ShadowFon 1
ShadowFon
D 1
delimuratt
PrimeAC 1
PrimeAC
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
romegames 1
romegames
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu SHEEPO İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,285
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 12 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,252
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

4da4b5d45072bb23f.jpg

Kyle Thompson'ın yazdığı Sheepo'da nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan altı hayvanın yumurtalarını toplama görevine çıkan bir yaratık olarak oynuyorsunuz. Tehlikeli tuzaklar ve platform bulmacalarıyla dolu, çoğunlukla ıssız bir uzaylı ülkesini keşfetmelisiniz. Yol boyunca, görünüşte ölmekte olan bir dünyada bazı tuhaf NPC'lerle bile karşılaşacaksınız.
Anlatım kurulumu basittir, ancak oyunun gerçekten ihtiyacı olan tek şey budur. Anlatım seyrek olmasına rağmen, yukarıda bahsedilen NPC'lerin tanıdık oyun döngüsünü karıştırma konusunda iyi bir iş çıkardığını hissediyorum.

Sanat galerisine ev sahipliği yapan bir kuşla tanıştım. Bana ölü yaratıkların mezarlığını gezdiren başka bir NPC ile tanıştım. Dünya inşası çok incelikli, ama keşke oyunun bilgisine eklenecek bunun gibi daha fazla şey olsaydı.

3ab801433a124013e.png

Ana oyun döngüsü, keşfetmeyi, tuzaklardan kaçınmak için platform oluşturmayı ve ardından bir patronla savaşmayı içerir.

Her boss yenildikten sonra bir yumurta toplardım. Ne zaman bir yumurta bulsam, o yumurtayla ilişkili yaratığa sahip olabiliyordum. Sahiplik, işleri daha kısıtlayıcı hale getirmek için yalnızca sınırlı bir süre sürer. Oyun bu şekilde belirli yolları bloke ederek yumurtaları bulmak için doğrusal olmayan bir yolculuk yapar, böylece ilerlemek için gereken yaratıklara sahip olabilirsiniz.

Düzgün bir tamirci, ancak deneyler için çok fazla alan beklemeyin. Yeni alanlara ilerlemek için belirli noktalarda bulundurulması gereken yalnızca belirli sayıda yaratık vardır.

21bae450f2cca7be2.png

Ayrıca bu oyunun para birimi sayılan gizli veya ulaşılması zor tüyleri bulmak için de kullanışlıdırlar. Bunun bir örneği, toprağı oyan yılandır. Ona ilk kez sahip olduğumda, arazinin her parçasını kazamayacağımı, yalnızca küçük belirli alanlarını kazabileceğimi öğrendiğimde hayal kırıklığına uğradım.

Bu oyundaki bossların oynanış döngüsünün en keyifli kısmı olduğunu söylemeliyim. Sadece iyi tasarlanmış değiller, aynı zamanda platform ve tehlikelerin olduğu alanlara göre görsel olarak daha ilgi çekiciler.

Oyunun birden fazla yeteneği bir araya getirmemi gerektirdiği platform oluşturmanın en iyi parçaları. Bir platform bulmacası için, yükseklere uçacak bir kuşa, sonra da oyuk yapan bir yılan yaratığına sahip olmam gerekiyordu, bir yandan da ivmeyi sürdürüyordum.

1.png

Bu oyundaki platform, duyarlı kontrolleri sayesinde harika bir his veriyor. Sheepo'yu kontrol etmenin nasıl bir his olduğu konusunda hiçbir sorunum yoktu. Pürüzsüz bir his verdi ve en zorlu platform bölümlerini bile oynamayı keyifli hale getirdi. Sheepo'da platform oluşturmayı çok eğlenceli hale getiren şey, hassas hareket ve havada hareket etme yeteneğinin bir karışımıdır.

Ne yazık ki, bu oyunla geçirdiğim süre boyunca daha fazlasını istediğimi hissettim. Bu özlem oynadıkça daha da belirginleşti.

Sheepo Metroidvania gibi oynuyor. İlerleme yeteneği kazanana kadar yerler kapatılır.

Sheepo-ps5-review-challenge.jpg

Yabancı bir gezegen için dönen testereler ve piston tarzı tehlikeler gibi pek çok tanıdık tuzak vardır. Uygun zamanlamaya dayalı platform oluşturmayla sivri çukurlardan fazlasıyla kaçınılması gerekir.

Daha önce bu türle ilgilendiyseniz hepsi çok tanıdık gelecektir. Normalde oyunun tanıdık hissiyatıyla ilgili bir sorunum olmazdı, ancak ilgi çekici bir anlatının veya keşfedilecek daha ilginç bir dünyanın olmaması, deneyimi daha da tatmin edici hale getirdi.

Birçok alan aynı görsel hissi verdiğinde oyunun tekrarının faydası olmaz. Farklı alanlar palet değişimi gibi hissettiriyor. Detayların azlığı, daha çorak bir yer yaratmak için tasarlandı, ancak bunun, keşfedilecek daha ilgi çekici bir dünya yaratma pahasına olduğunu düşünüyorum.

SheepoScreen.1.jpg

Ancak bazı arka plan renkleri kararmış araziyle güzel bir kontrast oluşturduğundan, orada olan şey kötü değil. Hala ruh halini çok iyi aktarmayı başarıyor ve hatta etrafta uçuşan ateşböcekleri ve esintide sallanan yapraklar gibi ayrıntılara güzel bir ilgi gösteriyor.

Bu oyundaki müzik belli bir atmosfer yaratmada iyiydi. Daha korkunç hikaye kurgusuyla, parçaların çaresizlik veya üzüntü uyandırmasını bekliyordum. Bunun yerine, müziğin çoğu canlıdır ve daha çok atmosferik kaprislere dayanır. Müzik, oyunun daha ilginç NPC'lerinden bazılarına çok yakışan, sakin ama çok davetkar bir hava yaratıyor. Oyunun yalıtılmış ama umutlu tonuyla iyi çalıştığını hissettiğim genel olarak sağlam bir film müziği.

Sheepo, biraz fazla güvenli oynadığını düşündüğüm bir Metroidvania. Temel oyun mekaniğini ve öncülünü içeren bazı ilginç fikirleri var, ancak israf edilmiş gibi hissediyorum.

Sonuçta bu, bu oyunun türdeki diğerlerine kıyasla mutlaka öne çıkmadığı anlamına geliyor. Harika kontrollere sahip hala eğlenceli bir oyun, ancak bol miktarda aşinalık bekliyoruz.

Paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri