raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Elektronik

Oguz Hayta

Level 4
Fahri Üye
Konular
204
Çözüm
2
Online süresi
13d 9m
Reaksiyon Skoru
292
Altın Konu
3
Başarım Puanı
166
MmoLira
1,460
DevLira
3
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

İndüksiyon Isıtma​

Royer Flayback Sürücüsünü dönüştürülerek bir ısıtıcı yapmaya çalışacağım. Bu tip ısıtma sistemlerine indüksiyon ısıtma denmektedir. Mantık metal bir cisme yüksek frekanlı enerji uygulatarak ısıtılmasını sağlamak. Bu sistem bir metali çok hızlı bir şekilde erime ısısına ulaştırabilir. Metal eritme işlemlerinde çok kullanılmaktadır. Bende elimdeki malzemelerden küçük bir prototip yapmaya karar verdim. Malmelerimiz aşağıdaki gibi

Devremiz aşağıdaki devre bu devre yüksek voltaj üsretmek için kullanılan flayback devresidir.

İki adet Bobin ben toroid yuvarlak bobin kullandım her ikiside 2 mm telden 35 turdur. 2 Adet IRFP 250 MOSFET 2 adet 5 w 470 Ohm Direnç 2 x 10K direnç 2 x UF 5408 yüksek hızlı diyot ve 2 x 1 w 12 v zener diyot.
Malzemeleri elimde bulunan soüutuculara uygun monte ediyorum siz eğer biliyorsanız bi plaket üzerine devre çizip yapabilirsiniz.
Bu benim monte ettiğim devre

Evet devremiz bu hadi çalışıyormu bi bakalım.

Evet devremiz bikaç sn içinde demir bir vidayı kızartacak kadar ısıtıyor.
bu tip devrelerde bobin yerine bobin şeklinde sarılmış bakır bir boru kullanılır ve çalışma anında boru içerisinden su geçirilerek soğutma sağlanır. Ben elimde böyle bakır bir boru olmadığı için bobin kullandım ve birkaç dk sonra bobin yandı :)

Bu devre 12 V’luk PC power supply ile beslenmiştir.
Birsonraki modelde paralel bağlı 4x IRF250 kullanacağım su soğutma için bakır boru ve 48 voltluk 2 KW lık bir trafo kullanacağım. 12 Volt altında gayet performanslı çalıştı 2. versiyonda tamamen metal eritme amaçlı su soğutma sistemi kullanarak dizayn yapacağım. Devre 2 modülden ibaret olacak. Elektronik Sürücü ve indüksiyon katı kapasitör bank ve bobin ayrı bir modül olacak. Bu devrelerde kapasitör sayısı çok az bu nedenle gerekli rezonans sağlanamıyor. Yeni devrede .220 nf’lık MKP tipi 26 adet kondansatör kullanacağım. Birsonraki devrede suyu hem soğutucu hemde çalışma bobini içinden geçirilerek soğutma düşünüyorum zira 48 voltta devre oldukça yüksek bir akım çekmektedir. herhangi bir kısa devre MOSFET’lerin yanması ile sonuçlanıyor.

Paylaşım için teşekkürler :)

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri