ShadowFon 1
ShadowFon
D 1
delimuratt
PrimeAC 1
PrimeAC
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
romegames 1
romegames
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Reversion: Chapter 3 - The Return İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,285
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 12 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,252
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

maxresdefault.jpg

3f Interactive'in Reversion – The Return oyununda, şu ana kadar hafızasının çoğunu kaybetmiş olan Christian adında bir mühendis olarak oynuyorsunuz. Geçmişin anılarını bir araya getirirken diyalog seçeneklerini karıştıracaksınız.

Ancak bu endişelerinizin en küçüğü çünkü Sergio adında biri Buenos Aires'i diktatörlük tarzında ele geçirdi, bu yüzden Sergio'yu durdurmak ve şehre düzeni sağlamak bir direniş grubuyla birlikte size kalmış. Bu, üç bölümlük bir üçlemenin sonu ve oyunun tatmin edici bir son sunma konusunda iyi bir iş çıkardığını düşündüm.

Reversion, anlatım ağırlıklı bir oyundur; bu, oyunu baştan sona görme motivasyonunuzun büyük kısmının oyunun konusuna bağlı olduğu anlamına gelir. Olay örgüsünün kendisi yeni veya çığır açıcı bir şey yapmıyor; aslında bazen oldukça klişe oluyor. Ancak bu olay örgüsünün kötü olduğu anlamına gelmiyor, sadece "oradaydım, bunu yaptım" hissinin olduğu anlamına geliyor.

Karakterler, teknoloji meraklısı inek, yaşlı bilge ve esprili ve soğukkanlı kahraman gibi tanıdık arketiplerdir. Bunun bir eleştiri olmadığını tekrar belirteyim; ancak bundan rahatsız olmanız durumunda, pek çok tanıdık kinayenin olduğunu unutmayın.

20200325194756_1.jpg

Tanıdık olmasına rağmen karakterler sağlam bir şekilde yazılmış ve seslendirmeleri iyi yapılmış. Genel olarak seslendirmenin iyi yapıldığını ve karakterleri canlandırmak için harikalar yarattığını düşündüm. Etkileşim kurduğunuz çok sayıda karakter var ve her biri farklı hissettiriyor. Seslendirme sanatçılarını işleri eğlenceli tuttukları için alkışlamak zorundayım çünkü bu oyunda çok fazla diyalog var.

Oynanış söz konusu olduğunda, bir sonraki hedefe ulaşmak için standart işaret etme ve tıklama yönteminizdir. Reversion'ın farklı olduğu nokta, bulmaca çözme eksikliği ve diyaloğa odaklanmasıdır. Ölüme ya da benzeri olumsuz sonuçlara yol açacak yanlış bir cevap olmadığından oyunun büyük bir kısmı oldukça kolaydır.

İnsanlarla konuşarak birçok konumun kilidinin açılmasını ve belirli diyalog seçeneklerine tıklanarak görev hedeflerinin etkinleştirilmesini bekleyin. Bu, birçok oyunun her karakter için her diyalog seçeneğinin tüketilmesini gerektirdiği anlamına gelir. Neyse ki, bol miktardaki diyalogları iyi yazılmış.

Bu tarz macera oyunu bazılarına itici gelebilir. Muhtemelen Reversion ile yaşadığım tek sorun bu. Bazen diyaloğa çok fazla odaklanıldığını, keşif ve bulmacalara ise daha az odaklanıldığını hissettim. Tamir etme ve keşfetme sayesinde kendi başıma çözümlere ulaştığım tipik bir macera yerine oyunu çok daha kısıtlı hissettiriyor.

3.png

Örnek olarak, oyunun belirli bir tango şarkısının nasıl gittiğini anlamanız gereken bir kısmı var. Bu, şarkı sözlerini tamamlamak için insanlarla hafızalarını canlandırmak için gidip dördüncü kez konuşmanız gerektiği anlamına gelir. Özellikle bu bulmaca, kendi başıma akıllıca bir çözüm bulmak yerine insanlara geri dönmeyi ne kadar gerektirdiği için dikkatimi çekti.

Macera oyunu hayranları, tercih edilen bir işaretle ve tıkla mekaniğine sahip olma eğilimindedir. Benim açımdan, alanları keşfetmeme ve yol boyunca rastgele nesneler almama ve sonunda onlardan bir kullanım alanı bulmama olanak tanıyan oyunları seviyorum; daha diyalog odaklı bir yaklaşıma aldırış etmeyenler muhtemelen bunda daha iyi bir deneyime sahip olacaklardır.

Geriye döndürme aynı zamanda önemli öğeleri açıkta veya fazla çaba harcamadan bulmanızı sağlayan tuhaf bir geleneği de takip ediyor. Bu oyunun ana hedeflerinden biri, bir zaman makinesini dengede tutacak çok önemli beş parçayı bulmaktır. Bu parçaların çoğu tuhaf yerlerde duruyor; Hatta tanımadığım terk edilmiş bir evde rüzgar çanına asılı bir tane bile buldum.

Bana birlikte büyüdüğüm 90'lar ve 2000'lerin başındaki macera oyunlarını hatırlatıyor. Evet, bu çok saçma ama oyunun daha tuhaf, daha az ciddi genel havasına tamamen uyuyor.

2.png

Bu hava aynı zamanda oyunun 2D çizgi film tarzı estetiğiyle de destekleniyor. Bana Runaway: A Road Adventure adlı eski bir macera oyununu hatırlatıyor. Arka planlar oldukça ayrıntılı ve karakterler basit ama her birini benzersiz kılacak kadar ayrıntılı.

Canlı ve renkli, oldukça ciddi konulara rağmen eğlenceli bir atmosfer yaratıyor. Oyunun müziği de her alanı diğerlerinden farklı hissettirecek pek çok neşeli melodiyle oyunun tonunu yansıtıyor.

Reversion – The Return, herkese göre olmayan, diyalog ağırlıklı bir işaretle ve tıkla macerasıdır. Daha önce de belirttiğim gibi anlatım biraz fazla tanıdık gelebilir ve diyaloğa odaklanmak oyunun büyük bir kısmının yapmacık görünmesine neden olabilir. Ancak bu şeylerin ötesine bakabilirseniz, yine de üçlemenin tatmin edici bir sonucu.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri