- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,293
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 13 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,291
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Troglobytes Games'in HyperParasite oyununda, dünya tarafından avlanan bir parazit olarak oynuyorsunuz. Bu, kelimenin tam anlamıyla herkese karşı hayatta kalmanız gerektiği anlamına gelir. Polis, basketbol oyuncusu, itfaiyeci, güreşçi ve hatta karate öğretmeni gibi sıradan insanlar artık düşmanınızdır.
Yani bir parazit olarak yapılacak en iyi şey bir insan konakçı bulmaktır.
Bir parazit olarak bir düşmanı ele geçirebilir ve onlar gibi oynayabilirsiniz. Öldürülürseniz diğer düşmanları ele geçirebilir ve onları, konakçı bedenleri ölene kadar kontrol edebilirsiniz. Parazit formundaki bir bedenin dışında ölürseniz koşu biter.
Böylece mermilerden kaçarken ve yakın dövüş karakterlerine saldırırken en iyi çift çubuklu atışınızı yapacaksınız. Buna ek olarak oyun, daha fazla meydan okuma için size patronları ve mini patronları fırlatır.
Haritalar prosedürel olarak oluşturulmuştur ve etkili bir şekilde karşılık vermek için yeterli alan sunar. Patlayan variller ve diğer tuzaklar gibi yok edilecek çevresel nesneler var.
Haritanın etrafında bulunabilen paralar, eşya veya pasif istatistik bonusları satın almak için kullanılabilir. Ayrıca edinebileceğiniz ve koşunuz bitene kadar etkili olabilecek yükseltmeler de vardır.
Nuclear Throne gibi bir Roguelite oynadıysanız, harita düzenleri söz konusu olduğunda ne bekleyeceğinizi bilirsiniz: seviye tasarımı söz konusu olduğunda çok gösterişli veya çığır açıcı bir şey değil, ancak kare şekilli odalardan oluşan işlevsel olarak sağlam bir koleksiyon. Ayrıca manzarayı ve düşmanları değiştiren beş farklı alan var.
Genel olarak haritalarla ilgili bir sorun yaşamadım ve çok büyük olmadıklarını takdir ettim.
Genel olarak mücadele, kullandığınız karaktere bağlı olarak tatmin edici olabilir. Açıkça görülen bazı karakterleri oynamak hiç de eğlenceli değil; Geri kalanlardan en iyiyi bulmak için bazı deneme yanılmalar var.
Genel olarak, birçok karakter yakın dövüşe dayalı olduğundan, Hayalet Avcısı veya Uyuşturucu Lordu gibi mermi atan düşmanları oynamanın daha eğlenceli olduğunu buldum. Öte yandan yakın dövüş karakterlerinin çoğu, saldırılarının çoğu yeterince hızlı olmadığından kolayca kuşatılabilir.
Tüm düşman karakterlerin kendilerine ait hisleri, silahları ve istatistikleri vardır. Savaş değişkenliğinin devreye girdiği yer burasıdır. Her karakterin, yeniden şarj olma süresi boyunca çalışan özel bir saldırısı vardır. Bu saldırılar genellikle daha güçlüdür. Bu, karakterleri daha fazla farklılaştırma konusunda iyi bir iş çıkarıyor.
Genel olarak, gazete okuyan Papergirl'den çılgın sopa sallayan, Mad Max'ten ilham alan Diesel Punk'a kadar hoş ve eklektik bir karakter karışımı var. Kilidini açtıysanız her karakterin kontrol edilebileceğini belirtmekte fayda var.
İşte burada çok fazla öğütme devreye girecek. Belirli karakterleri kontrol etmek için onların biyolojik yollarının kilidini açmanız, ardından onlarla karşılaştığınızda onları kontrol etme yeteneğinin kilidini açmak için paraları kullanmanız gerekir. Karakterler biyolojik yollarını rastgele bıraktıklarından bunları elde etmek biraz zaman alabilir.
Bu kilit açma mekanizmasının istediğimden daha az eğlenceli veya ödüllendirici olduğunu hissettim. İstediğim kişi gibi oynamak yerine karakterlerin kilidini açmak eziyet gibi geldi. Her alanın kilidini açacak benzersiz bir düşman seti olduğundan, oyunda yeni alanlara girmeyi özellikle zorlu hale getiriyor.
Alanlarda karşılaştığınız patronlar ve mini patronlar var. İlk bölgede karşılaştığım mini patronlardan biri boksördü ve yaptığı, sağlığı yenilediği bir hareket var. Dövüş sırasında o kadar doğal bir şekilde öldürüldüm ki oyun benim için başka düşmanlar doğurdu.
Ne yazık ki oyuna yeni başladığım için pek fazla karakterin kilidi açılmadı, bu yüzden oyunun ortaya çıkardığı karakterleri devralamadım. Yenilenen sağlığı ve benim ona diğer karakterlerle etkili bir şekilde saldıramamam nedeniyle onu öldürmek neredeyse imkansızdı.
Bu aynı zamanda, hiçbir düşmanın kilidi açılmadığında yeni bir alana ilk birkaç kez girildiğinde de bir sorun haline gelir ve sinir bozucu anlara yol açar.
Sağlığın yeniden ortaya çıkması sorunu o kadar da önemli değildi çünkü sonunda daha güçlü olduğumda onu ezip öldürebilirdim. Ancak Rogue-lite oyunlarının bu aşırı eziyetli yönü bazı insanları rahatsız edebilir.
Enter the Gungeon gibi bir şey oynadıysanız, ilerlemenin doğal bir biçimi olarak öğütmeyi beklediğinizi bilirsiniz.
Ancak en başarılı Rogue-lite oyunlarında güzel bir denge vardır. Çok fazla eziyet sinir bozucu olabilir. Bu oyunda kesinlikle birkaç kez hüsrana uğradım çünkü oyunun eğlenceli kısımlarını görebiliyordum ama bunlar çok fazla eziyetin arkasında kalmıştı.
Günün sonunda, karakterlerin kilidini açma mekaniğinin eğlencenin önüne geçtiğini hissediyorum.
Tipik bir koşu, haritayı gözden geçirmemi, topladığım tüm paraları kullanmamı ve bunları daha iyi bir karakterin kilidini açmak için kullanmamı içerir. Patronun önünde ölmek ve bunu tekrar yapmak. Neyse ki karakterlerin kilidini açmak için harcadığınız paralar gelecekteki oyunlarınıza aktarılıyor. Bunu pek çok kez tekrarladım çünkü bölge patronları daha zayıf karakterlerle çok zor oluyor.
Ancak işin güzel yanı, bu oyun çağında bu dengeleme sorunlarının yamalarla kolayca çözülebilmesidir. Dolayısıyla HyperParasite ile ilgili sorunlarım gelecekte geçerli olmayabilir. Yine de her şey bağlıdır; Bu tür bir eziyetin birçok popüler Rogue-lite oyununun önemli bir parçası olduğunu biliyorum, bu yüzden şikayetlerim çoğu hayranın aradığı şey (veya en azından umursamadıkları şeyler) olabilir.
Biçimsel olarak bu oyun, 80'lerin stilize edilmiş bir geleceğe dair tasvirlerinden ilham alıyor. Şehir Merkezindeki kumlu binalara neon ışıkları uygulanıyor ve Sanayi Bölgesindeki beton zemin döşemeleri tamamen kirli ve loş bir şekilde aydınlatılıyor.
Nesnelerin bu retro VHS bulanık filtreye sahipmiş gibi görünmesini sağlayan hoş bir ayrıntı düzeyi vardır. Harika görünüyor ve belirli bir ruh halini mükemmel bir şekilde yakalıyor.
Bu ruh haline HyperParasite'in güçlü, davul ağırlıklı synthwave müziği de yardımcı oluyor. Genel olarak stilistik olarak harika görünümlü, atari tarzı bir gerileme deneyimi yaratıyor.
HyperParasite'in biraz daha dengelemeye ihtiyacı olabileceğini düşünüyorum. Temel oynanışı sağlamdır ve karaktere bağlı olarak eğlenceli olabilir.
Konu diğer karakterler gibi oynamaya geldiğinde fazla eziyet odaklı buldum, ancak Rogue-lite'lar söz konusu olduğunda "eziyet" teriminin öznel olabileceğini biliyorum.
Her şeye rağmen, burada, çok sayıda savaş çeşitliliği ve çok sayıda oynanabilir karakter içeren yukarıdan aşağıya bir nişancı oyunu arayanlara tavsiye edebilecek kadar yeterli şey olduğunu düşünüyorum.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)