C 1
chengdu
xranzei 1
xranzei
zendor2 1
zendor2
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Almira2 1
Almira2
romegames 1
romegames
D 1
delimuratt
melankolıa18 1
melankolıa18
shrpnl 1
shrpnl
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu The Last Sky İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,280
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 8 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,207
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

capsule_616x353365120f9e050765b.jpg

Little Guy Games'in Son Gökyüzü, düşündüğümden daha ağır olduğu ortaya çıkan, görünüşte rahatlatıcı bir işaretle ve tıkla macerası.

İlk başta oyun sakin geçecekmiş gibi gelse de kısa sürede hikayenin biraz daha karanlık dönüşler aldığını öğrendim.

Anlatı yoluyla yorumlanabilecek pek çok imge var ama asıl mesajı ön plana çıkıyor. Mesela kurt derisi başlık takmış bir adam sizinle konuşuyor. Rolü belirsiz ve gizemli. Bu, oyuna yorum için çok daha fazla alan sağlıyor ki bu da hoşuma gitti.

Ayrıca anlatımda ağır temalar ele alınıyor ve bunu görmek her zaman güzel. Suçluluk, travma ve yaşlanma gibi anlatı temaları, herkesin bir noktada uğraşması gereken önemli şeylerdir. Oyuncuya bu temalarla ilgili sorular sorup düşündürmesinin bir oyun açısından övgüye değer olduğunu düşünüyorum.

3075281536c91dd68.png

Kasıtlı olarak belirsiz davranıyorum çünkü The Last Sky'ın çoğu bu temalara dayanıyor ve bu kadar kısa bir deneyim olduğundan, tüm oyunu bozmak gibi olur. Bununla birlikte, oyunun ele aldığı temalar ilgi çekici ve The Last Sky onlar olmadan oyunu daha az sürükleyici hale getirecek.
Oyunla ilgili eleştirim, çok kısa hissettirmesi. Evet, anlatım bazı ilginç, daha karanlık konulara gidiyor, ancak oyun yalnızca 40 dakika civarında olduğundan, bu temalar daha yoğun bir deneyim sunmak için daha fazla kaynayabilirdi.

Çok aceleye getirilmiş gibi göründüğü için daha az etkili hissettiriyor. Daha fazla zaman ve anlatı gelişimi olmadan, son biraz az pişmiş gibi gelebilir.

Yani burada birkaç kolay bulmaca içeren doğrusal bir işaretle ve tıkla oyunu var. Oyunun çoğu bir eşya avıdır. B yerine kullanmak üzere A öğesini bulun. Zor bir şey değil ve oldukça basittir. Ayrıca ilerlemek için altın küreler toplayabileceğiniz birkaç basit 2D platform bölümü de bulunmaktadır.

2a7462dde3bea6cd0.png

Ancak genel olarak anlatı odaklı bir oyundur ve size yalnızca en sonunda bir seçenek sunar: sonunuzu belirleyecek bir seçim.

Anlatı sunumu da daha az belirsiz olabilirdi. Oyunun çoğunda pek bir şey olmuyor, sadece çok fazla hareket oluyor.

Bulmacaların görünüşte hiçbir anlatı bağlantısı yok, ama bence asıl mesele de bu; daha karanlık temalar anıların, küçük gizli nesnelerin, kilitli bölmelerin altında gömülüdür. Daha karanlık temaları bu baskıyı temsil etmek amacıyla bilerek gömüldü.

Mesela bir oyuncak uçağın tüm parçalarını bulmam gerekiyordu. Uçağın anlatısal bir önemi vardır. Ayrıca parçaları bir araya getirmek, bir hafızanın kilidini açmak olarak da yorumlanabilir, çünkü parçaları etrafa dağılmış, saklanmış ve beynin köşelerine gömülmüştür.

ss_b8d61c030009f6aff00c0dad257f279f520baab0.1920x1080.jpg

Anlatının ilgi çekici bir deneyim yaratmada başarılı olduğunu düşündüğüm yer burası; Keşke daha fazlası olsaydı.

Oyun görsel olarak harika görünüyor ve müzik etkili bir şekilde kullanılıyor. The Last Sky'ın 2D platform bölümlerinden birinci şahıs bakış açısına sahip örneklere kolaylıkla geçişini seviyorum. Hepsi birbirine bağlı tek bir dünyaya benziyor.

Dünyada çok fazla ayrıntı var ve bu oyunun son alanı o kadar atmosferik ve etkili ki, anlatının dramatik kapanışına doğru ilerlemesine yardımcı oluyor.

Son Gökyüzü, daha fazla genişletilebileceğini düşündüğüm kısa bir anlatım deneyimidir. Anlatımı az gelişmiş gibi görünüyor, bu da onu genel olarak daha az ilgi çekici bir deneyim haline getiriyor.

Bununla birlikte, anlatının oyunlarda sıklıkla keşfedilmeyen bazı ilginç yerlere gittiğini düşünüyorum. Henüz Erken Erişim aşamasında olduğu için derin, ayrıntılı bir deneyim beklemeyin. Projenin daha da gelişmesini görmek için sabırsızlanıyoruz.

Paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri