Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Split'e başladığımda bir şeylerin ters gittiğini hissettim: Oyun, baş kahraman Pirx'in sıkıcı masa başı işine gelmesiyle başlıyor ve aniden Stella adında yabancı bir kadın tarafından ele geçiriliyor. Pirx'i yaşadıkları büyük şehri felaketten kurtarmasına yardım etmesi için ikna eder. Bunu yapmak için Pirx'in şehrin Split olarak bilinen savunma sistemine sızması gerekiyor.
Beni yatırım yapmaya devam ettiren güzel bir anlatım kurgusu. Oyun, olay örgüsünü ileri taşımak için belirli seviyelerden sonra slayt gösterisi ara sahnelerini kullanır. Olay örgüsü daha klişe geliyor ve eğlenceli ya da ilginç yerlere gitmiyor, ancak bulmaca çözmeye biraz derinlik katacak kadar iyi uygulanmış.
Portal gibi oyunları anımsatan Split'in birinci şahıs bulmaca çözme özelliği, size gerekli araçları sağlar ve 20 seviye içinde kaybolmanıza olanak tanır.
Harika olan şey, ne zaman yeni bir mekanik tanıtılsa, sizi bunlara alışmanızı kolaylaştırmasıdır. Nadiren bunaltıcı veya çok karmaşık geliyor. Mekaniğinin anlaşılması kolaydır; bu, eğlenceli ve ödüllendirici bir bulmaca deneyimi yaratmak için çok önemlidir.
Ve şükür ki oyun eğlenceli. Buradaki bulmacalardan gerçekten keyif aldım! Mekanikler, bir düğmeye basmak için kendinizi klonlamayı ve önceki her eylemi gerçekleştiren bir klon oluşturmak için zamanı geri almayı içerir. Burada bulmacaları bir meydan okuma gibi hissettirecek pek çok güzel şey var.
Split ayrıca işleri karıştırmak için harika bir iş çıkarıyor. İleriye itildiğiniz ve çevresel tehlikelerden kaçınmanız gereken bir seviye var. Ayrıca bazı hafif platform sekansları ve hatta çekilecek bazı agresif robotlar da var. Sıralı bulmacalardan çevresel tuzaklara kadar sıkıcı bir an neredeyse yok. Burada çok fazla cezalandırmadan sizi tetikte tutacak kadar çeşitlilik var.
Oyun şu anda Steam'de Erken Erişimde. Pratik olarak yapılmış gibi görünüyor, ancak geliştiriciler onu daha fazla hassaslaştırmak ve ince ayar yapmak istiyor. Orada burada bazı eksik seslendirme satırları fark ettim, ancak gerçekten farkedilebilecek başka bir şey yok, bu yüzden oyunun yakın zamanda tamamlanmayacağı konusunda cesaretiniz kırılmasın.
Görsel olarak oyun, daha karanlık ve atmosferik bir Tron gibi karanlık ve karamsar görünüyor, çoğu zaman biraz sinir bozucu ama siberpunk havası sızıyor. Bazıları için fazla basit ve karanlık gelebilir ama bu oyunun “bilgisayarın içinde hackleme” anlatımına çok iyi uyduğunu düşünüyorum. Duvarlar ve geometri bloklu, ışıklar ise modern bir RGB PC yapısını utandıracak kadar neon parlak. Genel olarak sanat tarzını iyi bir şekilde çivilediğini düşünüyorum. Minimalist ama etkilidir.
Elektronik ritimleri olmayan bilgisayar korsanlığı temalı bir oyun nedir? Cevap "o kadar da havalı değil", bu yüzden geliştiricilerin tüm deneyimi eksiksiz kılmak için oyuna bazı synth'ten ilham alan parçalar vermesi iyi bir şey. Split'in müziği çevreci ve çok bunaltıcı değil. (Yüksek sesli, dikkat dağıtıcı melodiler yerine yumuşak ortam parçalarına sahip bulmaca oyunlarını her zaman takdir ediyorum.)
Split, zaman ayırmaya değer sağlam bir bulmaca oyunudur. Bulmacaları, zaman manipülasyonunu içeren bazı düzgün mekanikler sunarken yeterince zorlayıcıdır. Oynadığınız bulmaca oyunu sayısına göre alacağınız zevkin değişebileceğini söyleyeceğim, çünkü mekanikleri sıkıcı olmasa da türe göre çok fazla farklı şeyler yapmıyor. Ayrıca deneyimli gaziler için biraz fazla kolay olabilir.
Yine de ara sıra bulmaca oyunlarından hoşlanan biri olarak keyif aldım ve tavsiye ediyorum.