onur akbaş 1
onur akbaş
IronTalonX 1
IronTalonX
D 1
delimuratt
berzahx 1
berzahx
PrimeAC 1
PrimeAC
DEVLOPER 1
DEVLOPER
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
romegames 1
romegames
InfernoShade 1
InfernoShade
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Brukel İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,190
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,300
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 16 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,439
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

capsule_616x353c73f5ede83576a9d.jpg

Bu yılki IndieCade çevrimiçi festivalinde aday olarak öne çıkan Bob De Schutter'in Brukel'i dikkatimi çekti çünkü tarihi ilk elden deneyimler hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenlere yönelik bir oyun gibi görünüyordu.

Çok kişisel görünüyordu ve anlatım yaklaşımının oyuna iyi bir şekilde aktarılıp aktarılamayacağını merak ettim. Oynadıktan sonra bunun aydınlatıcı ve çok ilgi çekici bir deneyim olduğunu söylemeliyim.

Brukel'de oyunun geliştiricisi Bob De Schutter olarak oynuyorsunuz. 92 yaşındaki büyükannesi Bie Verlinden hakkında daha fazla bilgi edinme arayışında, büyüdüğü Brukel olarak bilinen evi keşfeder. Daha fazlasını öğrenmek için araştırma amacıyla ilgili öğelerin fotoğraflarını çekmelisiniz. Oyunun temel mekaniği burada yatıyor.

Brukel'in evini birinci şahıs bakış açısıyla keşfedebilir ve fotoğraf çekmek için kameranızı kullanabilirsiniz. Oyunu ilerletmek için fotoğrafını çekmeniz gereken şeylerin bir listesi var. Oyunun ana odağına hizmet eden, ses kayıtlarını içeren basit bir mekaniktir.

323afb89c0344f8a4.png

Fotoğrafını çektiğiniz her ilgi çekici öğeye, Bie'nin o öğenin önemine ilişkin ses kayıtları eşlik eder. Oyunun bu kısmı, bu kadının deneyimlerinin yer aldığı bir müze turuna çok benziyor.

Onun nasıl yaşadığını öğrenmek büyüleyici. Anılar, ailesiyle ilgili gerçekleri ve günlük yaşamın nasıl olduğunu ayrıntılarıyla anlatmak gibi sıradan olabilir: elektriği ilk taktıklarında ailesinin ne kadar heyecanlı olduğu veya buzdolabı olmadığı için domuzları nasıl tuzda sakladıkları gibi.

Bu ayrıntılar oyuna gerçek bir tarihsel dokunuş katıyor ve deneyimin son derece kişisel olmasını sağlıyor. Bie'nin hayatı hakkında daha fazla şey öğrendikçe oyunun bu bölümünü kişisel olarak çok eğitici ve ödüllendirici buldum. Aslında Bie'nin hayatının daha kapsamlı bir resmini elde etmek için bu bölümün daha uzun olacağını umuyordum.

Ses kayıtlarının yanı sıra, bu oyunun özgün hissettirmesine de yardımcı olan şey, keşfettiğiniz ortamın sevgiyle detaylandırılmış olmasıdır. Aile üyelerinin resimleri duvarlara asıldı. Paslanmış ve yıpranmış eşyalar, incelenmek üzere daha inandırıcı bir alan sağlar. Oyun aynı zamanda daha izole edici bir atmosfere yardımcı olan harika ışıklandırma sayesinde çok hafif, huzursuz bir havanın korunmasına da yardımcı oluyor.

22b40f2ed748d6f4d.png

Brukel'de işlerin daha da karanlıklaştığı bir an var. Bie'nin daha travmatik anılarından kaynaklanan, doğrusal bir korku oyunu deneyimi anlamına gelen bir şeyin içine birdenbire sürüklendim. Bie, İkinci Dünya Savaşı sırasında büyüdüğünden, Alman askerlerinin kendisini ve ailesini doğrudan etkilediği örnekleri anlatıyor. Bu beni monitörüme yapışık tutan bazı gergin anlara neden oluyor.

Geliştirici, Bie'nin anılarını alıp onları daha korku oyunu havasına çevirme konusunda iyi bir iş çıkarıyor. Ne çok fantastik ne de ucuz heyecanlarla dolu. Sanki perili bir evde mahsur kalmışsınız gibi daha atmosferik.

Fazla abartılmaması hoşuma gitti, bu da onu daha az özgün hissettirirdi. Brukel'in korku unsurları etkiliydi ve Bie'yi ve onun katlanmak zorunda kaldığı deneyimleri gerçekten hissetmemi sağladı.

Pek çok modern 2. Dünya Savaşı oyunu, Brukel evi gibi bir şeyi oyun için yeni bir ortam olarak kullanır; Mihver askerlerini vurabileceğiniz veya belki de buradan ateş edebileceğiniz bir yer. Bu oyunun anlatımı, özellikle oyunun tüm umutların kaybolduğu son bölümünde, bu tür yerlerde yaşayan mağdurların nasıl etkilendiğini ayrıntılarıyla anlatıyor.

1af4821589ffa1922.png

İlgi çekici ve İkinci Dünya Savaşı'nı konu alan çoğu oyunun bu savaş bölgelerinde yaşayan insanların nasıl etkilendiğine değinmediği konusunda beni gerçekten düşündürdü.

Brukel, oyun ile etkileşimli günlük arasındaki çizgiyi bulanıklaştırıyor. Saatlerce süren ilgi çekici ve etkili bir deneyim.

Bunu yaşayan birinin geçmişini ayrıntılarıyla anlatıyor. Tüm bu yaşananları tarih anlayışımız ve tarihten doğrudan etkilenenler açısından çok daha önemli kılıyor.

paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler.

Eline sağlık! Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri