- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,281
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 10 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,225
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Söz: “Gökgeminizi inşa edin ve açık dünyayı keşfedin, korsan ve canavar gruplarıyla savaşın, bölgenizi yürüyerek veya uçan geminizle ele geçirin. Kaptan sizsiniz ve bu skypunk Açık Dünya aksiyon macerasında sınır gökyüzüdür!”
TinyBuild tarafından bu bölgelerde yayınlanan oyunları sevme eğilimindeyiz. Dizi, güvenilir bir şekilde eğlenceli, biraz yıkıcı, genellikle biraz çılgın ama son derece oynanabilir oyunlarla ün kazandı.
Black Skylands'i açarken, yukarıdan aşağıya atışların, gökyüzü korsan taburlarının, ilginç maceraların ve hızlı aksiyonlu harikalar dünyasının zengin bir açık dünyasını sabırsızlıkla bekliyorum.
Dünyaya açılırken, bulut örtüsünün ve çeşitli yusufçukların arasından geçerek Rönesans Fuarı ile steampunk buluşması arasında geçen panayır alanına benzeyen bir yere doğru ilerliyoruz. Zeplinler yanaştı, parti balonları asıldı ve köylüler ortalıkta geziniyordu.
Şimdi bana görsel roman tarzı bir metin sunuluyor. Asıl noktaya gelene kadar tıklıyorum: babamdan giriş niteliğinde bir getirme görevi. Git o şeyden bir kutu al. Oraya doğru ilerledim, iskeleler ve zeplin arasındaki hafif boşluktan kancayla geçmek için sağ tıklayıp bir kutuyu açmak ve şeyi almak için E'ye bastım.
Bunun dışında, o şey gerçekten elde edilmiş olarak kaydedilmiyor. Daha sonra, ölüme düşmemek için zeplin sağ tarafından yolumu tutmam gerektiğini ve ıskalamamam gerektiğini çözmem gerekiyor; bunun sadece sinir bozucu olmak, akışımı bozmak ve performansımı azaltmak dışında gerçek bir oynanabilirlik etkisi yok. sağlık barı. Tamam, yani gökten düşmek yok.
Görünen o ki, kutu hâlâ bende değil, bu yüzden geri dönüp onu tutana kadar ileri geri hareket ettirmem gerekiyor, envanterime koymam ve bu kutuyu havada tutarken onu yakalamam gerekiyor.
Babamın yanına dönüyorum ve şimdi kutuyu onun önüne, yere bırakmam gerekiyor, bu noktada ben daha açıklayıcı bir metin okuyana kadar bir silah önümde uçuyor. Artık babamın bana verdiği bir silahım var ve onu vurabiliyorum.
Bu yüzden ellerimde Rogue benzeri bir hikaye RPG çift çubuklu nişancı oyunu gibi hissettiren bir şey var ve bunların hiçbirini pek iyi yapmıyor. Resmi sürüme iki gün kaldı ve ana menüde beni geliştiricinin Discord'una yönlendiren bir "Hata Bildir" bağlantısı hemen görüntüleniyor. Oraya gidiyorum ve sanki 300 kişilik bir İtalyan düğününe geç gelen bir yemek istasyonuna kulis perdelerinin arkasına kayıp gitmişim gibi hissediyorum.
İki gün sonra, oyun resmi Erken Erişim sürümüne çıkıyor; son kullanıcıların geliştirme döngüsünün son on milini finanse etmesi ve muhtemelen eksiksiz, işlevsel, eğlenceli bir oyuna ulaşması umuduyla tamamlanmamış oyunların satılmasına yönelik her yerde bulunan model. Ve bu oyuncular tam da bunu almayı hak ediyorlar.
Amaçsızca kelime oyunu niyetiyle bu açılış seviyesinde dolaşırken, nesneleri almak için E tuşuna basma talimatlarını takip ederken (bunlardan hiçbirini bulamıyorum), aklım GameMaker Studio eğitimlerinin ilk günlerime ve bu oyunu nasıl iddialı bir şekilde genişlettiğime dönüyor. Burada gerçekte ne yaptığımıza dair önemli ve acil mesajım aracılığıyla, küresel anlatıyı değiştirmeye yönelik tüm umutlarım ve arzularıma dair basit bir yukarıdan aşağıya nişancı dersi.
Neden her şey çarpışıyor? Çitlerin gerçekten çarpışması gerekiyor mu? Bu rahatsızlık, içine dalma duygumu artırıyor mu? Mücadeleyi etkileyecek mi? Bir çitin arkasına saklanabilecek miyim? Bir kişi? Çarpıştığım her şey mi?
Çarpışma haritası o kadar affetmez ki, bir çiçeklik ile bankın arasına bile sıkışamıyorum ve ileriye doğru yolumu test etmeye devam etmem gerekiyor. Şu ana kadar bir bağlılık veya akış durumuna ulaşmak dışında her şeyi yaptım. Aklımdaki tek kelime can sıkıntısı.
Tanrıya şükür ki beni bir sonraki ilgi çekici noktaya yönlendirecek yön bulma noktası rehberi var.
Geliştirici ekibine oldukça muhteşem piksel sanatıyla ilgili destek vermem gerekiyor. Özellikle diyalog kartlarındaki karakterlerin tasarımını beğendim.
Bana gerçek bir silah verildi ve onu 15 kez ateşlemem söylendi, ben de faremin tuşuna 15 kez tıklayıp görevi tamamlıyorum. Sonra bana başka bir getirme görevi verildi. Hâlâ oyunun başlamasını bekliyorum.
Sonunda amcamın zeplinini tamir etme ve bir akaryakıt istasyonuna uçma fırsatı buluyorum. Sadece birkaç dakikalığına, martı sürüleri tepemde uçarken rüzgarı yüzümde hissedebiliyorum ve ticari yakıt ikmali gemisine yaklaşıp yavaşlıyorum. (Gökyüzündeki ahşap zeplinler için benzin mi? Eeek!)
E tuşuna basıp basılı tutarak bir şey satın alıyorum. Sonra da onu doldurmam mı gerekiyor? Bunu taşı? Bilmiyorum. Dolu gaz bidonunu boğuşarak gemime taşıyorum, bunun üzerine yakıtı aktarmak için E'ye basıp basılı tutmam gereken bir hazneye yönlendiriliyorum. Ama işe yaramıyor. Kutu havada uçuyor ve sonra gemiden düşerek sonumu görüyorum.
Bakın, pekala ben dünyanın en kötü oyuncusu, en aptal insanı, en yorgun eleştirmeni ve her şeyden nefret edeni olabilirim. Bu belirgin bir olasılık. En azından bu oyun bana öyle hissettiriyor. Veya…
Havaya düştükten sonra tekrar rez yapmayı umuyorum ama hayır, görünüşe göre Luma'nın Enerjisi bitti, sanırım bu benim sabrımın ve iyi niyetimin bir ölçüsü ve bu görev başlamadan önce rıhtımda yeniden doğdum.
Tamam, gemiye geri döndüğümde geminin yakıtını tamamlamam gerektiği söylendi, bu yüzden direksiyonu tuttum ve daha önce bulunduğum yere doğru yöneldim ve yakıt bidonunun tam bıraktığım yerde olduğunu gördüm. Onu kıskaç kancamla yakalayıp kendime doğru sürüklüyorum, bunun üzerine onu gemimdeki yakıt deposuna doğru yürütüyorum ve onu tam olarak yutkunması için doğru şekilde konumlandırmam gerekiyor. Daha sonra kutuyu geminin ambarında saklamam tavsiye ediliyor.
Ve şimdi birine rapor vermem gerekiyor.
Bildiğim kadarıyla elektronik tabloları doldururken daha çok eğlendim.
Azimle direnmeye çalışıyorum ve Frank'i ya da her kim ise onu bulmaya gidiyorum. Bir gökyüzü adası var! Yaklaştığımda çok hoş bir 2.5D deniz feneri görüyorum. Sanırım, “Vay canına, bu gerçekten Baykuşboy düzeyinde bir piksel sanatı. Belki de oyunda çok sert davranıyorumdur!”
Limana yanaşıp gemiden inmeye çalışırken düşerek ölüyorum, Luma'nın Enerjisinin bittiği söylendi ve ana limana geri götürülüyorum, bunun üzerine muhtemelen bu yolculuğu tekrar deneyeceğim.
Oyunu kapatıyorum.
Ertesi gün geri geliyorum; Devam etmeli ve her gün yayınlanan bu sayısız güncellemenin acemi hatalarımın ötesinde bir harikalar diyarında sunması gereken tüm harikaları görmeliyim. Frank'i bulmak için adaya gidiyorum. İşin sınırına ulaştım ve şimdi boşluk çubuğu/RMB kombinasyonuyla zıplayıp boğuşabileceğimi öğreniyorum. Tamam, yani boğuşma oyunun oyun kancasıdır (kelime oyunu amaçlı).
Birkaç adayı daha geçtikten sonra (bu yukarıdan aşağıya bir platform oyunu, sadece duvardan atlamanın gelmesini bekliyorum), Frank'in mutlaka beni bekliyor olması gereken adaya ulaşıyorum. İlk rakibimi hevesle, farenin sol tuşuna basarak ve başının üzerindeki sağlık göstergesi boşalana kadar dönerek vuruyorum. Neden düşman olduğumuzu ya da karşılaşmayla ilgili başka pek çok şeyi bilmiyorum ama her neyse, o artık öldü.
Fakat bekle! Mario tarzı su topları bir düzen içinde bana doğru uçuyor! Altlarından kaçmak için yuvarlanmanın anahtarını fark etmeden önce öldüm. Ve gemime dönmeyeceğim, hayır. Frank'i bulmak için ilk kez karaya çıktığım iniş noktasına dönmedim, hayır. Öğreticiye başladığım oyunun açılış odasına geri dönüyorum.
Tamam o zaman bu kadar yeter.
Yani eğer buradaki ana fikri anlamadıysanız, bu harikulade hayal edilmiş ve gerçekleştirilmiş dünyada beni bekleyen güzellikler ve harikalar ne olursa olsun, beş saniyelik oyun döngüsü ve beş dakikalık oyun döngüsü berbattır, öyle ki büyük ihtimalle tutamayacağım Beş saatlik anlatım için. Son bir kez geri dönüyorum, adaya girmeyi başarıyorum ve parlak, parıldayan ganimet sandığı görünümlü şeylerin aslında etkileşimli olmadığını ve Quest NPC'lerinin kütük yığınlarından neredeyse ayırt edilemez olduğunu fark ediyorum.
Bakın, oyunda çok daha fazlası var; canavarlarla yüzleşecek, hava savaşı yapacak, bahçe yetiştirecek ve bir şeyler hasat edecek, hava koşullarıyla yüzleşecek, envanterinizi yönetmek için bir Steampunk iPad alacaksınız.
Bana Cloudpunk'ı hatırlatıyor; genişleyen, gerçekten harika görünen bir siberpunk dünyası; özellikle de lansmandan üç ay sonra birinci şahıs modunu ekledikten sonra keşfetmeye çok hevesliydim, ancak o berbat Hova uçan araba kontrolünü asla aşamadım.