ShadowFon 1
ShadowFon
bikral 1
bikral
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
TGamesZeus 1
TGamesZeus
Best Studio 1
Best Studio
berkmenoo 1
berkmenoo
InfernoShade 1
InfernoShade
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Altın Konu Everblade İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,202
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,314
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 17 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,936
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

header.jpg

Everblade'de dünya İlahi Muhafız tarafından korunmaktadır. Divine Guardian, insan kavrayışının ötesinde büyülü güçler içeriyor, ancak kötü bir büyücü dünyayı ele geçirmekle tehdit ediyor. Mistik İlahi Muhafız, kötü büyücüyü durdurmak için Everblade'in yardımıyla kahramanımızı seçiyor.

Bu ilk kurulumdan itibaren anlatı kulağa genel geliyor; ama bana klasik Nintendo oyunlarında yer alan pek çok seyrek anlatıyı hatırlattı.

Oyunu oynamaya başladığımda Nintendo oyununun etkisi daha da belirginleşti. Basit kontrollerinden genel yapısına kadar her şeye saygı duruşu niteliğindedir.

Basit kontrollerden bahsediyorum, ancak tasarım açısından onu biraz daha büyük hissettiren birçok şey var. Bulunacak pek çok sır var; dünyanın bilgisini genişleten gizli koleksiyon parçaları; kullanılacak öğeler ve beceriler; ve sağlığı ve silah gücünü kalıcı olarak artırmak için yükseltmeler. Tüm deneyimin somutlaştığını hissettiren çok şey var.

Oyunun seviye tasarımı gerçekten parlıyor. Başlangıçtan itibaren seviyeler standart 2D platform oyununa benziyor, ancak burada işleri taze tutmak için basit ama tatmin edici bulmacalar ve zorlu ama sinir bozucu olmayan platform dizileri gibi çok fazla karmaşıklık var. Benim favorim, bir patrona ulaşmayı kolaylaştırmak veya seviyeleri tamamen tekrarlarken oyunun seviyelerde içerdiği kısayollar olmalı. Seviyeler birbirinin kopyası gibi görünmüyor veya mekaniğe çok fazla bağlı değil. Her biri benzersiz hissettiriyor.

Everblade-game-screenshot-Shop-768x434.png

Oyun ayrıca belirli bölgelere ulaşmak için engelleri aşmak için öğelere veya açılabilir becerilere ihtiyaç duyulan bazı Metroidvania öğelerine de sahiptir. Tüm bu unsurlar, seviyeleri eğlenceli ve keşfetmeyi ödüllendirici hale getirmek için bir araya geliyor. Everblade, bir süredir oynadığım 2D platform oyunları arasında en iyi tasarlanmış seviyelerden bazılarına sahip.

Savaş oldukça basittir, ancak yüklü bir saldırı, hançer fırlatma ve kilidini açacak çeşitli beceriler gibi bazı yetenekler işleri karıştırır. Everblade temelde kısa menzilli bir bıçağa benzediğinden bu bazen zor olabilir, ancak aralık ve zamanlama konusunda daha iyi olduğunuzda hiçbir sorun kalmaz.

Bu oyunda zıplamak harika bir duygu. En küçük platformlara atlamaya yetecek kadar hava kontrolü sağlar. Ayrıca çok havadar veya çok sert hissetmemesini de seviyorum. Gerçekten cilalanmış, zorlu platform bölümlerini daha az sinir bozucu hale getiriyor.

Oyun eski tarz Nintendo oyunlarından ilham aldığı için Everblade kolay değil. Delicesine zor değil ama daha akıllı ve dikkatli oynamanızı sağlayacak kadar zorlu. Örneğin patronlar serttir ve saldırmak için doğru anları seçerken onların kalıplarını öğrenmemi isterler. Neyse ki oyunda, ölmeniz durumunda sağlık iksirleri ve orta seviye kontrol noktaları ile hayal kırıklığını hafifletme yolları var, bu nedenle delicesine zor oyunlar tarafından kapatılanların endişelenmesine gerek yok.

Everblade-game-screenshot-Desert-768x434.png

Oyunda bazı tuhaflıklarım vardı. Birincisi, bazen merdivenleri ve tırmanılabilir duvarları arka plandan seçmek zor olabiliyordu. Ayrıca ilk boss'ta lav çukuruna sıkışıp kaldığım bir sorunla da karşılaştım. Küçük sorunlar var ve dürüst olmak gerekirse bunlar Everblade'le yaşadığım tek sorunlar ve bunlar kolayca yamalanabilecek şeyler. Aslında, bu oyunu inceleme sürecinde geliştiricilerin oyuna yama yaptığını gördüm, bu yüzden Steam forumlarındaki sorunları aktif olarak dinliyorlar ve bunu görmek her zaman güzel.

Oyunun sanat tarzını nasıl geliştirdiğinden bahsetmeliyim. Eski bir 16-bit oyun gibi görünüyor ve ses çıkarıyor. Ses efektleri nettir ancak "klasik" hissi veren düşük frekanslı, kalın bir sese sahiptir. Müzik de bunu yansıtacak şekilde, ruh halinizi ayarlamak için çok sayıda güzel bestelenmiş chiptunes ile bestelenmiştir. En sevdiğim parçalardan biri mezarlık seviyesindeydi ve bana Castlevania oyunundan bir şeyi hatırlattı. Sesi bu oyunun tüm havasına bir eldiven gibi uyuyor.

Sanat tarzı da mükemmel bir şekilde işlenmiştir. Ortamların burada ve orada, kafatasları yığınlarından arka plandaki kalabalık kitap raflarına kadar pek çok ince ayrıntısı var. Düşmanlar ve platformlar, olayların kafa karıştırıcı olmasını önlemek için arka planlardan güzel bir şekilde ortaya çıkıyor.

Biliyor musun, Everblade'de pek çok yanlış bulmak zor. Ne işe yaradığını gerçekten çok iyi ortaya koyuyor. Pek çok ilginç seviye ve hoş estetik ile gerçekten eğlenceli bir oyun yaratıyor. 2D platform oyunları söz konusu olduğunda tekerleği yeniden icat etmese de iyi hazırlanmış ve eğlenceli bir deneyim yaratıyor. Bu oyunu, o eski tarz oyun kaşıntısını kaşımak isteyenlere tüm kalbimle tavsiye ediyorum.

Paylaşım için teşekkürler

Eline sağlık! Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri