- Konular
- 59,202
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,315
- Altın Konu
- 2,411
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 17 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 696,939
- DevLira
- 234
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Ne yazık ki Zachtronics'in işi bitti. Muhtemelen kendi adını taşıyan bir alt türe sahip olan ilk geliştirici olan oyun tasarımcısı Zach Barth, başka şeylere geçmek için bu işi bırakıyor. Hayranlarının şansına, parçalarının toplamından daha büyük bir Zachlikes koleksiyonu olan ve beklediğiniz her şeyi sunan Last Call BBS ile oyununun zirvesine çıktı.
Barth'ın çoğu oyunu gibi Last Call BBS de beni hem büyüledi hem de hüsrana uğrattı. Çerçeveleme cihazı mükemmel. TIS-100 gibi, temel arayüzü de kurgusal bir vintage bilgisayardır (bu durumda Sawayama Z5 Powerlance) ve Exapunks gibi iyi düşünülmüş bir hackleme motifine sahiptir.
Ancak bu sefer daha az Neuromancer ve daha çok açık nostalji var: gerçek oyunlara erişim ve bolca oyun var. Modem tizliğiyle tamamlanan, Last Call BBS'ye simüle edilmiş bir bağlantı gerektirir. Detaylara verilen önem benim açımdan birden fazla kıkırdamaya neden oldu. Her oyunda kurgusal bilgisayar korsanlarına yönelik "hacklenen" dizeler ve haykırışlar bulunur.
Hatta oyunlarınızı oynayabilmek için BBS'den "indirilmesini" beklemeniz bile gerekir. Eğer belli bir yaşa gelmiş bir bilgisayar oyunu tutkunuysanız bu pek çok anıyı canlandıracaktır. (40 yaşın altındaysanız, bunu tarihi bir bilgisayar simülasyonu olarak düşünmek işinize yarayabilir; Zach Barth bugünlerde "eğitici oyunlar" kavramından kaçınıyor, ancak yine de bir şeyler öğrenebilirsiniz, çok hızlı.)
Sonra oyunların kendisi var. Pek çoğunun bulmaca olarak yeniden çalışılan programlama ve bilgisayar kavramları etrafında dönmesi beklenmedik bir durum değil.
Aynı derecede şaşırtıcı değil: Sadece son derece zor değiller, aynı zamanda birçoğunun sadece mekaniği çözmek için deneyler yapması gerekiyor; Belgeler var ama elinizi tutmuyor.
Örneğin ChipWizard Professional'ı ele alalım. Bu, TIS-100'ün montaj dili bulmacalarından sadece küçük bir adım daha az soyut; Üst düzey (zamanına göre) bir CAD programı görünümüne bürünerek, oyuncuya gerçek devre kartları oluşturma görevini verir. X'BPGH: Yasak Yol da benzer şekilde karmaşıktır ancak Game of Life simülasyonundan bazı mekanikler ve ağır hizmet Clive Barker vücut korku havası ekler.
Ancak bunların hepsi makine mühendisliği ve biyokimya değil! Daha neşeli bir şey havasındaysanız, 20th Century Food Court, oyuncuları 80'lerin atıştırmalık yiyeceklerini yeniden yaratan geleceğin restoran işletmecisinin şef şapkasına sokan retro aromalı bir yemek pişirme oyunudur. Sıvılaştırılmış peyniri cipslerin üzerine fışkırtmak için robot kollarını ve taşıma bantlarını hizalayın.
Soyut, grotesk ya da komedi; hiçbir şey beni bir Zachtronics oyunu kadar aptal hissettiremez.
Bazı oyunlara kıyasla Last BBS'nin harika yanı, en yoğun ve programlama odaklı bulmacalar bazılarımız için hayal kırıklığı yaratan bir egzersiz olsa da, burada belirli bir devrede sıkışıp kaldığınızda mola verecek pek çok başka şeyin bulunmasıdır.
Hack*Match var, 80'lerin Japon atari oyunlarının taş atışlı simülasyonu, biraz Tetris'e biraz da Puzzle Bobble'a benziyor ve kesinlikle programlama konseptlerinde ustalık gerektirmiyor.
Mayın Tarlası'nın döşeme tabanlı mantığını Picross'un sayısal ızgara mantığıyla birleştiren Zindanlar ve Diyagramlar var. (Bu, en azından benim için programlama ve mühendislik bulmacalarından daha az sinir bozucu olmasına rağmen, yine de zordur.)
Hatta teknik olarak bir oyun olmayan, daha ziyade bir model oluşturma simülatörü olan ve olağanüstü derecede iyi gerçekleştirilmiş bir STEED FORCE Hobby Studio bile var. Bir çizgi roman dükkanında veya kongre salonunda Gundam modellerine baktıysanız, kısa bir süre hobiyi edinmeyi düşündüyseniz ve daha sonra zaman, yer veya sabır eksikliği nedeniyle bundan daha iyisine karar verdiyseniz, bu muhtemelen sizin için en iyi seçenek olabilir. bir sonraki en iyi şey. (Gerçek hayatta Gundam modelleri için zamanım, alanım veya sabrım olmadığı için spekülasyon yapıyorum ama STEED FORCE Hobby Studio'da çok eğlendim.)
Burada ayrıca Japon kabufuda kartlarının kullanıldığı bir deste dahil olmak üzere birkaç farklı Solitaire varyasyonu var ve Last Call BBS'yi belki de en çok Solitaire'den gerçekte ne kadar keyif aldığımı hatırlattığı için seviyorum. Sevdiğim türden bir bulmaca, dikkat gerektiriyor ve haritalama zihninizde önceden hareket ediyor, ama aynı zamanda rahatlatıcı ve düşük riskli.
Daha da önemlisi, eğer Solitaire'de hata yaparsanız, yeni bir oyunu yeniden karıştırırsınız. İlham gelene kadar ya da pes edene kadar, nefesinizin altında küfredip, bir çözüm sağlayan ayrıntılı bir videoya bakmadan önce "Sanırım çok aptalım" diye düşünmeden, orada takılıp ve hayal kırıklığı içinde oturmazsınız. basit ve zarif, yalnızca kendi zihinsel eksiklikleriniz hakkındaki izleniminizi doğrular.
Zachtronics oyunlarıyla karmaşık bir ilişkim olduğu muhtemelen şu ana kadar belli oldu.
Ve sorun değil! Zach karmaşık oyunlar yapıyor! Onları oynamak çok yoğun! Sinir bozucu bir deneyim olabilir! Ama neredeyse hepsini, özellikle de Last Call BBS'yi bu kadar harika yapan şey, çok iyi huylu ve çekici olmaları.
- Konular
- 1,673
- Çözüm
- 48
- Online süresi
- 9mo 24d
- Reaksiyon Skoru
- 8,723
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- MmoLira
- 41,556
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 936
- Çözüm
- 8
- Online süresi
- 3mo 29d
- Reaksiyon Skoru
- 2,664
- Altın Konu
- 295
- Başarım Puanı
- 327
- MmoLira
- 731
- DevLira
- 0
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)