- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,299
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 15 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,316
- DevLira
- 234
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Tam açıklama: Hiçbir yerde Prophet yapmayı düşündüğüm oyun değildi, bu yüzden buna biraz önyargıyla yaklaşıyorum. Bunu kendi çocuğummuş gibi analiz ediyorum, eğer bu oyunu üretseydim ve benim gibi bir kapı tokmağını büyümüş bir oyun inceleme blogu için inceleyebilsin diye yayınlasaydım hayatımın ne gibi dönüşler alacağını göz önünde bulundurarak. Bu nedenle ona kendi çocuklarıma göstereceğim saygıyla davranacağım.
Peki burada neyimiz var?
Sizi yarı rastgele haritalar ve karşılaşmalarla karşılaşmanız için atıkların ötesine götüren, gerçekten güzel tasarlanmış bir hayatta kalma punk kart savaşçımız var. Oyun elinizi oluşturacağınız toplam desteye eklenecek yeni kartların kilidini açacaksınız. Takipçilerinize dağıtmak üzere pil suyu, yiyecek ve lüks eşyalar için hurda satmak üzere pazarlarda duracaksınız.
Ne de olsa siz Hiçbir Yerin Peygamberisiniz ve dindar takipçileriniz ancak arada sırada verilen lütufları azaltırsanız bu şekilde kalacaklar. Bu onları daha fazlası için umutlu kılıyor, tıpkı bir tabak sütlü sokak kedisi gibi. Bu moral, Umut ölçeriniz tarafından takip edilir. Umut sayacı, engebeli ve zorlu arazilerde yapılan seyahatler ve "özel etkinlikler" aracılığıyla yavaş yavaş tükeniyor. Umutlarınızı yüksek tutmak önemlidir çünkü destenizi oluşturanlar ve dolayısıyla atıklardan kurtulma ve ilerleme kaydetme yeteneğinizi oluşturanlar bu takipçilerdir.
Ne de olsa siz Hiçbir Yerin Peygamberisiniz ve dindar takipçileriniz ancak arada sırada verilen lütufları azaltırsanız bu şekilde kalacaklar. Bu onları daha fazlası için umutlu kılıyor, tıpkı bir tabak sütlü sokak kedisi gibi. Bu moral, Umut ölçeriniz tarafından takip edilir. Umut sayacı, engebeli ve zorlu arazilerde yapılan seyahatler ve "özel etkinlikler" aracılığıyla yavaş yavaş tükeniyor. Umutlarınızı yüksek tutmak önemlidir çünkü destenizi oluşturanlar ve dolayısıyla atıklardan kurtulma ve ilerleme kaydetme yeteneğinizi oluşturanlar bu takipçilerdir.
Takipçiler standart saldırı ve savunma istatistiklerine ve ayrıca ara sıra özel güçlere veya yeteneklere sahiptir. Her şekil ve boyutta gelirler ve her türlü hüneri sergilerler. Drone sürüleri ve şaman şifacılar, izciler ve suikastçılar, tanklar ve menzilli saldırı karakterleri var.
Kötü adamlar yağmacılar, haydut robotlar veya… cüzzamlı simyacılardır: Scrabble çantasından alınan rastgele kıyamet sonrası arketiplerin standart çeşitleri. Bir tür Doğu temasını paylaşmaları nedeniyle biraz lezzet fark edebilirsiniz, ancak buna daha sonra değineceğiz.
Rakiplerine saldırmak için birimleri sürüklemenin yanı sıra, size özel saldırılar, güçler, güçlendirmeler veya zayıflatmalar sağlayan bir dizi oynanabilir Lider kartı elde edersiniz. Her biri belirli bir miktarda enerjiye mal olur ve bu enerjiyi, her turda bir tik ile kart çiziminde kullanmak üzere biriktirirsiniz.
Neden olduğundan emin değilim; belki saldırıların çeşitliliği, altıgen karolar ve tüm farklı gruplar ama birden fazla kez Neuroshima Hex'in kart tabanlı olup olmadığını ve yarı rastgele bir hikaye kampanyasına sahip olup olmadığını hatırlattım.
Magic: the Gathering'den farklı olarak hastalık çağırmayla gelseler de, haritada Alay yönü veya başka hafifletici faktöre sahip bir düşman olmadığı sürece herhangi bir karakter, herhangi bir zamanda boss'a doğrudan saldırabilir. Ayrıca turun gidişatını değiştirebilecek manzara ve silah kareleri de var; bazıları güçlendirmeler sunuyor, diğerleri ise; tehlikeler.
Dövüşe başlamadan önce, tüm yarı yaralı oyuncuları dışarı çıkarmak için destenizi düzenleyebilirsiniz. Dövüş turunun başlangıcında, başlangıç elinizden istediğiniz kartı çekebilirsiniz.
Kartlarınızdan biri devrildiğinde, bir kırmızı şerit alır. Sorun düzeltilmediği sürece kart sonsuza kadar kaybolabilir. Savaşta bu şekilde yaralananların bir kampta veya savaş dışında başka yollarla iyileştirilmesi gerekecek, bu nedenle onları tam formda olana kadar destenizden uzak tutmayı seçebilirsiniz.
Bu şekilde hoşuma gitti Nowhere Prophet beni destemi yönetmeye ve bu şekilde bazı önemli stratejik seçimler ve fedakarlıklar yapmaya zorladı.
Takipçilerin ve pillerin yanı sıra, yiyecek depolarınızı yüksek tutmalısınız. Yiyeceğin bitmesiyle işler hızla kötüye gider.
Destenizden bir kart çekme sırası size gelirse ve çekemezseniz, doğrudan ve anında hasar alırsınız. Bu, zafer PDQ'daki tek şansınızı sona erdirecek. Birden fazla oyun boyunca olağanüstü kazanımlarınızı koruyabilirsiniz: Kilidini açtığınız kartlar kullanılabilir durumda kalır, böylece kaçınılmaz olarak tozu dumana kattığınızda tüm ilerlemenizi kaybetmezsiniz. Çabalarınızın karşılığının olduğunu hissetmek güzel.
Kullanıcı arayüzünü beğendim. Büyük, tıknaz ve düzdür. Savaş altıgen tabanlı ve konumsaldır: Başka bir karakter aracılığıyla saldıramazsınız ve saldırılara karşı savunma yapmak için nesnelerin arkasına saklanabilirsiniz. Aksiyon puanınız kadar hamle ve saldırı alırsınız.
Temiz, açık ve anlaşılır, yaklaşık 800 kelime boyunca söylediğim gibi çok fazla özel terminolojiye sahip olan Against the Moon'un aksine. Bırakın ben işe odaklanayım ve tematik lezzet metninizi yükleme ekranlarında tutayım.
Pazarlama sayfalarına baktığımda bunun Batı dışı kaynaklara dayanan bir macera olduğunu görüyorum. Glutensiz gibi mi? Şaka bir yana, tüm türlerdeki oyunlarda daha fazla kültürün, yerelin ve etkinin temsil edildiğini görmeye daha fazla ilgi gösterilmesi önemli ve gereklidir.
Ne yazık ki, burada gerçekten tespit etmek için pazarlama metnini okumak zorunda kaldım. Kusura bakmayın, kıyamet sonrası temalarını ve estetiğini ağırlıklı olarak Western filmlerinden (yerel olarak değil tür olarak) ve Mad Max ve Muhteşem Yedi'den alıyor. Kuşkusuz, Hint veya Arap bilim kurgu imgelerini çağrıştıran bazı görsel ipuçları var, ancak türündeki diğer oyunlardan önemli, anlamlı bir ayrım sağlamıyor, yalnızca biraz farklı bir estetik tat sağlıyor.
Gerçek bir Batılı olmayan deneyimin, ortak bir çerçevenin hafifçe yeniden düzenlenmiş bir versiyonundan daha fazlası olacağını umuyorum. Bunu bilerek oyunu oynadıkça, orada burada daha fazla dokunuş görebiliyordum, ancak bunu ölesiye yenme riskiyle karşı karşıyayken, hikayeler aynı eski zombilerin aynı eski düşmüş düşmüş dünyaya saldırarak size seçim yapmanızı görevlendirdiğini hissettim. Diplomasi veya kaba kuvvet kullanarak kalıntılara doğru ilerleyin.
Alternatif bir zihniyet yok, bakış açımı gerçekten değiştirecek hiçbir şey yok, hatta yeni kültürel fikirlere gerçek anlamda maruz kalma bile yok. Cüzamlılar mı? Savaşçı rahipler mi? Bakıyorum…
Bu skora da yansıyor. Mike Beaton'ın müziği harika, çoğunlukla sıradan orkestral melodiler ve siber dalga ARP'ler; Batılı olmayan unsurlar, çoğunlukla melodik olan küçük, küçültülmüş veya büyük Locrian ölçekli kompozisyonlarını geliştirmek için ara sıra kullanılan sitar drone'larla temsil ediliyor. Bu unsurlar yolculuğu biraz daha sorunsuz hale getirir ve kimsenin yoluna çıkmamasını sağlar.
Her şeyi hesaba katarsak, Nowhere Prophet, temiz ve net dövüş ve kullanıcı arayüzüne sahip, iyi tasarlanmış basit bir hikaye oluşturucudur. Öğrenmesi çabuk, ustalaşması daha zordur. Bazı düğümler biraz tekrarlı hale gelebilir, dövüş biraz eziyete dönüşebilir ve bu şimdiye kadar yapılmış en çığır açıcı şey değil, ancak "Hangi oyunları oynamalıyım" sayacımın daha iyi yarısında yer alıyor ve Tahmin ettiğimden daha fazla tur attım. Tasarımı, temiz dağıtımı ve biraz ekstra özellikleri nedeniyle bunu 4/5'e çıkarıyorum.
Şimdi bu oyunun BENİM versiyonunda, hurdaları topluyor ve sonunda devasa bir destansı çatışmaya hazırlık için bunları yapılara dönüştürüyorsunuz - tam olarak Minecraft sürüngenleri değil ve 4X stratejisinden ziyade özünde bir inşa oyunu olmaya yöneliyor - ama Tüm bu kurtarılanlarla sadece ticaret yapmaktan daha fazlası var: toprak talep etmek, rüzgarlara, kumlara ve akıncılara karşı daha kalıcı bir payanda oluşturmak…
Ama sonuçta Hiçbir Yerde Peygamber'in halkı göçebedir. Avcılar ve toplayıcılar olarak, sürekli hareket ederek, sürekliliğin daha iyi günlerine ulaşma umuduyla geçmeye cesaret edebildikleri uçsuz bucaksız ve parçalanmış alanlarda hala hangi yeni kaynakların mevcut olduğunu bularak en iyisini yapabilirler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)