- Konular
- 59,185
- Online süresi
- 4ay 14g
- Reaksiyon Skoru
- 14,227
- Altın Konu
- 2,398
- Başarım Puanı
- 1,051
- TM Yaşı
- 11 Yıl 1 Ay 21 Gün
- MmoLira
- 694,336
- DevLira
- 234
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Marissa Marcel'in kariyeri ve hayatıyla ilgili pek çok soru var. İçinde bulunduğu ilk film asla yayınlanmadı. Rol aldığı ikinci film ise sette yaşanan bir olay nedeniyle tamamlanamadı. Daha sonra 20 yıl sonra yeni bir filmde rol almak üzere ortadan kayboldu. Bundan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı veya görülmedi. Ölümsüzlükte cevapları bulmak ve Marissa Marcel'i çevreleyen gizemi ortaya çıkarmak oyuncuya kalmış.
Bu oyunun ana mekaniği, Marissa'nın üç filminden de video kliplerin izlenmesini içeriyor. Bu klipler sırasında oynatıcı, sahnedeki herhangi bir nesneye veya kişiye tıklamak için istediği zaman duraklayabilir. Bir nesneye tıkladığınızda, sizi aynı nesnenin veya benzer bir şeyin bulunduğu başka bir klibe götürür. Örneğin bir bardak su sizi farklı bir filmden başka bir bardak suya götürebilir. Bir aktöre tıklamak sizi o aktörün rastgele bir klibine götürür. Bir elma, içinde elma bulunan film kliplerinin yanı sıra portakal veya salatalık dilimleri gibi meyvelerin bulunduğu klipler arasında rastgele geçiş yapacaktır. Düzgün bir mekanik ve sezgisel bir mekaniktir. Klipleri bu şekilde kullanmak ve keşfetmek gerçekten çok eğlenceli. Programlaması baş ağrısı olmuş gibi görünen etkileyici bir mekanik.
Ölümsüzlüğün diğer önemli mekaniği geri sarmayı ve ileri sarmayı içerir. Bu aynı zamanda oyunun anlatısının daha fazlasını ortaya çıkarmak için önemli ipuçları bulmak açısından da önemlidir. Bu mekanik aynı zamanda sezgiseldir, çünkü farklı hızlarda ileri ve geri sarmak o kadar kusursuzdur ki, belirli nesnelere tıklamak için tam çerçeveyi belirlemeyi kolaylaştırır. Farklı hızlarda hızlı ileri ve geri sarmak daha kolay olduğundan, bir kontrol cihazı kullanarak oynamanızı şiddetle tavsiye ederim.
Filmlerin hem kamera arkası kliplerinin hem de sahnelerinin kilidini açmak, daha fazla anlatı akışını ortaya çıkarır. Daha büyük ana anlatıya bağlı birkaç küçük gizem var. Oyunun anlatı konularını detaylandırmada yararlı olabilecek veya olmayabilecek, bulunup incelenecek çok sayıda klip var.
Bazen anlatıyı ilerletmediğimi veya önemli kliplerin kilidini açmadığımı hissettim. İnsanlara veya nesnelere tıklamak beni rastgele bir klibe götürdüğü için oyun beni çoğu zaman aynı kliplere tekrar götürüyordu. Ve çok fazla ilerleme göstergesi olmadığından, zaman zaman biraz cesaret kırıcı geldi. Kliplerin kilidini açmanın tek göstergesi oyunun başarılarını kontrol ettiğimde bulundu. Oyunun bu alanının daha sıradan oyunculara karşı daha bağışlayıcı olabileceğini veya en azından bir kontrol listesi veya neyin keşfedildiğine ve neyin kilidinin açılacağına dair daha fazla göstergenin verilebileceğini düşünüyorum.
Hiçbir şeyi bozmadan, bazı anlatı konularının diğerlerinden daha az tatmin edici olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Tüm sorularınız yanıtlanmayacak ve belirli ayrıntılar ve sahneler hakkında kendi yorumlarınızı oluşturabileceğiniz çok fazla alan var. Altta yatan ana anlatı en ilgi çekici hale gelirken, diğer gizemler ana anlatıyla bağlantılı olmalarına rağmen daha az tatmin edici geliyor. Bu, alacağınız zevkin ana anlatıyı ilginç bulup bulmamanıza bağlı olacağı anlamına gelir.
Bu benim uğraştığım bir şeydi. Ben şahsen bu süreçle meşgul olsam da, sizin deneyiminiz farklılık gösterebilir. Her şeyin kilidi doğrusal bir şekilde açılmadığı için oyunun anlatımına ilişkin yorumunuz daha az tatmin edici gelebilir. Herkesin deneyimi farklı olacaktır. Her ne kadar oyunu baştan sona taramış ve kliplerin neredeyse yüzde 100'ünün kilidini açmış olsam da, hala bazı cevaplanmamış sorularım vardı, bu nedenle oyundan aldığınız zevk ve oyun anlayışınız büyük ölçüde oyuna ne kadar zaman ayırdığınıza bağlı olacaktır.
Bunu daha da sorun haline getiren şey, tüm kliplerin kilidini açmadan ve oyunun anlatımının daha net bir resmini elde etmeden önce jeneriğe ulaşmış olmamdı. Kredilere ulaşmak ve görülecek tek şeyin bu olduğunu düşünmek mümkündür, ancak gerçekte bu sadece bir başlangıç olabilir. Geliştiricilerin, anlatının yeterli kısmı ortaya çıktığında jeneriğin aktarılmasını istediklerini anlıyorum, ancak bu karar, birçok oyuncuyu bunaltabilecek gibi görünüyor.
Estetik olarak Ölümsüzlük şimdiye kadar yapılmış en iyi FMV oyunlarından biridir. Oyunculuk her yönüyle harika, set tasarımı ve yazım ise özgün hissettiriyor. Çoğunlukla bu üç film aslında gerçek filmlermiş gibi geliyor. Ambrosio'nun büyük bütçeli hissi, ona klasik bir Hollywood filmi havası veriyor. Minsky, sanki 70'lerden fırlamış gibi hissettiren kirli, şiddet dolu, tabu ve müstehcen bir film. Two of Everything, çevrimiçi bir film akışı hizmetinde rastgele bulabileceğiniz, 2000'lerin başlarından kalma düşük bütçeli bir film olarak karşımıza çıkıyor. Titizlikle hazırlanmış, iyi üretilmiş ve gerçekten etkileyici. Filme alınacak bir aşk mektubu ve inanılmaz derecede başarılı.
Oyunun muhteşem ses tasarımından da bahsetmeliyim. Arka planda çalışan ortam müziği uygun zamanlarda yavaş yavaş açılıp kapanıyor, film klipleri oynatılırken sessizleşiyor ve klipler ileri sarılırken ses seviyesi artıyor. Aynı zamanda kara filmden ilham alan, biraz sinir bozucu bir müzik notası. Büyüleyici bir deneyim yaratmada çok etkilidir.
Ölümsüzlüğün beni hayal kırıklığına uğratan yönlerinden biri de performans sorunlarıydı. Ben klipleri yeniden bulana kadar sahnelerin altyazıları kayboluyordu. Oyunu üç kez dondurdum ve iki kez bilgisayarımı tamamen kilitledim. Xbox Series S cihazımda oynarken bile oyun birkaç saat içinde altı kez çöktü. Bu sorunlar utanç vericidir ve oyunun kurallarını bozacak nitelikte olmasalar bile dikkat çekicidir. Geliştiriciler bu sorunları çözmek için oyuna yama yapmaya devam ediyor.
Performans ve anlatımla ilgili sorunlar bir yana, Ölümsüzlük'te geçirdiğim zamandan gerçekten keyif aldım. Anlatı temaları ve yaratıcılığı onu öne çıkarıyor. Değerli bir deneyim için yapılmış yenilikçi ve ilgi çekici oyun. Piyasadaki diğer oyunların çoğundan benzersiz bir şekilde farklı bir şey arıyorsanız, buna benzer başka bir deneyim bulmakta zorlanacaksınız.
- Konular
- 1,676
- Online süresi
- 9ay 24g
- Reaksiyon Skoru
- 8,719
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- TM Yaşı
- 8 Yıl 6 Ay 20 Gün
- MmoLira
- 41,544
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 936
- Online süresi
- 3ay 29g
- Reaksiyon Skoru
- 2,666
- Altın Konu
- 295
- Başarım Puanı
- 327
- TM Yaşı
- 13 Yıl 3 Ay 27 Gün
- MmoLira
- 499
- DevLira
- 0
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)