- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,281
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 11 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,225
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
En canlı çocukluk anılarımdan bazıları hayvanat bahçesine yaptığım geziler ve tüm hayvanları yakından görme harikasıdır. Goriller ve filler benim favorilerimdi ve hayvanlara olan sevgim yetişkinliğimde de benimle kaldı. Bu iş için işe alındığınız bir simülasyon oyunu olan ZooKeeper'ı inceleme fırsatını değerlendirdim.
Sadece hayvanat bahçesi sorumlusu değilsiniz, aynı zamanda bu hayvanat bahçesinin her yönünden siz sorumlusunuz… ve henüz bir hayvanat bahçesi bile yok! Onu sıfırdan inşa etmelisin! Eğitim bilgilendiriciydi ve takip edilmesi kolaydı ve bana nasıl muhafaza oluşturulacağını ve kapı ekleneceğini öğretti.
Öte yandan, yol oluşturma aracını gerçekten sezgisel bulmadım. Yollar çok önemlidir, çünkü her şeyi birbirine bağlarlar. Umumi bir tuvalet inşa ederseniz, ona giden bir yol yapmayı unutmasanız iyi olur, aksi takdirde kimse onu kullanamayacaktır. Açıları yönetmeyi ve düğümlerin birbirine bağlanmasını sağlamayı zor buldum, ancak sonunda çözdüm.
İlk denemelerim estetik açıdan hoş değildi ama en azından işlevseldi. Hayvanat bahçemdeki ilk hayvanlar bir çift lemurdu. Ve çok sevimliydiler! ZooKeeper'daki pikselli çokgen grafikleri seviyorum. Parlak ve eğlencelidirler ve nostaljik duygular uyandırırlar.
Hayvanat bahçesinde yalnızca bir çift lemur, tuvalete giden eğri bir yol ve bir sosisli sandviç tezgahı (umarım vegan seçeneği vardır) olsa bile, bir hayvanat bahçesinden sorumlu olmanın kolay olmadığını kısa sürede keşfettim. ZooKeeper'da her şeyden siz sorumlusunuz. Bir asistan tuttum ama onu gerçekten mikro düzeyde yönetmek zorunda kaldım. İşçileri her şeyi yapmaya teşvik etmelisiniz: hayvanları beslemek, onları ve çevrelerini temizlemek, onlarla oynamak ve tıbbi bakım sağlamak. Hatta onlara ara vermelerini söylemeyi bile hatırlamanız gerekir. Bunu oldukça sıkıcı buldum. Ayrıca onları mutlu etmek için onlara zam vermeye devam etmek zorunda kaldım, yoksa somurtup işbirlikçi olmazlardı.
ZooKeeper'da gerçekten hoşuma giden şeylerden biri de hayvanlarınızı neyin mutlu ettiğini gerçekten öğrenmeniz gerektiğidir. Hepsinin yaşam alanlarına ilişkin farklı ihtiyaçları var. Tek beden değildir, herkese uyar. Bazı hayvanlar diğerlerinden daha fazla alana ihtiyaç duyar. Bazılarının az ya da çok arkadaşlığa ihtiyacı var. Ayrıca muhafazalarına ne tür bitki örtüsü ve dekorasyon konulduğuna ilişkin belirli beğenileri ve hoşlanmadıkları şeyler var. Geyikleri memnun etmek özellikle zordu. Her türlü ağaç ve çalıyı denedim ama yeni kazılarından nefret ettiklerini belirten kırık kalp emojisini bana vermeye devam ettiler. Sonunda bazı çirkin dikenli eğrelti otları ve uzun ağaçlarla büyük ikramiyeyi kazandım. Lemurların parlak tropik çiçeklere karşı bir tutkusu vardı. Bu ZooKeeper'ın en sevdiğim kısmıydı. Hayvanlarımı neyin mutlu ettiğini bulmayı çok sevdim.
Maalesef hayvanat bahçesi bekçisi olmanın hayvanlarla oynamaktan daha fazlası var. Finansmanı yönetmem ve daha fazla ilgi çekici yer ekleyerek ve yeterli yol, yiyecek ve restoranın olmasını sağlayarak hayvanat bahçemin itibarını ve popülerlik puanlarını artırmam gerekiyordu.
Karışıma biraz rastgelelik katmak için bazen bir sürprizi ortaya çıkarma seçeneğiniz vardır. Bu bir nevi Monopoly'deki Topluluk Sandığına benziyordu. Bazen "Hayvanat bahçeniz ülkenin en iyisi seçildi!" gibi güzel bir şey olabilir. Bazen garip bir fırtına gibi kötü bir şeydir. Bu etkinlikler isteğe bağlıdır, ancak günlük rutine biraz heyecan kattıklarını gördüm ki bu da kuşkusuz biraz sıkıcı hale geldi.
ZooKeeper'da çok sayıda oynanış materyali var. Saatlerce oynayabilirsiniz. Hayvanat bahçeleri ve pek çok farklı hayvan, hatta dinozorlar bile inşa edebileceğiniz yedi farklı dünya var! Ancak ilerlemek için yeterli XP'yi oluşturmak uzun zaman alır. Yeni bir dünyanın kilidini açmadan önce o lemurlar ve geyiklerle saatlerce oynadım ve artık yorucu olmaya başladı. Daha hızlı ilerlemek istiyordum ama hayvanat bahçesi çalışanları için görevleri programlamaya ve işleri hızlı moda almaya çalıştığımda, hayvanların kontrolünü kaybediyordum ve işler çok hızlı bir şekilde kaosa sürükleniyordu.
Ve çok fazla hayvan kakası vardı. Hiç bitmek bilmiyordu. Günde yalnızca birkaç saatim var ve işlerin biraz daha hızlı ilerlemesini istedim.
Genel olarak ZooKeeper'ı beğendim. Oynaması keyifli, nazik ve düzenli bir oyundur ve bu oyunun en benzersiz ve ilginç yönü olan hayvanları neyin mutlu ettiğini öğrenmeye gösterilmesi gereken dikkati takdir ediyorum. İlerleme yavaş ve sıkıcı olabilir çünkü XP kazanmanın getirisi motivasyon olarak hareket edecek kadar büyük değildir. Daha büyük ve daha ilginç bir şey istedim. Başarılı bir hayvanat bahçesinin yeterli yol olduğundan emin olmaktan daha fazlası olması gerekir.
Yine de oynamaya devam ettim. Atmosfer ve grafikler parlak ve çekici ve gerçek hayatım çok kaotik hissettirirken hayvanları mutlu etmek için bir saat kadar harcamayı çok rahatlatıcı buldum. İyi bir simülasyonun gerçekçi olması gerekir ve bu, bir hayvanat bahçesi işletmesinin bütçe ve pazarlama gibi sıkıcı yönlerinin gerekli olduğu anlamına gelir. Ancak ZooKeeper hayvanlara odaklanıldığında kesinlikle en iyi performansı sergiliyor.
- Konular
- 1,673
- Çözüm
- 48
- Online süresi
- 9mo 24d
- Reaksiyon Skoru
- 8,721
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374