- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,285
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 11 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,252
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Günümüzde oyunlar nadiren yalnızca atmosferik bir deneyim sunmaya odaklanıyor, bunun yerine ilgili mekaniklerle birlikte daha ayrıntılı deneyimler sunmaya çalışıyor. Saat 26:00'ya kadar olan Unutulmuş Geçitler, iyisiyle kötüsüyle, büyük ölçüde atmosferik niteliklerine dayanıyor.
Oyun yüzlerce küçük seviyeden oluşur; küçük seviyelerden oluşur çünkü bunların tamamlanması genellikle 12 ila 40 saniye sürer. Her seviyede, doğrusal bir şekilde dizilen bir avuç tüyü toplamanız gerekir, bu nedenle keşif, genel deneyimin büyük bir parçası değildir.
Oyunun kredisine göre hala birçok farklı alanı keşfediyorsunuz. Yüz seviye, pek çok tuhaf, tanıdık ve bazen soyut yerle karşılaşacağınız anlamına gelir.
Örneğin, bir seviye karanlık bir ormanda geçerken, bir diğeri garip titreşen duvarlara sahip, uzaylı görünümlü bir gemide geçiyor. Seviyelere gelince oldukça fazla çeşitlilik var. Süper ayrıntılı olmasalar da, her bir sonraki seviyenin nasıl görüneceğini merak edecek kadar meşguldüm.
Göze çarpan bir anlatının olmadığı oyun, doğrudan seviyelerin kendisine odaklanıyor. Seviyeler kısadır ve tüyleri bulmak kolaydır. Alışılmışın dışında saklı 46 kırmızı tüyü keşfetmenin bazı zorlukları var. Bazıları bu küçük seviyelerde biraz araştırma gerektirir.
Renkler parlak alanlarda parlarken, daha sinir bozucu alanlar uygun şekilde gizemli ve önsezilidir. Bazı seviyeler gergindir, bazıları ise daha rahatlatıcıdır. Grafiksel aslına uygunluk, bölgelerin yeni hissettirecek kadar çeşitli olan kendi ruh hallerini yakalamasını sağlamak için harikalar yaratıyor.
Oyunun havası büyük ölçüde işitsel unsurlarla destekleniyor. Ortam müziği, bu küçücük paralel boyuta taşınmak için uyutucu, sürükleyici bir baloncuk yaratıyor. Ses efektleri uygun şekilde yüksek ve iyi uygulanmış.
Örneğin, bir seviyede beni yüksek güçlü bir makinenin içindeymişim gibi hissettiren, etrafı saran bir elektrik jeneratörü vızıltı sesi varken, diğerinde kayalık bir kumsaldan geçerken yüksek sesle çarpan dalgalar vardı.
Oyunun ses tonuyla ilgili hiçbir sorunum olmadı ve bence oyun tasarımının en güçlü alanı bu. Mükemmel ses efektleri ve müziği olmasaydı oyun daha az atmosferik hissederdi.
Kapsam ve mekanik söz konusu olduğunda tekrarın bir sorun olduğunu hissettim. Etkileşim açısından bakıldığında sadece yürüyordum ve tüy topluyordum. Çoğu zaman seviyeleri benim de soldan sağa yürümemi sağladı.
Ayrıca seviyeler yaklaşık olarak aynı büyüklükteymiş ve kabaca aynı miktarda alanı kaplıyormuş gibi hissettim. Tamamen farklı bir estetik ve ruh haline sahip olmalarına rağmen pek çok seviyenin aynı hissettirmesini sağladı.
Forgotten Passages herkese göre olmayan 90 dakikalık bir oyundur. Daha fazla keşif, hikaye veya ilgi çekici mekanikler içeren bir oyun arayanlar başka yerlere bakmalı.
Bu oyun kesinlikle farklı bir şey arayanlar içindir. Bu, diorama ve benzeri hayranların göreceği birçok atmosferik alan sunan bir oyundur. Oyunda hissettiğim tekrarı telafi etmek için daha fazla öğe görmek isterdim, ancak yine de küçük bir atmosferik deneyim arayanlar için yeterince ilgi çekici.
- Konular
- 936
- Çözüm
- 8
- Online süresi
- 3mo 29d
- Reaksiyon Skoru
- 2,664
- Altın Konu
- 295
- Başarım Puanı
- 327
- MmoLira
- 694
- DevLira
- 0
Paylaşım için teşekkürler
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)