noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
onur akbaş 1
onur akbaş
IronTalonX 1
IronTalonX
D 1
delimuratt
berzahx 1
berzahx
PrimeAC 1
PrimeAC
DEVLOPER 1
DEVLOPER
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Altın Konu Papetura İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,190
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,300
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 16 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,454
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

6dcfe46ea641f483e.jpg

"El işi" bugünlerde indie sahnesinde çokça konuşulan bir terim. Çok sayıda Steam sayfası, onları prosedürel olarak oluşturulan çok sayıda ücretten ayırmak için "el yapımı seviyeleri" gururla duyuruyor. Belki bu durumda en şık terim olmayabilir ama yeterince anlaşılır.

Polonyalı geliştirici Petums'un Papetura'sı tamamen başka bir hikaye. Oyundaki her şey tam anlamıyla kağıttan el işi ve dijital olarak canlandırılarak, açıkçası inanılması için görülmesi gereken bir dünya yaratılıyor. Görünüşe göre geliştiricinin başarması yıllarını alan devasa bir girişim. Peki oyun Machinarium gibi emsallerinin yanında ayakta durabilecek mi?

Küçük bir kağıt yaratık karanlık bir hapishanede uyanır. Kaçmak ve dünyayı kurtarmak için ışığın gücünden yararlanmaları ve önlerindeki hain dünyada nasıl yol alacaklarını öğrenmeleri gerekecek.

45231bddd3869838c.jpg

Papetura'nın hikayesi basit olsa da, diyalogların tamamen yokluğu sayesinde anlatılma şekli ustaca yapılmış. Kağıt işi dünyasının her sakini etkileyici ve anlaşılır olup, oyuna çekiciliğini artıran bir peri masalı kalitesi katıyor. Buna, besteci Floex'in kalp atışlarınızı harekete geçirmek için özel olarak hazırlanmış uygun duygusal bir müziği eşlik ediyor.

Oynanış açısından Papetura, önceki on yılda piyasaya sürülen birçok bulmaca platform oyununa çok benziyor. Dünyayı dolaşmak koşmayı, zıplamayı, nesneleri fırlatmayı, blokları itmeyi ve tehlikeden uzak durmayı içerir.

Herhangi bir özgünlük ödülü kazanmayacak, ancak oynanış sağlam kalıyor. Ayrıca rehberlik için küçük bir mini oyun oynamanıza olanak tanıyan harika bir ipucu sistemi de var. Daha fazla macera oyunu bu sisteme sahip olmalı.

31d5c84a3ee2ef10c.jpg

Papetura'nın oynanışına yönelik bir şikayet varsa, o da oyunun karmaşık olabileceğidir. Bu nadiren büyük sorunlara neden olsa da, oyundaki bazı bulmacalar, güvenilmez mermi fiziği sayesinde hayal kırıklığı yaratan egzersizler haline geliyor. Pachinko tarzı ışık çeşitlerini içeren bir yapboz özellikle beni deli etti.

Aynı zamanda özellikle uzun bir oyun da değil, her başarıyı elde etmeye çalışmazsanız bir veya iki saat sürüyor. Bu benim için açıkça bir sorun değil, alıcıların bilmesi gereken bir şey.

Ancak bu şikayetlerin çoğu Papetura'nın katıksız tarzı karşısında tartışmalı hale geliyor. Oyunun dünyasını yaratmak için canlandırılan kağıt işi yaratımlar, görülmeye değer gerçek bir manzara ve ben rutin olarak kendimi "Bu TEK EKRAN'ın yapımı ne kadar sürdü?" diye sorarken buldum.

212f69080f1fb8d44.jpg

Bazıları bunun içerikten ziyade stil olduğunu iddia edebilir. Ancak Papetura'nın stil AS'nin mükemmel bir örneği olduğunu ve sonuç olarak asla unutamayacağım bir deneyim olduğunu savunuyorum.

Papetura tüm kusurlarına rağmen yaşanmayı hak eden bir aşk emeğidir. Daha iyi oyunlar olabilir ve daha uzun oyunlar olabilir, ancak bu kadar muhteşem bir şekilde hazırlanmış çok az oyun olduğunu garanti ederim.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri