- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,299
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 15 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,316
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Yeni "üçlü eşleştirmeli bulmaca nişancı oyunu"nun geliştiricisi Products for Robots, ilk oyununun 10 yıl boyunca hazırlanmış zengin dünya yapısıyla türü yeniden tanımlayacağını iddia ediyor. Nihai ürün heyecanla eşleşiyor mu?
Xbox 360'a sahip olduğum ilk günlerde Peggle, Luxor: Amun Rising, Arkanoid Live!, Bomberman Live, Geometry Wars: Retro Evolved 2 (ha! The titles!) ve Space gibi anında indirilebilir oyunların lüksünden keyif alıyordum.
Metacell: Genesis ARCADE, o harika döneme dair geçmişim ve aynı zamanda Terry Cavanaugh'un nispeten daha yeni olan Super Hexagon'u ve o çılgın topaç kontrolü ile gerçek dumanlı oyun salonlarında Tempest'i oynamaya geri döndüğüm anılar arasında ördüğüm için incelemeyi seçtiğim bir oyundur.
Peki MetaCell yeni bir şeyi nasıl yapıyor? RPG'yi Wizorb ile tuğla kıran bir oyuna nasıl dönüştürecek? Veya üçlü eşleştirme oyununu Galaga benzeri bir oyuna dönüştürmek mi istiyorsunuz?
Bu oyun, her şeyi yok etmekle tehdit eden hain akıllı biyokütlenin çoğalan hücrelerini vurmanızı sağlıyor.
Will Wright'ı daha önce başka sözcüklerle ifade ettim ve yine Will Wright'ı başka sözcüklerle ifade edeceğim: Beş saniyelik oyun döngüsünü doğru şekilde anlayamıyorsanız, o zaman beş dakikalık oyun döngüsünün bir önemi kalmayacaktır. Ve eğer bu ikisini doğru şekilde yapamazsanız, beş saatlik oyun döngüsünün hiçbir önemi kalmayacaktır. Bana söz verilen bu yoğun arka hikayenin derinliklerini bir gün keşfedebileceğimden oldukça şüpheliyim.
Mekanik açıdan, merkezinde düşmanınızı temsil eden kıyametin dev kırmızı gözünün yer aldığı altıgen, ağ benzeri bir dairenin çevresi boyunca yörüngede dolaşacaksınız. Sizinle onun arasında yukarıda bahsedilen altıgen hücreler var ve her biri farklı renkte Şans Takılarından birini tutuyor. Mor, mavi, kırmızı, yeşil, sarı. Her birinin, belirsizliği gidermeye yardımcı olmak için kendi sembolü de vardır.
Öğretici, bu renkli diskleri kendi türleriyle eşleştirmek için ağa tükürmeniz gerektiğini size bildirecektir. Üç veya daha fazlasının bir araya gelmesiyle çökecekler ve böylece büyüyen kötülük tehdidini merkezinden geri püskürtecekler.
Bazen bu maçlar, keşfetmenizi size bırakacağım çeşitli güç oyunları sağlayacak güçlendirmeler ortaya çıkaracaktır. Bazen belirli bir rengi veya deseni yok edebilecek bombalar kazanırsınız.
Peki nasıl oynanıyor?
Çok iyi. İlk başta, bu diskleri tükürme şekli garip bir şekilde yanlış geliyor. Nereye ineceğine dair size oldukça iyi bir fikir veren uzak bir nişangahınız var, ancak bilim için yeterince kesin gelmiyor. Biraz değişken. Bunun kasıtlı olduğunu tahmin ediyorum, ancak kasıtlıysa neden olduğundan emin değilim (yüksek hassasiyet istiyorum).
Geminin ve bombaların tasarımı… ilginç… ama mükemmel değil; kırmızı gözün tasarımından, hatta benim bahsettiğim renkli Şans Takıları veya disklerden biraz farklı hissediyorlar. Bazı parçacık efektlerine, biraz gölgelendirmeye ve boyutluluğa sahip olabileceklerini hissediyorum. Burada tasarım konusunda tutumlu olmaya gerek yok. Disklerin biraz ışıltısı var ama temas ettiklerinde, zincirlendiklerinde, patladıklarında biraz hareket görmek istiyorum. Her şey muhafazakar geliyor.
Ve bu bakımdan genel görünüm biraz düz. Sadece stil olarak Superflat'ı kastetmiyorum, aslında gerçek bir aydınlatmanın olmadığını da kastediyorum. Arka planlar sıkıcı ve sönük. Bunlar dünyayı renklendirmek ve görsel ilgi eklemek için mükemmel bir fırsat. Elbette, aksiyonla rekabet edecekleri iddiası öne sürülebilir, ancak ayakta duran atari makinelerinde olduğu gibi çağrıştırıcı, hikaye odaklı sınırlar kullanabilirler.
Sevdiğim oyunlara geri döndüğümde, bunlar çizgi film benzeri tuhaflıklarla ya da 3D gölgelendirme için 2D'yle ya da her yere sıçrayan neonlarla ya da UV görünümüyle doluydu. Metacell biraz iyi tekrarlanmış bir geliştirme sanatına benziyor ve başka bir geçişe ihtiyaç duyabilir. Kullanıcı arayüzü ve neredeyse hiç yerinde değilmiş gibi görünen biraz büyük boyutlu yazı tipleri için de aynı şey geçerli.
Ancak bunlar küçük ayrıntılardır.
Oyun aslında bir bütün olarak ilginç. Fayansları içine tükürmek için altıgen tabanlı bir ızgarayla çalışmak normalden daha azdır. Ve tıpkı Tetris'te olduğu gibi, çoğalan hücreler dış çevreye ulaşmaya başladığında, nesneleri son iki dış sıraya yerleştirdiğiniz için cezalandırılıyorsunuz.
Saldırıların ne zaman geleceğini gösteren, bir seti tamamlayarak sakinleştirebileceğiniz veya yok edebileceğiniz geri sayım sayaçları vardır.
İşiniz bittiğinde küresel bir liderlik tablosuyla karşılaşacaksınız ki bu hoş bir dokunuş.
Sonuç olarak, Metacell henüz mükemmel bir göz kamaştırıcı değil, ancak klasik bir tarzı benimsemek ve kimseyi incitmeden birkaç fikri bir araya getirmek için sağlam bir ilk çaba. Hala geç geliştirme aşamasında olduğundan, geliştiricinin bunu daha da ileri götürdüğünü ve bazı çılgın şanslar denediğini görmeyi çok isterim. Biraz hızlandırın. Biraz daha çeşitlilik ekleyin, daha gelişmiş zincirleme yapın, kontrolleri sıkılaştırın, dünya tasarımına grafiksel olarak yer verin ve yüksek hızlı dönmeli bulmaca atıcılarının uzun soyunda yeni bir ismin ortaya çıkması mümkün olabilir.
- Konular
- 936
- Çözüm
- 8
- Online süresi
- 3mo 29d
- Reaksiyon Skoru
- 2,664
- Altın Konu
- 295
- Başarım Puanı
- 327
- MmoLira
- 716
- DevLira
- 0
Paylaşım için teşekkürler
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)