Bvural41 1
Bvural41
onur akbaş 1
onur akbaş
IronTalonX 1
IronTalonX
D 1
delimuratt
berzahx 1
berzahx
PrimeAC 1
PrimeAC
DEVLOPER 1
DEVLOPER
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
romegames 1
romegames
InfernoShade 1
InfernoShade
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Phoenotopia: Awakening İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,190
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,300
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 16 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,439
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

capsule_616x353843cdb1e3a2dedca.jpg

Phoenotopia: Awakening, mütevazı Panselo köyünde başlıyor. Köy çocuklrını kurtarmak için ormana girmeyi göze alan ana kahramanımız Gail'in evi burası.

Gail, çocukların çoğunun merakla tuhaf bir nesnenin bulunduğu gizemli antik tapınağa girme cesaretini gösterdiğini fark eder. Nesne, Gail'in gelişiyle etkinleşir ve tüm yetişkinleri Panselo'dan kaçıran bir uzay gemisini çağırır. Bunun üzerine Gail, yetişkinlere ne olduğunu anlamak ve kurtarılıp kurtarılamayacaklarını görmek için bir arayışa koyulur.

Anlatım kurgusu başından itibaren ilgi çekici ve oyunun, olup bitenler hakkında daha fazla bilgi edinme isteği uyandırmasını seviyorum. Başlangıçta güçlü başlar, ancak daha sonra oyun ilerledikçe anlatısı daha tanıdık RPG oynanışına göre arka planda kalır.

3e3b6c8d3a10e4487.png

İlk başlangıç alanından sonra oyun sizi arayışınızda özgür kılar: görev günlüğü yok, harita yok, sadece açık dünyayı keşfetme özgürlüğü var. Otomatik kaydetme bile yok, bunun yerine 16 bitlik bir oyun gibi belirli noktalarda kaydetmenizi gerektiriyor.

Tasarımı itibariyle çok eski tarz bir his veriyor. Bana The Legend of Zelda 2'nin 2D oynanışını hatırlattı. Phoenotopia: Awakening'i görev hedefi belirteçleriyle karıştırılmamış, gerçek bir macera gibi hissettiren gerçekten özgürleştirici bir deneyim.

Bunun yerine, bana bir sonraki adımda nereye gideceğim veya kiminle konuşacağım konusunda ipuçları verecek NPC'lerle konuşmak zorunda kaldım. Bu bakımdan bu kadar az el tutmanın ödüllendirici olduğunu hissettim. Bu bazıları için bir engel olabilir ve nedenini anlayabiliyorum: Bir sonraki adımda nereye gideceğimi bilemediğim için başımı kaşıdığım zamanlar oldu. Ancak bu şekilde daha zorlu ve bana kesinlikle Ultima VII'yi oynamanın geri dönüşlerini yaşattı.

22cc4d721ffdcd780.png

Örneğin, yalnızca bombalarla yok edilebilecek bir kayanın bulunduğu bir mağaraya ya da flütümü kullanarak çalmam gereken belirli bir şarkıyla kilidi açılabilen kilitli bir kapısı olan harabelere rastlayabilirim. Phoenotopia: Uyanış, Metroidvania'nın bölgeleri daha sonra tamamen keşfetmek için ziyaret etme eğilimini taşıyor ve uygun donanıma sahip olduğumda hakkında zihinsel notlar aldığım alanlara geri dönmek ödüllendirici hissettirdi.

Oyunda seviye atlama sistemi bulunmuyor. Aksine, daha iyi ekipman ve silahlarla güçlenirsiniz. Bu, oyuna daha akıllıca para bulma ve harcama konusuna odaklanılmasını sağlar.

Genel olarak diğer RPG'lere kıyasla para kazanmanın daha zor olduğunu gördüm, ancak o kadar da değil, sadece yeni ekipman satın almak eziyet gibi geldi. İyi dengelendi ve bana yavaş yavaş daha dayanıklı hale geldiğimi hissettirerek gerçekten harika bir iş çıkardı.

1b0d14ec5b6d6f553.png

Bu oyun oldukça tanıdık gelen bir savaş sistemine sahiptir: temel olarak yakın mesafeli saldırıların yanı sıra fırlatılabilir mızrak veya tatar yayı gibi uzun menzilli saldırılar. Her ne kadar dövüş duyarlı ve basit hissettirse de, bu oyundaki düşmanlar çok fazla hasar veriyor. Bu oyunda savunma seçeneklerinin eksikliği nedeniyle düşmanlar cezalandırıcı olabilir.

Genel olarak, dövüşün zorlu ama tamamen yapılabilir olduğunu düşünüyorum: düğmelere basmak yerine akıllı yerleştirme ve zamanlamaya dayanan, ödüllendirici türden bir mücadele.

Dövüşün yanı sıra, oyun baştan sona pek çok hafif bulmaca çözme içerir: daha yüksek çıkıntılara ulaşmak için kutuları istifleme, çok sayıda değiştirme bulmacası ve kombinasyon bulmacası, vb. Bunlar, gözden geçirmeye ihtiyacım olmayacak kadar basit ama yine de yeterince zorlayıcı bazı kafa karıştırıcı anlar sunmak için.

maxresdefaultde7581f5b0086edd.jpg

Ana savaş döngüsü çok fazla savaş ve hafif bulmaca çözmeyi içerebilir, ancak bu RPG aynı zamanda işleri bayat hissettirmemek konusunda da iyi bir iş çıkarıyor. NPC'lerin yan görevlerinden, bulunacak sırlara ve ödüller için mini oyunlara kadar bu oyunda yapılacak çok şey var. 20 saatten fazla süren büyük bir deneyim.

Görsel olarak oyunun güzel bir piksel sanatı stili var. Renkler tam etkiyle iyi bir şekilde kullanılarak güzel ayrıntılara sahip bir dünya yaratılıyor. İster tapınak kalıntılarını keşfediyor olun ister fütüristik bir bilim laboratuvarını keşfedin, hepsi sevgiyle hazırlanmış. Dünyayı keşfetmesi keyifli ve içinde kaybolması zevkli bir hale getiriyor.

Ziyaret ettiğiniz her alanı benzersiz kılmak söz konusu olduğunda film müziği harikalar yaratıyor. 60 parça harika bir şekilde bestelenmiş, piyanolar, bol miktarda synth ve bazı chiptune müziklerin bir karışımı kullanılmış. Nostaljiyi çağrıştırıyor ama aynı zamanda modern hissettirecek şekilde katmanlı. Duyguları uyandırmanın yanı sıra bu geniş RPG dünyasının yaratılmasına yardımcı olan güzel bir parça karışımı.

90971e62b1df6d397afd5fb3b21b15411550a6a2f1b8aa4805e82c9672fcb798_product_card_v2_mobile_slider_639.jpg

Phoenotopia: Awakening, zaman ayırmaya değer, sevgiyle hazırlanmış bir RPG'dir. Nostaljik hissi veren ama yine de modern hissettiren büyük, iddialı bir oyun. Yan kaydırmalı RPG arayan herkes bu oyuna bir şans vermeli.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri