ShadowFon 1
ShadowFon
bikral 1
bikral
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
TGamesZeus 1
TGamesZeus
Best Studio 1
Best Studio
berkmenoo 1
berkmenoo
InfernoShade 1
InfernoShade
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Altın Konu Forgotten Fields İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,202
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,314
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 17 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,936
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

forgotten-fields-offer-1yxxl.jpg

Forgotten Fields'da yazma tıkanıklığıyla uğraşan bir yazar olan Sid olarak oynuyorsunuz. Görünen o ki kıvılcım ve yazma tutkusu onu terk etmiş. Oyunun başlarında Sid, annesinin düzenlediği bir veda partisine davet alır. Sid'i birlikte büyüdüğü birkaç arkadaşıyla birlikte davet etti. Bu noktadan itibaren Sid, kendini keşfetmeye yönelik köklü bir yolculuğa çıkar.

"Temellendirilmiş" diyorum çünkü bu oyun daha çok hayattan kesit türü bir deneyim. Sid, annesinin partiyi hazırlamasına yardım etmekten bazı çocukların ağaç dalına sıkışan bir futbol topunu almasına yardım etmeye kadar basit görevleri yerine getiriyor. Daha mekanik olarak yönlendirilen bu sekansların arasında çok sayıda insanla konuşuyor.

Bu oyunda yaptığınız en önemli şey karakterler arasındaki diyaloğu okumaktır. Onlarla geçirilen kısa süre göz önüne alındığında, Sid'in arkadaşlarını makul derecede geliştiren pek çok diyalog var. Diyalog nostaljiden yaşlanmaya, yetişkinliğe, felsefeye ve hatta sosyal medyaya kadar pek çok konuya değiniyor. Pek çok sorun doğrudan ele alınıyor. Daha melankolik, sıradan olmayan, ayakları yere basan bir deneyim sağlıyor. Bunun yerine, daha gerçek ve gerçekçi hissettiriyor. Beni yoğun bir şekilde ilişkilendiren bir dizi düşündürücü sekans var.

3dd2005366cc8c65d.png

Geçmişimdeki şeylere kesinlikle nostalji duyduğum bir yaştayım. Bu, Sid'in tüm oyun boyunca uğraştığı bir konudur. Bence siz de benim gibiyseniz oyunun bu yönü son derece bağdaştırılabilir ve daha sürükleyici bir deneyim sağlıyor. Kendimi sık sık Sid'in yerine koydum, bu da bu deneyimi genel olarak daha kişisel hale getirdi. Bence oyun bunu harika bir şekilde başarıyor.

Oyun boyunca Sid bir sonraki kitabı için bir hikaye bulmaya çalışıyor. Netlik anları ve diyalog sekansları sonrasında Sid, bir sonraki hikayesinin hayalini kurar. Bu oynanabilir bölümlerde fantastik bir dünyada bir kadın kahramanı kontrol ediyorsunuz. Bu bölümler Sid'in anlatı akışını artırmaya yardımcı oluyor, ancak bunların çok kısa olduğunu ve Sid olarak oynadığım zamana göre çok daha az ilginç olduğunu gördüm. Keşke bu bölümler anlatım açısından daha fazla geliştirilseydi, böylece ortaya çıktıklarında daha fazla ilgimi çekebilseydim.

Spoiler vermeden, oyunun son sahnesinde hoşuma giden şey, vermem gereken karar oldu. O noktaya kadar olan her şey hakkında ne hissettiğime dayanan bir sonuç, "iyi" veya "kötü" sonun seçilmesiyle sınırlı olmayan, çoktan seçmeli bir son sağlıyor. Hangi seçimi yaparsam yapayım, Forgotten Fields'ın sonuçta tatmin edici olduğunu hissettim.

216dde213f4ab4d3d.png

Maalesef Forgotten Fields'da anlatımın dışında bazı sorunlarla karşılaştım. Çok sık nesnelere takıldım (ve hatta aynı sorunu yaşayan NPC'leri bile gözlemledim). Hareketler kesin ve akıcı olmadığı için oyunun keşif bölümleri daha az zevkli oluyor.

Karşılaştığım bir diğer sorun da oyunun kamerasıydı. Çoğu zaman sinirleniyordum çünkü bir tente ya da duvar görüşümü engelliyordu ve kamerayı yalnızca oyunun belirli bölümlerinde çevirebiliyordum, bu da çoğu anı gereksiz derecede sinir bozucu hale getiriyordu.

Oyun daha basit bir sanat tarzını tercih ediyor. Parlak bir ruh hali yaratan pastel renk paletine sahiptir. Esintide sallanan bitki örtüsü ve kıyı kenarındaki kayalara gerçekçi bir şekilde sıçrayan okyanus dalgaları gibi hoş detaylar, “yaz zamanı” diye bağıran davetkar bir ortam yaratıyor.

1883ed1d182ebf933.png

Öte yandan karakterler daha basit. Hiçbiri çok duygusal değil ve herhangi bir yüz ifadesi göstermiyorlar. Hareketler ve animasyonlar sert. Bir köpeğin birkaç saniyeliğine yerde kaydığını görmek veya Sid'in garip bir şekilde ellerini birbirine sürterek bulaşıkları yıkadığını görmek gibi anlar dikkat dağıtıcıdır. Garip animasyonlar beni sık sık deneyimin dışına çıkardı.

Genel olarak, sanat tarzının oyuna harika bir hikaye kitabı hissi verdiğini düşünüyorum ve karakterlerle ilgili bazı gariplikler olsa da genel deneyimimi mahvetmedi.

Bu oyunda ayrıca Micamic'in yumuşak ortam parçaları da bulunuyor. Yumuşak tonlar ve piyano tuşlarıyla bu oyunun havasını ayarlama konusunda harika bir iş çıkarıyorlar. Şarkılar oyunu daha kasvetli hissettiriyor ama yine de oyunun fazla moral bozucu olmasını engelleyecek kadar neşelilik var.

ss_b743cad6d25ac3ad69e77e22a0d3d8053530856d.1920x1080.jpg

Bazı sinemalarda sanatçı Altadore'un müzik parçaları serpiştiriliyor. Bu anları gerçekten seviyorum çünkü bu parçalar çok akılda kalıcı ama aynı zamanda oyunu daha çağrıştırıcı kılıyor. "If Only For You" parçası Sid'in yaratıcı çöküşüyle ilgili hikayesine mükemmel bir şekilde uyuyor.

Forgotten Fields kısa, iyi yazılmış bir hayattan kesit oyunudur. Belirli bir grup insanda yankı uyandıracak bir anlatıma sahiptir: yaratıcı engellerle mücadele edenler ve nostaljiye kapılanlar. Sorunları var ama yine de keyifli bir deneyim olduğunu düşünüyorum.

Paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler

Eline sağlık! Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri