Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Chimeric'in Nova Drift oyununu oynamaya başladığım andan itibaren ağır Asteroids titreşimleri aldım.
Tamamen size yaklaşan her şeyi ve her şeyi vurmayı amaçlayan, arcade'den etkilenen bir oyun var. Ekranın sonuna ulaştığınızda karşı tarafa gireceksiniz. Bu oyunda ateş ettiğiniz bazı nesneler daha küçük, vurulması daha zor mermilere bölünür. Bir canınız var ve öldüğünüzde yüksek puanınız kaydediliyor. Sanki Asteroids bu oyunun ana planıymış gibi, ancak geliştiricilerin harika bir şekilde genişlettiği bir plan.
Oyun göründüğünden daha derin. Birçok eski yukarıdan aşağıya nişancı oyununun aksine, geminiz için yükseltmeleri seçebileceğiniz deneyime dayalı bir seviye atlama sisteminiz var; geçici hız artışı için kullanılan yeniden şarj olan bir enerji çubuğu; ve birden fazla kez vurulmanızı sağlayan bir can çubuğu. Bu sistemler daha kapsamlı bir deneyim sağlar. Ve bu bile birçok benzersiz silah türünden hangisini seçeceğinize karar verip vermediğinize bağlıdır.
Çeşitli miktardaki silahlar ve yükseltmeler sayesinde, kendi güçlü ve zayıf yönleri olan silahlar sayesinde deney için çok fazla alan var. İlk başta yavaş ama öldürücülüğü yüksek bir tüfeğe benzeyen bir silahı tercih ettim. Güçlüydü, düşman gemilerini oldukça kolay bir şekilde alt ediyordu.
Ama kendimi çok sık kuşatılmış halde buldum, bu yüzden bir sonraki fırsatta, bir sürü arama roketi fırlatan bir silaha geçtim. Bunlar daha az hasar veriyordu ancak düşman kümelerini ortadan kaldırmada çok faydalıydı. Sonraki oyunlarda birbirinden çok farklı hissettirebilecek çok çeşitli silahlar var.
Bu oyunun savaşının bir diğer temel bileşeni de yükseltmeleridir. Her seviye atladığımda, kendisine eşlik eden istatistiklerin eklendiği pasif bir yükseltmeyi seçebiliyordum. Örneğin, bir savunma yükseltmesi %25 kalkan zırhı eklerken silah hasarını %10 azaltabilir. Oyundaki silahlar gibi yükseltmeler de olumlu ve potansiyel olarak olumsuz durum etkilerini birleştirebilir. Bu yükseltmeler, oyunun oynanışı değiştirebilecek özelleştirmeye nasıl izin verdiğini gösteren başka bir örnektir.
Bu oyun arcade odaklı olduğu için yüksek puan almanız ne kadar iyi oynadığınıza ve seçtiğiniz yükseltmelerin ve silahların doğru şekilde kullanılıp kullanılmadığına bağlı olacaktır. Bu, genel oyun hissinden ödün vermeden atari tarzı puana dayalı bir oyuna biraz karmaşıklık katmanın güzel bir yoludur.
Gemiyi kontrol etmek modern yukarıdan aşağıya atıcılardan beklenecek bir şey değil. İlk başta oyunun twin-stick nişancı oyunu gibi kontrol etmemesine şaşırdım. Bunun yerine oyunda daha çok tank kontrolü yaklaşımı vardı; burada sopanın solundaki kısım hareketimi ve nişan alma yönümü kontrol ediyordu. İlk başta tuhaf hissettiğimi itiraf etmeliyim.
Geometri Savaşları gibi oyunlarda bulunan çift çubuklu nişancı kontrollerinin daha tatmin edici olduğunu düşünüyorum. Ama sonunda tek çubuklu kontrollere alıştım ve onların keyfime engel olmayacak kadar duyarlı olduklarını gördüm.
Oyunda her biri kendine özgü saldırı düzenleri ve tasarımlarına sahip çeşitli düşman türleri vardır: yılan benzeri düşmanlar, bazıları korumalı, bazıları çok hızlı. Vurulacak çok sayıda düşman, an be an oynanışı gerçekten ilgi çekici hale getiriyor.
Görsel açıdan bakıldığında Nova Drift, karışık sonuçlarla 8 bitlik dönemden ilham alıyor. Oyun, karanlık uğursuz uzay arka planlarından öne çıkan parlak renkli düşmanları tercih ediyor. Mermiler ve düşmanlar dışarı fırlıyor ve kolaylıkla fark edilebiliyor.
Bu estetik tasarım seçimi oynanış açısından mantıklı ancak biraz yavan görünüyor. Diğer modern yukarıdan aşağıya atıcılarla karşılaştırıldığında tanıdıktır, bu da ona benzersiz bir görsel his vermez. Bu bir kusur olabilir ama oyunun görsel olarak daha çarpıcı olmasını ve kendi türündeki diğer oyunlara bu kadar benzememesini isterdim.
Bu oyundaki müzik ve ses tasarımı genel olarak oldukça iyi. Bu hoş ortam elektronik müziği, ruh halinizi belirleyecek kadar yüksek, ancak dikkatinizi dağıtmayacak kadar da yumuşak.
Ses efektleri de yıldızların yanındayken beklenebilecek uğursuz sessiz sese uyacak şekilde kapatılmıştır. Eklenen bir başka hoş dokunuş da, bu ses efektlerinin, geliştiricinin atari dönemi etkilerini daha da ileriye taşımak için neredeyse 8 bitlik ses çıkarmasıdır.
Nova Drift, sizi kendine bağlayacak kadar modern unsurlara sahip, Asteroids'ten ilham alan iyi bir nişancı oyunudur. Oyunun her şey olduğu zamanları anımsatan, eğlenceli, atari tarzı bir oyundur. Tanıdık bir türün güncellenmiş bir versiyonunu arıyorsanız bunu tavsiye ederim.