum, bu da bu yerin gizemini, sakinlerini veya Edward'ın karakterini daha da detaylandıran diyaloğu etkinleştiriyor.
Graavik'i keşfetmenin, nesneleri toplamanın ve Lissie ile etkileşim kurmanın mekaniği bu oyunda yaptıklarımın çoğunu açıklıyor ve anlatıyı ileriye taşıyan da bu. Üç saatlik doğrusal anlatımını sunmaya daha çok odaklandığı için bulmaca veya savaş yok.
Draugen'in doğrusal tasarımı bazen bir engel gibi geliyordu. Bulduğum yeni nesnelerle etkileşime giremediğim durumlar vardı çünkü onlarla ancak oyunun ilerleyen safhalarında etkileşime girebiliyordum, sanki anlatıda nesnenin gerekli olduğu noktaya ulaşmamıştım. Bu nedenle, açıkça dedektiflik yapmak için çok fazla keşif veya özgürlük beklemeyin. Ancak bununla birlikte oyunun doğrusal doğasına aldırış etmedim çünkü oyunun büyüleyici anlatımına kapılmıştım.
Graavik'in arkasındaki gizem, oyunun birinci sınıf görselleri sayesinde de beğeniliyor. Dokular harika ayrıntılara sahip ve Lissie'nin yüz animasyonları çok çeşitli duyguları doğru bir şekilde aktarıyor. Keşfettiğimde, el yazısıyla yazılmış notlar, bir çocuğun çizimleri ve gazete kupürlerinin dünyasını inandırıcı kılmak için ustalıkla yapıldığını buldum.
Bu terk edilmiş kasaba, yaşanılan alanları gerçekçi bir şekilde aktaran doğru miktarda inceliğe sahiptir. Kasabadaki mağazanın zemininde kırık şişeler ve duvarlarında resimler var. Sonuç olarak Graavik çok fazla derinliğe sahip ve sonuç olarak onu keşfetmek daha keyifliydi.
Oyunu başlatır başlatmaz harika bir müzikle karşı karşıya olduğumu biliyordum ve orada oturup ana menü müziğini dinliyordum. Müzik bu oyunun en sevdiğim bileşeni. Belirli ruh hallerini uyandırmak, korku aşılamak veya mutluluk uyandırmak için çok şey yapar. Çellolar, kemanlar, ruhani vokaller ve kasvetli piyano akorları sayesinde özellikle gergin sahneleri daha da ürkütücü hale getiriyor.
Oyunun gizemli ama rahatsız edici anlatımıyla harika bir şekilde birleşen mükemmel bir film müziği. Aynı zamanda canlı bir orkestra tarafından icra edilmesi, her parçanın dolu ve göz kamaştırıcı olmasını sağlıyordu. Yıllardır dinlediğim en iyi soundtracklerden biri.
Draugen büyüleyici bir anlatım sunmayı çok iyi başarıyor. Oyunun müziğinden anlatım derinliğine kadar bu oyunun birçok unsurunu beğendiğimi fark ettim. Anlatımı bölücü olabilir ve doğrusallığı bir şekilde sınırlayıcı olabilir, ancak psikolojik olarak aşılanmış bir küçük kasaba gizemi arayanlar bunu kesinlikle kontrol etmelidir.