Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Expeditions: Rome, tarihsel ortamını derin, doğrusal olmayan bir anlatımla, stratejik planlamayla, sıra tabanlı dövüşle ve parti yönetimiyle birleştiren taktiksel bir RPG'dir. Roma Cumhuriyeti'nin sonraki yıllarında geçen Expeditions: Rome, her acemi taktisyene layık çok yönlü zorluklarla birlikte ilgi çekici bir hikaye sunmak için türler arası geniş bir çaba sunuyor.
Keşif Gezileri: Roma, ana karakterin tamamen kişiselleştirilmesine olanak tanır ve aynı zamanda kahramana daha fazla kişilik kazandırmak için harika portre sanatına da sahiptir. Avatarı portreyle eşleştirmeye izin verecek şekilde oluşturma seçeneklerinin biraz daha esnek olmasını isterdim, ancak doğruyu söylemek gerekirse karakter modeli genellikle oldukça uzaktan görülüyor. Portreleri karakterler hakkında fikir geliştirmede faydalı buldum ve baş kahramanımın askeri kariyer yapma şansı arayan sert, pragmatik bir kadın olduğuna karar verdim.
Yaptığınız seçimler ne olursa olsun, siyasi düşmanların tehdidinden kaçmaya çalışan öldürülmüş bir memurun çocuğunu oynayacaksınız. Bu yolculuk, Yunan isyancılarını bastırmaya yönelik bir kampanyaya yol açar ve oradan hikaye tüm Roma topraklarına yayılır. Keşif Gezileri: Roma, hikayenin gidişatını şekillendirecek önemli kararlar almanız için sayısız şans sunar ve bu kararlar aynı zamanda grubunuzun gidişatını da etkiler. Memnun kalmazlarsa bu, savaşlardaki moralleri ciddi şekilde etkileyebilir.
Navigasyon iki harita üzerinde gerçekleştirilir: uzun yolculukların ve lejyon yönetiminin sunulduğu mevcut harekata stratejik, büyük ölçekli bir genel bakış ve hikayenin ve savaşın çoğunluğu için küçük ölçekli bir taktik harita. Dövüşten bahsetmişken, XCOM hayranlarının aşina olması gereken sıra tabanlı taktik aksiyon geleneğini takip ediyor. Her karakterin bir aksiyon noktası ve sınırlı hareketinin yanı sıra aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli yetenekler vardır.
Dört sınıf mevcuttur ve hikayenin başlangıcına yakın bir zamanda kahramanın hangi sınıfı alacağını seçebilirsiniz. Roma askeri yerel dilinde giyinirken, sınıflar esas olarak tank, haydut, menzilli ve destekten ibarettir. Karakterimi keskin nişancı alt sınıfının bir okçusu yapmayı seçtim ve düşmanları uzaktan işaretleyerek ve grubumdaki ek okçuların birleşik ok ateşiyle onları alt ederek harika zaman geçirdim. Dört sınıfın hepsi birlikte mükemmel bir şekilde çalışır, ancak Expeditions: Rome, grubunuzu ayarlamanız ve savaşlara benzersiz bir yaklaşım geliştirmeniz için geniş bir esnekliğe sahiptir.
Keşif Gezileri: Roma, sıra tabanlı taktiklere, onu diğerlerinden ayırmaya yardımcı olacak bazı eğlenceli değişiklikler sunuyor. En sevdiğim özelliklerden biri, milisler gibi daha zayıf düşman birimlerinin öldürülmesi durumunda, onları öldürmek için kullanılan eylem puanını iade etmesidir. Bu, sıra tabanlı taktik oyunlarının bazen katı olan hissini büyük ölçüde gevşeten öldürme zincirlerinin desteklenmesine yardımcı olabilir ve tek bir turda şaşırtıcı sayıda hedefin üzerinden geçerken gerçekten tatmin edici bir deneyim sunar.
Expeditions: Rome'un görevleri iyi hazırlanmış ve yeni ortaya çıkan hikaye anlatımı için mükemmel materyal sağlıyor. İlk görevlerden birinde, tüm savaşı şekillendiren küçük ama önemli bir hata yaptım. Görev, bir limana yanaşmış iki geminin yakılmasını içeriyordu. Bu gemilerin her birinin merkezinde, geminin görev parametrelerini sayabilmesi için yanması gereken bir altıgen vardı. Bunu çok geç fark ettim ve atanmış ateşleyicim (haydut bir gladyatör) geminin ön tarafını ateşe verdi. Bunun yeterli olmadığını fark ettiğimde ekibimin geri kalanı tamamen düşman kuvvetlerini savuşturmaya odaklanmıştı ve gladyatör bir sonraki teknenin yolunu yarılamıştı.
Nişanlı savaşçılarımdan herhangi birini sandıktan yangın çıkarıcı madde almakla görevlendirmenin değmeyeceğine (artık savaştan oldukça uzakta) ve yangının gerekli büyüye yayılmasını beklemem gerektiğine karar verdim. Benim güçlü ekibim düşmanın amansız saldırısı altında zorlanmaya başlarken, gladyatör ikinci tekneye ulaştı ve onu ateşe verdi. Ekibin daha savunulabilir bir yere çekilmesini ve hattı tutmasını sağladım, ancak bu yeni bir sorun yarattı: Düşman çok geçmeden gladyatörümün çıkış yolunu kapatacak ve şimdi ikinci gemiden geri dönüş yolunu tutacaktı.
İki seçeneği vardı: sayıları artan savunmacılara karşı savaşmak ya da şu anda yarısı yanmakta olan ilk tekneye atılmak. Ben ikincisini seçtim ve o sadece içinden geçip giderken alev aldı. Destek karakterimin onu iyileştirmesini sağladım ve yangının gemiyi tüketmesine yetecek kadar yerimizi koruduk, bu da düşmanın sonuçsuz karşı saldırılarından vazgeçmesine neden oldu. Yalnızca görsellerle değil, yarattığı hikayeyle de sinematik hissettiren, son derece tatmin edici bir savaştı.
Görsellerden bahsetmişken, Expeditions: Rome'u izlemek büyüleyici. Oyunun ortamda temellendirilmesi için büyük çaba harcandı ve her şey mükemmel görünüyor. Bunun küçük bir istisnası saçtır; Karakterimin saçının avatarında biraz lastik gibi göründüğünü fark ettim. Küçük bir kelime oyunu, ancak diğer her şey bu kadar iyi göründüğünde dikkate değer.
Müzik de sağlam, estetiği güzel bir şekilde destekliyor. Ayrıca seslendirmeden de bahsetmek istiyorum: Expeditions: Rome baştan sona tamamen seslendirilmiş ve karakterlerin çok daha sevimli olmasına yardımcı oluyor.
Expeditions: Rome, tutku işi gibi hissettiren gerçekten mükemmel bir taktiksel RPG'dir. Hikaye başından itibaren sürükleyici, ortam tamamen benimsenmiş ve dövüş muhteşem. Aksiyon, akıllı tasarım seçimleri ve mükemmel karakter seçenekleri sayesinde sağlam bir tempo yakalamayı başarıyor. Taktik RPG'lere veya Roma Cumhuriyeti dönemine geçici bir ilgisi olan herkese Expeditions: Rome'u yürekten tavsiye ediyorum.