ShadowFon 1
ShadowFon
bikral 1
bikral
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
TGamesZeus 1
TGamesZeus
Best Studio 1
Best Studio
berkmenoo 1
berkmenoo
InfernoShade 1
InfernoShade
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Altın Konu Haven İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,202
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,314
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 17 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,936
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

7.jpg

The Game Bakers'ın Haven'ında Yu ve Kay kaçıyor. Toplumlarında insanlar, muhtemelen topluma fayda sağlayacak en uyumlu çiftleri yaratmak için Çöpçatan adı verilen bir şey tarafından eşleştiriliyor.

Yu ve Kay birbirlerini severler ve kaderlerindeki çifti terk ederek birlikte kaçarlar. Bu oyunun başlangıcında Yu ve Kay, takipçilerinden saklanmak amacıyla kendilerini fiziksel olarak parçalanmış bir gezegende mahsur kalmış halde bulurlar. Böylece Yu ve Kay, kaçışlarına yardımcı olmak için gezegeni ve adacıklarını keşfetmeye yola çıktılar.

Gezegen ve tüm adacıkları, gezegene zarar veren ve yaban hayatını bozan kırmızı, dejeneratif bir madde olan Pasla kaplıdır. Yu ve Kay, Rust'taki yabani hayvanlardan kurtulmaya yardım etmeyi görevlerinin bir parçası haline getirirken, daha sonra bu Pas'ı gemilerinin onarılmasına yardımcı olmak için kullanırlar.

300f660a53edb0ce6.png

Rust hemen hemen her yerde olduğundan, oyun hızlı bir seyahat biçimini uygulamaya koydu. Hem Yu hem de Kay, Pas'ı hızlı bir şekilde toplamak için yerde havada süzülebilir. Bunu daha hızlı bir sprint olarak düşünün. Bu, adacıktan adaya gitmeyi de kolaylaştırır.

Bu oynanış mekaniğine alışmak biraz zaman alıyor ancak bir süre sonra alıştım ve nasıl düzgün bir şekilde drift yapılacağını öğrendikten sonra nadiren ileriye dönük sorunlar yaşadım.

Keşif, Haven'ın büyük bir parçasıdır. Bir adaya süzülecek, Pas ve yiyecek malzemeleri toplayacak, bazı yaratıklarla savaşacak ve belki de ekstra diyalog sekansları açan bazı kalıntılara rastlayacaksınız. Oyunun çoğunda yapacağınız şey budur.

23dd20194f0e63907.png

Bu mutlaka bir sorun değil, ancak çoğu adacık aynı görsel stile ve coğrafi yapıya sahip olduğunda, tekrarlanma hissi başlar. Keşke keşif daha ödüllendirici ve daha az tekrarlı olsaydı.

Yiyecekler, bulunan çeşitli malzemeler kullanılarak belirli yemeklerin pişirilmesinde kullanılabilir. Yenilen her yemek hem Yu'yu hem de Kay'i iyileştirecek ve ortak deneyim barlarına katkıda bulunacaktır. Rust gibi kaynaklar, gemiyi onarmak ve iyileştirme veya geçici savaş güçlendirmesi eşyaları üretmek için kullanılacak.

Savaş, aksiyon sıra tabanlı bir savaş sisteminde saldırıları gerçekleştirmek ve gerçekleştirmek için her iki joystick'i de kullanır. Genel olarak mücadele çok zor değil. Benim yaşadığım sorun, fazla bir şeyin olmamasıydı.

14b0ce3b34d2ec362.png

Diğer saldırılar sırasında gelen hasarı engellemek için Yu veya Kay'ı kullanmak gibi birkaç strateji vardır. Zamanlama söz konusudur ve bazı düşmanlara yalnızca belirli saldırılarla veya belirli durumlarda vurulabilir. Ancak aralarından seçim yapabileceğiniz yalnızca iki tür saldırı olduğundan ve işleri karıştıracak bir ekipman veya yetenek ağacı olmadığından, dövüşü beklediğinizden daha basit bir his bırakıyor.

Geliştiricilerin işleri basit tutmaya çalıştıklarını biliyorum, ancak oyunda çok fazla çatışma olduğu için az gelişmiş hissi veriyor.

İşin tüm mekanik oynanış tarafının yanı sıra, oyunda çok fazla diyalog var: keşfederken oraya buraya serpiştirilmiş sevgi dolu yorumlar ve hatta hafif alaycı yorumlar.

ss_4f338cb24238cfc7709098f43db14509a9452dd0.1920x1080.jpg

Yemek yediğinizde veya anlatımda ilerleme kaydettiğinizde daha da ayrıntılı konuşmalar gerçekleşir. Yu ve Kay, rastgele düşüncelerden daha derin, daha kişisel şeylere kadar her şey hakkında konuşuyor. Diyalog, bir çiftin ilişkisine açılan bir pencere gibi doğal hissettiriyor ve ikisi arasındaki her diyaloğun her iki karakteri de ustalıkla geliştirdiğini hissettim.

İster geleceklerini tartışıyorlar, ister strip pokerin bilim kurgu versiyonunu oynuyorlar, her şeyi oynamak çok eğlenceli. Oyunun sonunda Yu ve Kay'in güçlü, zayıf yönlerini ve korkularını iyice kavramıştım. Kişilik özelliklerini rahatlıkla sıralayabilirim. Oyunun yazımı bu bakımdan mükemmelden başka bir şey değil.

Ana geniş anlatım açısından, oyunun kapsayıcı olay örgüsünün o kadar güçlü olmadığını hissediyorum. Oyun aslında Yu ve Kay'in ilişkisiyle ilgili ve balonlarının dışındaki dünyayla ilgili değil, bu da tamamen sorun değil, ancak bundan daha fazlasını beklemeyin. Bu çifte seyirci olmayı çok fazla umursamıyorsanız, Burada dişlerinizi batıracağınız fazla bir şey yok.

ss_713e1eb1847ee175635fe39a65d81062665e0735.1920x1080.jpg

Oyun aynı zamanda Danger olarak bilinen sanatçının harika bir synth-wave müziğini de içeriyor. Oyunun renkli bilim kurgu dünyasına mükemmel şekilde uyan güzel bir parça çeşididir. Çok ağır ya da çok yumuşak değil ama oyunun kasıtlı hızına çok iyi uyuyor. Anlatım açısından daha zorlu anlar için bazı güzel, melodik kasvetli parçalar içeriyor.

Özellikle "20:06 Milyonlarca Lumsec Uzakta" başlıklı bir makale Yu ve Kay'in içinde bulunduğu zor durumun belirsizliğini gerçekten yansıtıyordu. Film müziği bu oyunun genel bilim kurgu hissine çok şey katıyor. Bu yüzen adaları keşfetmeyi daha keyifli hale getirmek harikalar yaratıyor.

Oyun aynı zamanda fantastik, renkli bir sanat tarzını da bünyesinde barındırıyor. Her zaman paletlerine birçok renk katan oyunların hayranı olmuşumdur. Gece gökyüzü davetkar bir koyu mor renk tonu sergilerken, öğleden sonra gökyüzü yumuşak bir sıcak pembe renk sergiliyor.

ss_3fc7b8481fc7fd7a1a6ad135eebe87fa3132f7b2.1920x1080.jpg

Bu, işleri daha atmosferik hale getiriyor ve oyunun günün saatine bağlı olarak ne kadar çeşitli görünebileceğini karıştırmaya gerçekten yardımcı oluyor, tanıdık görünen adacıkların biraz farklı hissetmesini sağlıyor. Bu oyunun görünüşünü gerçekten beğeniyorum.

Haven ilk başladığında oyunun anlatımından büyülenmeyi beklemiyordum ama oynadıkça neler olacağını daha çok öğrenmek istedim. Anlatım mutlaka karmaşık ya da derin değil, ancak bir drama filmi tarzında eğlenceli.

Haven tekrarlanan bir yolculuk gibi gelebilir ama her şeyin özünde Yu ve Kay'in ilişkisi, durumları ve tüm bunların belirsizliğiyle ilgili bir oyun var. Bol miktarda drama içeren ama bol miktarda şakacı an içeren bir hikayeyi ortaya çıkarıyor. Bu bir ilişkiyle ilgili bir hikaye ve bence keşfetmeye değer bir hikaye.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri