SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
TGamesZeus 1
TGamesZeus
Best Studio 1
Best Studio
berkmenoo 1
berkmenoo
InfernoShade 1
InfernoShade
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
onur akbaş 1
onur akbaş
IronTalonX 1
IronTalonX
D 1
delimuratt
Hikaye Ekle

Gutwhale İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,190
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,301
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 16 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,457
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

capsule_616x35334d589f17838c4a9.jpg

Gutwhale, COVID-19 salgınından ve buna bağlı işten çıkarmalardan çıkan birkaç parlak noktadan biri.

Stuffed Wombat'tan geliştirici Josh, "İşimi kaybedeceğimi öğrendikten sonra neredeyse tamamen Gutwhale'i sıfırdan uydurdum" diyor. "Geçmişte birçok kez Roguelike geliştirmeyi denemiş olsam da, bu projeler hiçbir zaman çok ileri gitmedi, [ama] temelde her zaman çok sayıda prototip yapıyorum ve gerçek bir oyun üzerinde çalışmaya başlamaya karar verdiğimde, Bu proje için kullanabileceğim böyle bir kavram ve mekanik kütüphanem var.”

Söz konusu mekanikler düşme ve ateş etme etrafında dönüyor. Oyunun üç kısa seviyesinin her biri, denizanası ve normal balık gibi su altı temalı düşmanların işgal ettiği bir dizi odayı içerir.

Her odayı bitirdiğinizde zemin düşer ve bir sonrakine düşersiniz, ancak yararlı oklar aşağıdaki düşmanları işaret eder, böylece onlara doğru düşerken bile onları hedef alabilirsiniz.

4a9decf3467a4def8.png

Downwell, aşağı doğru düşen, düşmana ateş eden odağıyla açık bir etki yaratıyor ve Josh ayrıca Gutwhale'in tek odalı, yüksek oktanlı zorluklar serisi göz önüne alındığında son derece mantıklı olan Super Crate Box'tan da bahsediyor.

Ayrıca grafiklere lo-fi, gerçeküstü yaklaşımda da GoNNER'ın bir ipucunu gördüm; oyun, İncil'deki Jonah hikayesi gibi, dev bir deniz canlısının sindirim sisteminde geçiyor ama Josh şöyle diyor: "GoNNER çok daha yavaş hissettiriyor ve bana göre Gutwhale'den daha bilinçli, ama ben [GoNNER geliştiricisi] Ditto'nun çalışmalarının büyük bir hayranıyım ve ondan çok şey öğrendim, bu yüzden sanırım gerçekten istemeden onun havasının bir kısmını çaldım.”

Gutwhale'deki diğer önemli mekanizma ise silahınızın yalnızca tek mermiye sahip olmasıdır. Bir düşmanı vurursanız, onu kurtarana kadar tamamen savunmasız kalırsınız.

Seviyeler arasında satın alınabilen şapkalar ve önceki yaşamlardan kalan mermiler gibi istisnalar olsa da, tek mermi mekaniği, Super Mutant Alien Assault veya yukarıda bahsedilen diğer tek odalı nişancı oyunlarıyla karşılaştırıldığında çılgınca bir güvenlik açığı hissi sağlar.
387a5dc3ff2330aa8.jpg

Aynı zamanda parlama fırsatları da sağlar: havada bir mermi alın, ardından kombo puanları kazanmak için yere inmeden önce daha fazla düşmanı patlatın. Bu, teoride pratikten daha kolay olsa da, ben bile oyunda biraz zaman geçirdikten sonra bazı kombinasyonları toplayabildim.

Gutwhale'le ilgili başka bir nokta da bu: ölümler kolay ve sıklıkla gerçekleşir ancak haksızlık hissi yaratmaz. Sık sık ölümlerin daha az eğlence anlamına gelmemesi "hardcore" oyunlarda önemli ve genellikle gözden kaçırılan bir unsurdur ve çok şükür ki, oyunun zorluğu benim ayak uydurabileceğimden daha hızlı arttığında bile kendi ölümlerime çoğu zaman güldüm.

Eminim bunun bir kısmı mükemmel dengelenmiş mekaniklerle ilgilidir, ancak Gutwhale'in sunumu denizanası patlatma eyleminden daha az çekici değildir.

Balinanın dışında değil içinde geçtiği için, okyanus temalı bir oyundan bekleyeceğiniz mavi ve yeşillerden daha yumuşak kırmızılar ve kahverengilerle işlenmiştir; bir su altı oyununun zıplama, süzülme ve düşme hissini birleştirmeyi başarıyor yutulmuş olmanın verdiği klostrofobiyle. Oyunun sanatı ve ortamı hakkında Josh şunları söylüyor:

“Bunun bir balinanın içinde geçmesinin nedenlerinden biri de [piksel sanatçısı] Franek'i sanata yardım etmeye ikna etmek istememdi. Ve Franek balinaları seviyor. Ve bir de 'Yunus ve Balina' efsanesi var! Balinanın içinde bulunan birinin çok fazla sembolik ağırlığı vardır. Oynanış perspektifinden çalışmasını sağlamak (ve biraz daha ilginç hale getirmek) için oyun, bir balina tarafından yutulan bir binada geçiyor, ancak bu oyunda hiçbir zaman gerçekten açıklanmıyor. Genel olarak dünyanın kurgusunu çok gevşek bir şekilde ele aldık. Hiçbir şey mantıklı değil ama sorun değil."

234fad5ddf3aceb58.jpg

Ayrıca oyunun Britt Brady tarafından bestelenen müzikleri de beni hemen etkiledi.

Josh, "Katıldığında" diyor, "Gutwhale'in sesinin nasıl olması gerektiği hakkında hiçbir fikrim yoktu ve o, aldığı yeni davul makinesini denemek istedi, biz de bunu denedik. Her birimizin sevdiği müziği karşılaştırdık, bazı örtüşmeler bulduk ve sonra o bu konuda çıldırdı."

Sonuç, balıklar ve yüzen kafatasları zavallı kahramanımı defalarca yerken bile, karanlığı ve gerilimi abartısız bir funk ile birleştiren dubstep unsurlarını içeren itici bir elektronik müzik oldu.

Josh'un da belirttiği gibi, bu itici güç hissi tesadüf değil: "Ses ve müzik hakkında karar verme konusunda biraz yeniyim, ancak en çok söylediğim kelime muhtemelen 'güdüm'dü. Oyuncuları ileriye itecek bir şey istedim, bu onların hızlı ve riskli oynama isteğini uyandırırdı ve Britt kesinlikle bunu başardı.”
155077c6fa233524f.jpg

Yalnızca üç seviyesi olan Gutwhale nispeten kısa bir oyundur; özellikle de düşme ve ateş etme konusunda benden daha doğalsanız, ama oynamaya fazlasıyla değer. Josh'un belirttiği gibi, yolculuk ne kadar ödüllendiriciyse varış noktası da o kadar ödüllendirici:

"Gutwhale aslında insanların ancak oyunu %100 tamamladığında ulaşabilecekleri belirli bir an etrafında inşa edildi ve bu an, aslında hiçbir yere varamayan farklı bir projeden alındı. Gutwhale'in tüm denizanası avlama oynanışı, bu özel anı mümkün kılan bir şey."

Çok fazla ödün vermeden, yüzen kafatasları ve o korkunç dönen bıçaklı düşmanların olduğu seviyelerde bile o ödeme anına ulaşmak için sebat etmeye değer. Ayrıca yol boyunca keşfedilecek kurbağa şapkaları ve başka tuhaf sırlar da var.

Bunu kesinlikle alın, özellikle de seğirmeli aksiyonunuzu bir yığın tuhaflık ile seviyorsanız. Dünya şu anda oldukça tatsız, ancak Doldurulmuş Wombat halkı gibi Gutwhale gibi oyunlar yapan insanlar, hâlâ iyi şeylerin de olduğunu hatırlatıyor.

Düz çeviri

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri