- Konular
- 59,202
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,315
- Altın Konu
- 2,411
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 17 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 696,939
- DevLira
- 234
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Creepy Tale 2'de Lars adında bir çocuğu canlandırıyorsunuz. Lars, babası ve küçük kız kardeşiyle birlikte yaşıyor. Oyun başladıktan kısa bir süre sonra Lars'ın kız kardeşi, tacı olan ve tuhaf bir yaratık taşıyan gizemli bir kız tarafından kaçırılır. Daha sonra onu bulmak için yola çıkar ancak bunu yaparken bölgede kaybolan daha fazla çocuk hakkında bilgi edinir ve Lars, kız kardeşini kurtarma ve adam kaçırma olaylarının ardındaki gizemi çözme görevini üstlenir.
Her ne kadar bu bir devam oyunu olsa da ilk oyunla hiçbir ilgisi yok, dolayısıyla kaybolmadan müstakil hikayeye doğrudan geçebilirsiniz.
Grimm'lerin masalları gibi bu macera da karanlık ve rahatsız edici. Lars tuhaf yaratıklarla, büyülü antropomorfik varlıklarla, yamyamlarla ve ruhlarla karşılaşır. Creepy Tale 2'nin herhangi bir yumruk atmaması ve rahatsız edici bir hikaye örmeye kararlı olması hoşuma gitti.
Creepy Tale 2, işaretle ve tıkla macera oyununa benzer şekilde oynanır: yarı doğrusal konumlardaki nesneleri bulun ve yol boyunca birçok bulmacayı çözün. Tanıdık bir oynanışa sahip ancak mistik ortam, onu biraz daha taze hissettirecek şekilde karıştırıyor. Oyun ilerledikçe bulmacalar giderek zorlaşıyor, bu nedenle bulmaca hayranıysanız burada hayal kırıklığına uğramayacaksınız.
Oyun söz konusu olduğunda da güzel bir çeşitlilik var. Sıralı bulmacaları çözmekten süreli bulmacalara geçtim, ardından tespit edilmekten kaçınmak için gizlice kaçmak zorunda kaldığım durumlar yaşadım. Her şey iyi uygulanmış ve bazı alanlarda biraz daha aksiyon odaklı hissedilmesine rağmen işlerin bayatlamasını önlüyor.
İlerleme söz konusu olduğunda Lars seçici davranabiliyor. Lars'ın eşyaları almak için bir nedene ihtiyacı olduğundan oyun biraz daha doğrusal geliyor. Örneğin, gizli bir açıklığı ortaya çıkarmak için bir tuvali kesmem gerektiğini biliyordum ama tuvalin arkasında gizli bir açıklığın bulunduğunu ayrıntılarıyla anlatan bir mektup bulana kadar bunu başaramadım.
Başka bir durumda, bir ağacın meyvesine ihtiyacım vardı. Dalı kesmek için onunla etkileşime girdim, ancak önce başka bir nesneyle etkileşime girene kadar oyun bana izin vermedi ve bu da meyveyi almama izin verdi. Bu şekilde oyunun daha doğrusal ve bağlamsal olmasını sağlar. Bu mutlaka kötü bir şey değil, ancak siz de benim gibiyseniz ve birkaç adım ilerisini düşünmek istiyorsanız, işleri biraz daha kısıtlı hissettirebilir.
Genel olarak oyun, anlatım ve bulmaca çözmenin güzel bir karışımıdır. Evet, doğrusaldır ancak hem anlatım hem de oynanış arasında büyük bir denge vardır. Bana anlatıyla ilgili olmayan bir sürü bulmaca atmak yerine bir yolculuk gibi geliyor. Pek çok modern macera oyunu bu dengeyi iyi sağlayamıyor ancak Creepy Tales 2'nin beni meşgul etmeye yetecek kadar anlatıma sahip çok sayıda bulmacayla iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum.
Oyun görsel olarak hayat bulmuş bir hikaye kitabına benziyor. Karakterler düz ama ayrıntılı bir görünüme sahiptir ve kağıttan kesilmiş hissi verir. Ortamlar, mekanların gerçekten atmosferik hissettirmesi için iyi bir şekilde detaylandırılmıştır. Ormanlık bir ağaçta ürpertici bir yüz görmek veya yerlerden geçerken çok katmanlı arka planlar gibi küçük ayrıntılar, rahatsız edici tonunu eve getirmeye yardımcı oldu.
Oyun ayrıca atmosferini daha canlı hale getirmek için etkili bir şekilde ürkütücü müzik uyguluyor. Hafif ortam kemanları ve piyano tuşları buradaki müziğin çoğunu dolduruyor. Sinsi bir sahne sırasındaki çok sessiz kemanlardan, karanlık bir tekne yolculuğu sırasındaki hızlı davul vuruşlarına kadar müzik, oyuna büyük bir gerilim katıyor.
Creepy Tale 2 beni meşgul edecek entrika ve gerilimle dolu, rahatsız edici, oynanabilir bir peri masalı. Çok sayıda bulmaca ve gergin aksiyon sekansları var. Oynamak için ürkütücü bir şey arıyorsanız, buna bir göz atın.
- Konular
- 936
- Çözüm
- 8
- Online süresi
- 3mo 29d
- Reaksiyon Skoru
- 2,664
- Altın Konu
- 295
- Başarım Puanı
- 327
- MmoLira
- 731
- DevLira
- 0
Paylaşım için teşekkürler
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)