- Konular
- 59,202
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,314
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 17 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 696,936
- DevLira
- 234
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Başlangıçtan itibaren CreatorCrate başka bir doğrusal, kontrol noktası tabanlı 2D platform oyunu gibi görünüyordu. Ancak çok geçmeden bu türe ilginç şekillerde yaklaştığını, tanıdık formüle farklı tatlar ekleyerek biraz daha taze bir his yarattığını fark ettim.
Bu oyunda CreatorCrate olarak bilinen bir robot olarak oynuyorsunuz. Ne yazık ki gemideki diğer robotlar ve insanlar için, CreatorCrate bir miktar farkındalık kazanır ve her ne şekilde olursa olsun kaçmaya karar verir, bu da çok sayıda bozuk makine ve bol miktarda kan anlamına gelir.
Beklenen zıplama ve ateş etmenin yanı sıra, her şeyi yakalayabilir ve onu kullanılabilir madde olarak özümseyebilirsiniz. Bunu yaptığınızda, özümsediğiniz her şeyin bir planını kaydedebilirsiniz, bu da benim bu öğeleri anında geliştirmeme olanak tanır. Mesela bir lazer silahı buldum ve onu emdim. Bu daha sonra cephanem bittiğinde daha fazla silah yaratmamı sağladı.
Kulağa olduğundan daha karmaşık geliyor ama bu mekanik aynı zamanda oyuna bir miktar strateji de katıyor. Maddeyi ne zaman kurtaracağınızı bilmek veya onu patron savaşlarına yardımcı olmak için kullanmak veya ulaşılması zor alanlara ulaşmak için bir eşya yaratmak arasında güzel bir çekişme var. Kullanışlı bir kendi kendini onarma sistemini etkinleştirerek sağlığın bir kısmını geri kazanmak için de maddeye ihtiyaç vardır. Oyunun bu mekaniğe yaptığı vurgunun, olayların bayat veya akılsız hissettirmesini önlediğini düşünüyorum.
Ayrıca deneyimlerimin çoğunda tetikte kalmama yardımcı oldu.
Plan mekaniğinin yanı sıra, oyun standart platform mecazlarını da içeriyor. Tuzaklar, kapı anahtarları ve zamanlamaya dayalı platformlar yaşadıklarımın çoğunu oluşturuyor. Ancak bu oyunu farklı kılan, alanları "yeniden karıştırma" şeklidir. Ne zaman öldüğünüzde bir kontrol noktasından yeniden başlarsınız ancak önünüzdeki alan farklıdır. Geometriden düşmanlara kadar her şey değişiyor. Bu, seviyeleri ezberlemek yerine kendi becerilerime daha fazla güvenmemi sağladı. Bu mekaniği gerçekten beğendim. Oyunu taze tuttu. Tabii ki, yalnızca belirli sayıda varyasyon var, ancak yine de beni baştan sona meşgul edecek kadar işleri karıştırmada etkili oldu.
İtiraf etmeliyim ki kontrollere ilk başta alışmak biraz zaman aldı. CreatorCrate'de bu süzülme hissi veren sıçrama ve her şeyde gerçek bir ragdoll fiziği hissi var. Atlamanın daha hassas olmasını isterdim ama bu hiçbir şekilde anlaşmayı bozucu değil. İlginç kontrollere alışmak biraz zaman alıyor.
Ve aslında bu oyunun çoğunu nasıl tanımlayacağım ilginç. İnsan bez bebeklerini lazerlere fırlatıp kan damlalarına dönüşmelerini izlemek ya da bir pencerenin kırılıp her şeyi uzaya çekmesi olsun, her şeyin gerçekten keyif aldığım fiziğe dayalı bir çekiciliği var. Ayrıca deneyebileceğiniz çok sayıda eğlenceli öğe ve silah da var.
Görseller kasıtlı olarak blok şeklinde ve nispeten basit (çok fazla ayrıntılı doku veya çevresel ayrıntı yok) ama oyunun buna ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Keşiften çok hayatta kalmayla ilgili. Yani alanlarda çok uzun süre kalmadım çünkü bu, ileriye doğru ilerlemekle ilgili bir oyun. Görseller, tasarım yaklaşımı göz önüne alındığında oyuna çok iyi uyuyor. Bununla birlikte, ayrıntılı ortamlar eklememenin, daha fazla dünya inşa etmek veya daha fazla çekicilik katmak için boşa harcanan bir fırsat olduğunu düşünüyorum.
Bu oyundaki müzik uygun çip melodileri içerir: oldukça elektronik bir ses yaratmak için bol miktarda wub, wob, bip sesi ve boop. Ve hepsi iyi bestelenmiş ve oldukça akılda kalıcı. Bu oyun için bundan daha mükemmel bir müzik düşünemezdim. Gerçekten ürpertici, transa benzer bir hava yaratmaya yardımcı oluyor, bu da çalarken zamanın hızla geçmesine yardımcı oluyor.
CreatorCrate eğlenceli bir 2D platform oyunudur. Yeni bir şey yaratmak için kalabalığın arasından sıyrılmanın yeterli olduğunu düşünüyorum. Kenarlarda biraz kaba ama yine de keyifli.
- Konular
- 936
- Çözüm
- 8
- Online süresi
- 3mo 29d
- Reaksiyon Skoru
- 2,664
- Altın Konu
- 295
- Başarım Puanı
- 327
- MmoLira
- 731
- DevLira
- 0
Paylaşım için teşekkürler
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)