Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Artık Ev Yok, mezun olup üniversitedeki dairelerinden taşınan iki üniversite arkadaşı ve oda arkadaşı olan Ao ve Bo karakterleri tarafından anlatılan bir hikaye deneyimidir. Bu, kabaca iki geliştiricinin, Humble Grove'dan Hana Lee ve Cel Davison'un deneyimlerine dayanan, yarı otobiyografik bir hikaye.
Oyun, Ao ve Bo'nun Güney Londra'daki öğrenci dairesinde geçiyor. Her oda bir diorama gibidir ve duvarlar açılarak her odayı ortaya çıkarır. Odayı her taraftan ortaya çıkarmak için bir tıklamayla döndürebilirsiniz. Odadaki çeşitli nesneleri işaretleyip tıklamak size onlar hakkında bir şeyler söyleyecek veya Ao ve Bo'nun bir şey üzerinde düşünmesine olanak tanıyacaktır.
Hem Ao'nun hem de Bo'nun bakış açısından oynuyorsunuz, bazen tek başınıza, bazen de birlikte, aralarında geçiş yapıyorsunuz. Ao, öğrenci vizelerinin süresi dolduğu için Japonya'ya dönmek zorundadır ve Bo, okul bittiği için ebeveynleriyle birlikte eve geri döner ve bir sonraki adımlarının ne olacağını bilmezler.
Ao ve Bo arkadaşlarıyla, birbirleriyle ve mahallenin kedisiyle etkileşime giriyor. Eşyalarını toplayıp geleceğe dair umutlarını, hayallerini, korkularını dile getiriyorlar.
Artık Ev Yok duygusal bir deneyimdir. Film müziği en iyi kulaklıkla deneyimlenir. Rüya gibi ve sürükleyicidir ve herhangi bir duyulabilir ses olmasa da, hikayenin ilerlemesine yardımcı olan, titreşen bir ses efektiyle ekranda metin belirir.
Oyun evrensel temaları araştırıyor: arkadaşlık, amaç duygusu bulma, kendinden şüphe etme, yalnızlık, veda etme ve geleceğe dair korkular. Bu Ao ve Bo'nun hikayesi ama sonuçta hepimizin hayatımızın belirli noktalarında deneyimlediği bir hikaye.
No Longer Home'u oynamak kişisel bir deneyim gibi geldi. Keşfedilen temalarla bağlantı kurabildim ve film müziğinden ve evdeki odaları keşfetme yeteneğinden keyif aldım ve onların konuşmaları ve düşünceleri için duvarda bir sinek olabildim. Ama sonuçta ben bundan ibarettim: bir gözlemci. Katılım ve etkileşim imkânı neredeyse yoktu. Yaptığım hiçbir şey deneyimi gerçekten ileriye taşımadı.
Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi düzgün ve derli toplu bir son yoktu. Belirsizlik ve gizeme aldırmıyorum ama daha fazla araştırılması gereken bazı yarım kalmış işler olduğunu hissettim. Bir noktada Ao ve Bo, odalarında canavar yaratıklar bulur ve onlarla birkaç dakika etkileşime girer. Ama sonra bitti; bir daha ortaya çıkmıyorlar ve neden ortaya çıktıklarına ve ne olmaları gerektiğine dair bir açıklama yok.
Ayrıca dairenin çeşitli odalarında aniden ortaya çıkan ve büyüyen bazı gizemli bitkiler de vardı, ancak bunlar bir sır olarak kaldı ve karakterlerin hiçbiri tarafından asla anılmadı. Etkileşim eksikliği sinir bozucuydu çünkü daha fazlasını keşfetmek istiyordum ama bunu yapma yeteneğim yoktu. Sonuçta daha fazlasını istemekten vazgeçtim.
Belki de bütün mesele budur. Ao ve Bo gibi, kolay cevaplar yoktur ve her şey belirsiz ve belirsizdir. No Longer Home, güzel tasarlanmış ve çok yenilikçi bir hikaye anlatma deneyimidir, ancak sonuçta etkileşim ve dinamik oyun fırsatları açısından eksiktir.