- Konular
- 59,185
- Online süresi
- 4ay 14g
- Reaksiyon Skoru
- 14,227
- Altın Konu
- 2,398
- Başarım Puanı
- 1,051
- TM Yaşı
- 11 Yıl 1 Ay 20 Gün
- MmoLira
- 694,336
- DevLira
- 234
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Mage's Initiation: Reign of the Elements, Himalaya Studios tarafından geliştirilen ve 31 Ocak 2019'da piyasaya sürülen, işaretle ve tıkla hibrit bir macera ve RPG'dir. Mage's Initiation, Sierra Online'ın Quest for Glory (QFG) ve King's Quest serisinden ilham aldı. Geçenlerde macera oyunu türünün QFG oyunlarını geliştiren iki efsanesi Lori Ann ve Corey Cole'un yazdığı Hero-U: Rogue to Redemption'ı inceledim. Hero-U oynamak benim için gerçekten nostalji yarattı, bu yüzden Mage's Initiation'ı inceleme fırsatı ortaya çıktığında bu şansı değerlendirdim.
2001 yılında, Britney Brimhall ve Chris Warren tarafından kurulan, kar amacı gütmeyen AGD Interactive adlı şirket, King's Quest I, II ve III'ün yeniden yapımlarının yanı sıra Quest for Glory II'nin yeniden yapımını geliştirerek adından söz ettirdi. Britney ve Chris daha sonra 2011'de Himalaya Stüdyoları'nı kurdular ve Coles'un Hero-U'yu geliştirme yoluna benzer şekilde, 2013'te Mage's Initiation: Reign of the Elements için bir başlangıç kampanyası oluşturdular. 3000'den fazla destekçi Himalaya'nın kayda değer bir finansman hedefine ulaşmasına yardımcı oldu. neredeyse tüm zorlu hedeflerine ulaştı ve 6 yıl boyunca hızlı bir şekilde ilerledikten sonra oyun sonunda Steam, GOG ve Humble Store'da yayınlandı.
Hikaye, Ele'wold dünyasındaki D'Arc'ın ("karanlık" olarak telaffuz edilir) etrafında dönüyor. D'Arc yıllardır Iginor'un Efendileri'nin yeteneksizlerin, yani büyücü olmayan insan vatandaşların kasabasına bakan büyücü kulesinin altında eğitim alıyor. D'Arc 16 yaşına girdi ve tam teşekküllü bir büyücü olmak için inisiyasyonunu tamamlaması gerekiyor. İlk önce dünya büyücüsü olan ve Kayıt Salonuyla ilgilenen Bort adında bir öğrenci arkadaşınızla konuşuyorsunuz. Konuşmalar, çoğu karakterin harika dudak senkronizasyonu içeren kendi ayrıntılı portresine sahip olduğu tamamen sesli olarak gerçekleştirilir. Bu tür bir oyun için oldukça etkileyici olan 9.000'den fazla diyalog satırı vardır.
Çoğu macera oyununda olduğu gibi, devam etmeden önce sizi önemli ayrıntılar ve olası yan görevler hakkında bilgilendirecek tüm konuşma seçeneklerini tüketmeye değer. Bort, Üstatların ikamet ettiği Şeref Salonuna erişmek için büyülü kapılardan girmeniz gereken şifreyi size anlatıyor. Kulenin salonlarından birini ziyaret ettiğinizde, tekrar kod girmenize gerek kalmadan koridorlar arasında özgürce seyahat edebilirsiniz, vay be. Büyücü Ustaları size çeşitli sorular sorar ve bunlara nasıl yanıt verdiğinize bağlı olarak büyücünüzün dört elementten hangisine uyum sağlayacağını belirler. Cevaplarım beni bir su büyücüsüne uyumlu hale getirdi, ancak bu öneriyi görmezden gelmeyi ve toprak, ateş, hava ve su arasından manuel olarak seçim yapmayı seçebilirsiniz. Bornozum suyu temsil eden mavi bir renge dönüştü.
D'Arc'ın bir büyücü olarak yeteneklerini test edecek üç eşyayı alması gerekiyor ve bunların gün bitmeden iade edilmesi gerekiyor:
Gizemli bir gölde pazarlık yapan güçlü bir Büyücü'nün bir tutam saçı.
Flyterian'ların gözüne giren, Griffon yumurtasının bozulmamış kabuğu.
Efsanevi Trinicorn'un üç uçlu boynuzu, Bloodbark Ormanı'nın derinliklerinde bulundu.
Daha sonra, büyücülerin yalnızca savunmada kullanabileceği bir cihaz olan bir Şefin verildiği Eğitim Salonuna gönderilirsiniz ve kasabadaki yeteneksiz insanlara karşı büyü kullanmak yasaktır. Kondüktörün, oyun boyunca bulunan büyülü kristaller ve eserlerle yüklenebilen iki soketi vardır. Bu sihirli öğeler, istatistiklerinize bonuslar kazandıracak, büyülerinizi daha güçlü hale getirecek ve sağlık, mana puanlarınızı artıracaktır. İki temel büyü ve iki savaş büyüsüyle başlarsınız ve bunlar hangi elemente uyum sağladığınıza bağlı olarak farklı olacaktır. Topraklardaki tüm ışınlayıcıların kilidini açtıktan sonra ışınlanma büyüsünü sık sık kullandım. Temel büyülerden bazıları, oyun geneline yayılmış, sınıfa özgü çeşitli görevleri çözmenize yardımcı olacaktır. Bir su büyücüsünün yüksekten bir şeyi düşürmek için jet su spreyi kullanması veya bir ateş büyücüsünün sandıktaki kilidi eritmesi gibi durumlar. Bu, oyuna harika bir tekrar değeri kazandırır.
Size diğer öğrencilerle dövüşme fırsatı veriliyor ve burası dövüş sistemiyle tanıştığımız yer. İlk QFG oyunları gibi aktif bir savaş sistemidir. Savaş başladığında hem siz hem de düşman hareket etmekte ve birbirinize büyü yapmakta özgürsünüz. Kısayol tuşlarını öğrenirken büyüleri değiştirmek veya bir iksir içmek için fareyi ekranın üst kısmına hareket ettirerek savaşı duraklatabilirsiniz. İlk savaş büyüm olan Ice Shard, mananız bitse bile yapılabilir ve oyunun büyük bölümünde en çok başvuracağınız büyü haline gelir. İkinci büyü, özellikle yanlışlıkla kendinize dolu yağdırırsanız kullanışlı olan bir koruma büyüsüdür. Oyunun ilerleyen safhalarında canavarlarla savaşırken çevrenizden haberdar olmalı ve görüş hattını engellemek için çevredeki eşyaları kullanmalısınız. QFG'de olduğu gibi, biraz sağlığınıza kavuşmanız gerekiyorsa ekran dışında koşabilirsiniz, ancak sizi kovalayacaklarını unutmayın. Benzer şekilde canavarlar da sağlıkları azaldığında sizden kaçacaktır, o yüzden ateş etmeye devam edin! Hareket etmek ve gelen büyülerden kaçmaya çalışmak hantal olduğundan, ilk birkaç denememde eğitim savaşında en iyisiydim.
Dövüş sistemine güvenmem 2. perdenin yarısına kadar zamanımı alırdı ki bu bir şikayet değil, sadece biraz öğrenme eğrisi, özellikle de 2. perdenin son dövüşüne geldiğinizde. İyileştirme ve mana iksirleri ganimet olarak düşebilir veya şehirden ucuza satın alınabilir. Bazen altın ve kristaller gibi ganimetler yere düşecek, ancak yakındaki bir ağaç veya çalı tarafından gizlenecek ve fareyi kullanarak öğeleri almanız engellenecektir. Neyse ki cesede doğru yürüyebilir ve gizlenen ganimeti almak için 'e' tuşuna basabilirsiniz. Burada her oyunda tavsiye ettiğim ve AUS podcast'inde Pete ve Dan'in Oyun'daki imzası olarak yankılanan büyük bir not var; oyunu kaydetmeyi unutmayın! Birkaç kez daha bu durumun kurbanı oldum, kaydetmeyi unutup 30-45 dakikalık oyun süresini kaybettim.
Oyun boyunca oldukça fazla sayıda kristali yağmaladığımı fark ettim. Biraz altın kazanmak için erkenden birkaç tane sattım ama kristallerimi yalnızca neredeyse tamamen hasar gördüklerinde değiştirdim ki bu pek sık olmuyordu. Oyunda bulduğunuz bazı broşların neredeyse çok güçlü istatistikleri var, sağlığınızı ve mananızı güçlendiriyor, bu da onları değiştirmeyi zorlaştırıyor. Kristalleriniz veya broşlarınız hasar görürse, onları küçük bir ücret karşılığında tamir edecek olan kasabadaki Demirciye götürdüğünüzden emin olun.
Karakteriniz deneyim kazandıkça ve seviye atladıkça (maks. seviye 10), puanları güç, büyü, zeka ve yapıdan oluşan dört ana istatistiğe dağıtabilirsiniz. Can puanlarınız ve mananızın yanı sıra büyülerinizin gücü de artacaktır. XP'ye gelince, bu oyun QFG'deki gibi puana dayalı bir sistem kullanıyor ancak yalnızca ilk kez bir şey yaptığınızda XP puanı kazanırsınız. Bir goblini ilk kez öldürürsem bir puan kazanacağım, ancak sonraki goblinleri öldürmek bana daha fazla XP kazandırmayacak.
Bu oyunu modernleştiren şeylerden biri kullanıcı arayüzü için üç seçeneğe sahip olmaktır. Tıklamak ve hareket etmek için fareyi kullandığınız yerde geleneksel olarak oynayabilirsiniz ve fareye sağ tıklamak, fare simgesini yürümek, bakmak, almak, büyü yapmak veya en son aldığınız öğeyi kullanmak şeklinde değiştirir. Çoğu zaman çok hızlı sağ tıklayıp istediğim seçeneği atladığımı ve bu yüzden seçeneklere tekrar tıklamam gerektiğini fark ettim. Fareyi ekranın üst kısmına getirdiğinizde karakter istatistiklerinizi, envanterinizi, büyülerinizi, seçenekler menüsünü vb. görüntüleyebileceğiniz bir içerik menüsü açılacaktır. Arayüzü fiil parası veya kompakt bir arayüz kullanacak şekilde değiştirmeyi seçebilirsiniz. Fiil parası, fare işaretçisinin etrafındaki tüm seçeneklerin bulunduğu dairesel bir arama arayüzü getiriyor, ancak bu, ekranda çok fazla yer kaplıyor ve genellikle öğeyi engelliyor. Kompakt arayüz fiil çarkına benzer ancak yalnızca küçük simgeler içeren dikdörtgen şeklindedir, ekranda daha az yer kaplar, ancak genel olarak geleneksel setuo oyun için en az müdahaleci olanıdır.
Oyun, sırt çantanızdaki bir parşömen parçasına yazılan üç görevi yansıtan üç bölüme ayrılmıştır. Bu, sırt çantanızdaki birkaç referans öğesinden yalnızca biridir. Başka bir günlük türü yok, bu yüzden ilerledikçe birçok not yazıyordum. Özellikle orman ve çorak arazide, bölgenin çamur haritasını çizmeye başladım, ama çok şükür ki harika haritalar içeren bir Steam rehberi buldum! Oyunu oynamakla kayıtlı oyunumu yüklemek arasında günler geçirdiğim başka zamanlar da vardı, ne yapmam gerektiğini unutmuştum. Gelecekteki oyunlarda bir tür temel günlük görmeyi çok isterim, bu sadece "ABC NPC sizden XYZ öğesi toplamanızı istiyor" gibi bir başlık konusu olsa bile.
Her perdeyi oynamak çok eğlenceli, fantastik hikaye anlatımı ve komik anlarla dolu. Bu ortamlardaki sanat eserleri, güzel manzaralarla birlikte iyi yapılmış ve müzik de çok uygundu. Her perdenin arasında çizgi film gibi görünen ara sahneler var. Başlangıçta bu çizgi film tarzından pek hoşlanmadım ama 2. ve 3. perdedeki sahneler harikaydı. Ancak oyunun tasarlandığı motorun sınırlarını zorladığını düşünüyorum. Oyunun başlangıç öncesi seçeneklerine göre doğal çözünürlüğü 640 x 400. Oyunu yükseltilmiş çözünürlük kullanan bir pencerede çalıştırdım. 1612 x 1008. Bu, bazı bölgelerde pikselleşmeye neden oldu, ancak yaptığım işe odaklanmamı engelleyecek kadar kötü değildi. Bunun gibi klasik oyunların büyük bir hayranıyım, bu yüzden 'kalitedeki bu düşüşe' aldırış etmedim, ancak modern oyuncular bundan rahatsız olabilir.
İlk oyunumu olası 500 XP puanının 493'üyle (çok yakın!) tamamladığımda, oyun beni daha sonra bu serinin gelecekteki oyunlarına aktarılabilecek bir kayıtlı oyun yaratmaya teşvik etti. Bu, sinsi bir son jenerik sahnesiyle birlikte bana takip edilecek daha fazla oyun olacağına dair umut veriyor. Umarım Himalaya Studios bunu yapacak kadar desteklenir.
Genel olarak oyuna 7,5/10 verdim. Mage's Initiation: Reign of the Elements, Quest for Glory serisinden ilham alan, elemental bir büyücü olarak oynamaya odaklanan fantastik bir işaretle ve tıkla hibrit macera RPG'sidir. Harika hikaye anlatımından ve tamamen sesli ve dudak senkronizasyonlu karakterlerden keyif aldım. Oyun içi bir günlüğün olmaması ve hantal dövüşler modern oyuncuları hayal kırıklığına uğratabilir, ancak bu tür oyunlarla büyüyen bizler için oyun boyunca iyi bir meydan okuma, düşünme ve eğlence dengesi vardı.
- Konular
- 1,676
- Online süresi
- 9ay 24g
- Reaksiyon Skoru
- 8,719
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- TM Yaşı
- 8 Yıl 6 Ay 19 Gün
- MmoLira
- 41,544
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)