- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,280
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 7 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,207
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Yakın zamanda bir Nintendo Switch satın aldım. Satın almanın iki ana nedeni taşınabilirliğiydi, böylece işe gidip gelirken otobüs yolculuğunda oyun oynayabiliyordum ve Nintendo mağazasında aralarından seçim yapabileceğim çok sayıda Bağımsız Geliştirici (Bağımsız Geliştirici) oyunu var. Switch'e yakın zamanda yayınlanan bir oyun da Playdead'in Inside oyunuydu. Inside'ı oynamak konusunda isteksizdim çünkü bu, tüm zamanların en sevdiğim oyunlarından biri olan Limbo'nun halefiydi. Limbo, gerçek bir anlatı olmadan mükemmel olmayı başarabilen birkaç oyundan biriydi. Benim gözümde Inside'ın doldurması gereken büyük ayakkabılar vardı. Switch'i satın aldığımda, satın almanın heyecanını Inside'ı satın almak ve Playdead'in hakkını verip vermediğini görmek için kullandım.
Inside, PC, XBOX, PlayStation 4, iOS ve yakın zamanda Nintendo Switch'te piyasaya sürülen 2.5 boyutlu bir bulmaca-platform macera oyunudur. Orijinal sürüm 2016'da çıktı. Evet, oynamadan önce iki yıl bekledim. Playdead, Limbo için yaptıkları özel yapım motoru kullanmak yerine Inside'ı daha sağlam bir motor olan Unity ile geliştirdi. Oyun, ana kahraman olan genç bir gencin, sanki yakın bir kovalamacadan kaçmış gibi görünen bir şekilde kayalık bir uçurumdan dışarı çıkmasıyla başlıyor. Limbo'ya çok benzer şekilde, uçurum yüzünden çıkmadan önce olanların arka hikayesi yok. Oyun yüklendikten sonra tam anlamıyla A tuşuna basıyorsunuz ve oyun başlıyor. Oyunun büyük ölçüde endüstriyel bir karanlık hissi var. Kötü ve karanlık bir şey yapan kötü bilim adamlarıyla işbirliği içinde büyük bir şirketin olduğu ima ediliyor. Siz bir ergen olarak, size yapılanlardan veya belki de kazara gördüğünüz şeyden kaçmaya çalışıyorsunuz.
Bulmacalar nispeten kolay başlıyor ve biraz ölümle denemeyle hızlı bir şekilde ilerliyorsunuz. Oyunda ilerledikçe sıra tabanlı ve zamanlama bulmacaları birleşir ve ustalaşması giderek daha zor hale gelir. İlerlemenin hızı, zorlu ama ödüllendirici olanın iyi bir karışımıdır. Gerçekten keyif aldığım bölümlerden biri şok dalgalarını aşmaya çalışmaktı. İyi bir bulmaca, grafik ve sesin birleşimi nedeniyle tepkim oldukça hareketliydi. Bunu bozmayacağım. Oraya gidip bizzat deneyimlemeniz gerekiyor.
Karakterin hareket mekaniği akıcı olsa da alışmak biraz zaman alıyor. Örneğin belirli alanlardan atlamak için doğru zamanı bulmam biraz zaman aldı. Küçük bir gecikme var. İlerlemek için sola, sağa, yukarı ve aşağı hareket edebilirsiniz, ancak bunun bir yan kaydırma çubuğu ve doğrusal olduğunu unutmayın. Kutuları sürüklemekten zombi benzeri insanların yardımını kullanarak farklı alanları açmaya kadar etrafınızdaki ortam da kullanılabilir. Switch'teki denetleyicilerin (joycon'lar) kullanımı kolaydır Inside oynarken, bazılarının Switch'te bildirdiği gibi parmaklarımdaki yorgunluğu yaşamadım.
İçerinin görünüşü tuhaf, karanlık ve çarpıcı. Kullanılan renk paleti çoğunlukla karanlık, uğursuz hissi veren grilerden oluşuyor; öğeler, insanlar ve manzaradaki farklılıkları belirtmek için renk patlamaları var. Renk patlamaları genellikle bir değişikliği gösterir; bu nedenle, renkte bir değişiklik olduğunda not alın, çünkü artık ileride sizi öldürebilecek bir şeyin olduğunu bileceksiniz. Bulmacalar her zaman tahmin edilebilir olmadığından renk zihinsel olarak hazırlanmanıza yardımcı olur.
Martin Stig Andersen, SØS Gunver Ryberg ile birlikte film müziğini besteledi ve sesi çevreyle birleştirmek için geliştiricilerle yakın işbirliği içinde çalıştı. Gergin bir durum olduğunda müzik hızlanacak, tehdit edici olmayan bir ortam olduğunda ise yavaşlayacaktır. Oyunda etkileyici inişler ve çıkışlar yaratır. Bu oyunu otobüste oynadım ve neredeyse durağımı kaçırıyordum çünkü müzik beni diğer her şeyden uzaklaştırıyordu.
Bu oyun Nintendo Switch'te oynanmak için yapılmış gibi geldi. Kontroller ve ekran boyutu olup bitenlere daha fazla dalmanıza olanak sağladı. Inside bir oyun olarak ve Limbo'nun halefi olarak kendi başına duruyor. Limbo'ya dair bazı ipuçları da vardı; örneğin başlangıca yakın bir işaret ve çiftliğin yürüyüş alanı sahnesindeki gölge, ki bu da yeterince saygı duruşu niteliğindeydi.
Oyun yoruma açıktır ve ne anlama geldiğine karar vermek bize kalmıştır. Oyunun anlamının depresyonla ilgili karmaşık kültürel fikirlerimizin bir yansıması olduğuna inanıyorum. Yaşamın çoğunda, bağıntılı veya nedensel bir bakış açısıyla bile her zaman anlamlı olmayan iniş ve çıkışları vardır. Dedikleri gibi, bok olur. Bu oyunda, sonuç ne olursa olsun, kendinizi toplayıp tekrar tekrar deneyebilirsiniz. Hiçbir anlamı olmasa bile, sadece sırada ne olduğunu merak ediyorsunuz. Bundan aldığım mesaj, her şey anlamsız olsa bile devam etmektir.
Bu oyun çok acımasızdı. Söyleyeceğim tek şey oyun beni Limbo kadar etkilemedi. Bunun nedeninin bu oyunda karakterin daha yaşlı görünmesi veya doğasında bir masumiyetin olmaması olduğunu düşünüyorum. Limbo'da karakter daha çok bir çocuktu. Doğuştan çocuğu daha fazla korumak istedim, bu yüzden çocuğun güvende olduğundan emin olmak için daha dikkatli bir şekilde odaklandım. Büyük oğlanın daha bilinçli ve yetenekli olması nedeniyle daha fazla korumaya ihtiyacı yoktu. O kadar umursamadım ve bunu yapmalıydım çünkü bu bir sonraki bölüm ve sonuncusundan daha iyi olması gerekiyor, ancak bu yakınma oldukça incelikli bir yakınma. Bunu söylerken harika bir oyun ve oynamanızı tavsiye ederim.
- Konular
- 1,673
- Çözüm
- 48
- Online süresi
- 9mo 24d
- Reaksiyon Skoru
- 8,721
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- MmoLira
- 41,550
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)