ShadowFon 1
ShadowFon
D 1
delimuratt
PrimeAC 1
PrimeAC
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
romegames 1
romegames
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Dreamo İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,285
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 12 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,252
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

header.jpg

İyi bir bulmaca oyunu, oyuncuların oyunun temel mekaniğini kolayca kavramasını, ancak zamanla zorluğun yavaş yavaş artmasını gerektirir. Mücadeleyi artırmak için mevcut mekanikleri genişletmek amacıyla yeni oynanış değişiklikleri sunulabilir. Ve Hypnotic Ants'ın DREAMO'su gibi bazıları, bulmaca çözmenin yanı sıra ilgi çekici bir anlatım da sunuyor.

DREAMO çözülmesi gereken birçok eserden oluşur. Eserler, çalıştırılmak üzere dişlilerin doğru yere yerleştirilmesini gerektiren kare şeklindeki bulmacalardan oluşur. Dişlileri A noktasından B noktasına taşımak kavraması basit bir kavramdır ve başlangıçtan itibaren bulmacalar zorludur ancak çok da zor değildir.

Oyun ilerledikçe basit dişli mekaniği daha da genişletilir. Bir eserin üzerindeki dişli mandallar yerçekiminden etkilenebilir. Bazı dişliler uzaktan bağlanabilir ve çalıştırılabilir. Ve oyunun ilerleyen safhalarında DREAMO'nun mandalları görünümden gizlemek için farklı boyutları var.

Dreamo-Screenshot-Puzzle.png

Oyun ilerledikçe basit dişli bağlama konseptini genişletmek faydalı oldu. Oyunun çok zor olmadan tatmin edici bulmacalar sunma konusunda ince bir çizgide yürüdüğünü hissettim.

Beni zora sokan sadece birkaç bulmaca vardı, çünkü boyut değiştirme bazen bunaltıcı olabiliyordu. Bazı dişlileri nereye koyduğumu takip etmek zordu, özellikle de diğer boyutlarda görünmediklerinde.

Yerçekimiyle etkinleştirilen mandalların, nereden atıldıklarını göstermeden dişlileri harekete geçirmeleri de zordu. Özellikle oyunun sonlarında bir bulmacayı çok zorlaştırdı ve bu da beni hayal kırıklığına uğrattı.

Dreamo-Screenshot-House.png

DREAMO'nun zorluk eğrisi mükemmel değil. Bir ipucu sisteminin yardımcı olabileceği zamanlar vardı. Belirli eserlere takılıp kalan insanların, bir ipucu sistemi olmadan kolayca hayal kırıklığına uğrayacaklarını hissediyorum. Ve bu doğrusal bir deneyim olduğu için bulmacaları atlamanın bir yolu yok. Ancak ipucu sisteminin eksikliğine ilişkin hassas şikayetim dışında, oyunun mücadelesi çoğunlukla hala dengeli.

Oyunu bitirdikten sonra bile daha fazlasını arayanlar, oyunun çözülmesi gereken bulmacalarla dolu meydan okuma modunu oynayabilir.

Oyunun bir diğer yönü ise anlatımıdır. Oyun boyunca - bulmaca çözme arasında - konuşma balonları etkinleşir ve karakterler birbirleriyle konuşur. Kahramanımız hafıza kaybı yaşıyor ve Tara adında bir kadın tarafından yönlendiriliyor. Bu dünyanın kim ve ne olduğunun gizemi, iyi işlenmiş diyalog sekansları ve çevresel hikaye anlatımıyla detaylandırılıyor.

Dreamo-Screenshot-Door.png

Bazı diyaloglar isteğe bağlıdır, bu nedenle açık alanlarda anlatıyı daha da genişletmek isteyip istemediğimi seçme şansım vardı.

Çoğunlukla anlatı beni yatırım yapmaya ve bundan sonra ne olacağını sabırsızlıkla beklemeye devam ettirecek kadar ilgi çekici. Gizemi bozmak istemem ama oyunun Makyavelist temaların yanı sıra duygusal açıdan da ağır anları barındırdığını söyleyeceğim. Keşke bu kadar beklenmedik bir şekilde bitmeseydi. Neredeyse son çok ani olmuş gibi hissettim. Bu hatalara rağmen DREAMO'nun anlatımının bu bulmaca oyununda parlak bir nokta olduğunu ve bulmaca çözme mekaniği kadar ilgi çekici olduğunu düşünüyorum.

Oyun düşük poli sanat stilini etkili bir şekilde uyguluyor. Oyun bana, düşük poli estetiğiyle bile çok sayıda küçük ayrıntıyla güzel bir şekilde oluşturulmuş ortamlar yaratabilmesi açısından The Witness'ı hatırlatıyor.

Dreamo-screenshot.jpg

İster uğursuz mağaralar, ister tuhaf inşa edilmiş bina iç mekanları ya da daha soyut yerler olsun, her ortam sevgiyle yaratılmıştır. Bu oyunun var olduğu dünya aynı zamanda anlatı açısından da anlamlıdır ki bu da hoş bir dokunuş.

DREAMO ayrıca muhteşem ses tasarımı da sergiliyor. Seslendirme sanatçıları duyguları aktarma ve inandırıcı karakterler yaratma konusunda harika bir iş çıkarıyorlar. İster kumsaldaki martıların sesi, ister meşalelerin çıtırtısı olsun, oyun boyunca dağılmış ses efektleri, alanları daha sürükleyici hale getirerek ortamlara yardımcı olur.
Oyun aynı zamanda genel olarak rahatlatıcı ve gizemli atmosferine güzel bir şekilde uyan incelikli, düşük sentezden ilham alan ortam müziğine de sahiptir. Müzik harika, bulmacaları bölmeyecek ya da gömmeyecek kadar incelikli.

DREAMO ilgi çekici bir hikayeye ve çözülmesi gereken zorlu bulmacalara sahip eğlenceli bir bulmaca oyunudur. Burada ilgi çekici bir anlatımın yanı sıra bulmaca oyunu hayranları için çok şey var. Daha fazlasını arayanlar için bir meydan okuma modu bile var.

Her ne kadar oyunun ileri safhalarındaki bazı mekanikler ve anlatısal sonuçla ilgili bazı şikayetlerim olsa da, yine de tatmin edici bir deneyim.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri