- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,280
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 8 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,207
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Kaset destenizi yükleyin ve Samuray kılıcınızı bileyin. Katana ZERO sizi hızlı, vahşice şiddet içeren, sinir bozucu ve garip bir şekilde tatmin edici bir deneyime götürmek üzere. Askiisoft ve Devolver Digital'in hazırladığı bu son derece şiddetli 2D platform oyunu, oldukça yüksek bir zorluk eğrisi sunan diğer retro esintili bağımsız oyunların trendini takip ediyor. Ancak bu engelleri aşmayı öğrenmek, iyi yapılandırılmış bazı mekaniklerin yardımıyla eğlencenin arttığı yerdir.
Başından beri kim olduğunuz ya da neden insanları parçalamak için işe alındığınız hakkında pek bir şey bilmiyorsunuz. Kim ve neden sorusu baştan sona oldukça tutarlıdır. Tek bildiğiniz, daha fazla bağlam olmadan "10 gün kaldı". Yalnızca Dragon olarak bilinen karakteriniz de pek bir şey bilmiyor çünkü çok belirsiz bir geçmişi olan kabuslarla dolu travma sonrası stres bozukluğundan muzdarip. Bu arada, size sadece Chronos adında gizemli bir ilaç sağlamakla kalmayıp aynı zamanda size suikast görevleri de veren terapistinizin emrinde çalışıyorsunuz. Parçaları bir araya getirmeye çalışırken aklım karışmaya başladı. Ancak o andan itibaren bu kafa karışıklığının sonuçta buna değeceğini biliyordum. Katana ZERO sadece oynanışıyla değil, soru dolu hikayesiyle de beni çılgın bir yolculuğa çıkarmak üzereydi. Çok fazla spoiler vermeden hikaye, uyuşturucu kullanımı ve bol miktarda küfür gibi ağır temalı unsurlar içeriyor. Bunun tipik 90'lar platform oyununa benzemediğini söylemek yanlış olmaz.
Neler olup bittiğine dair kafa karışıklığı sinir bozucu kısım değildi. İlerlemenin yüksek hızda yavaş ve istikrarlı bir süreç olduğunu öğrendim. Bunun sunulma şekli, saldırınızı planladığınız, biraz zaman döngüsü benzeri bir mekanik aracılığıyladır. Aslında bunun deneme yanılma ile çok alakası var. İlk denemede idamımı çivilediğim zamanlar var. Ancak içeri girdiğim, vurulduğum, tekrar içeri girdiğim, öldürüldüğüm, tekrar girdiğim pek çok an vardı… resmi anladınız. Bir denizci gibi küfretmeme neden olan ama kumandamı odanın diğer ucuna fırlatmayacak kadar sakin olduğum tuhaf durumlar vardı. Her ne kadar tekrarlayıcı ve sinir bozucu olsa da, bu düşmanların nasıl davrandığını ve onları etkili bir şekilde nasıl alt edebileceğinizi öğrenmeye başlıyorsunuz.
Dragon'un ayrıca zamanı yavaşlatma yeteneği de var, bu da düşmanları kolaylıkla atlatabildiğim ve savuşturabildiğim anlamına geliyor. Bundan yararlanarak oldukça havalı ve tatmin edici öldürmeler yapmayı başardım. Oyunun ve seviye tasarımının güzelliği, bir odayı temizlemenin birden fazla yolunun bulunmasıdır. Aynı ikilemde takılıp kalırsam, bana farklı stratejileri deneme konusunda bolca özgürlük verdi.
Bu, hiçbir seviyenin asla tamamen aynı hissetmediği anlamına geliyordu. Az önce temizlediğim oda hakkında ne kadar hayal kırıklığına uğramış olsam da, bundan sonra ne tür zorluklarla karşılaşacağımı her zaman merak ediyordum. Bu yeteneği kullanmanın en harika yanı, seviyenin sonundaki tekrarın, tüm zorlu saldırılarınızı normal hızda göstermesiydi.
Her ne kadar oyun diğer birçok platform oyunu gibi dövüşle tam olarak sınırlı olmasa da. Hızlı tempolu aksiyon, terapistinizle ve diğer NPC'lerle konuştuğunuz yerlerin arasındaki etkileşimli hikaye odaklı sahnelerle bölünmüştür. Konuşma yanıtlarınız başlangıçta "kendi maceranızı seçin" türü bir tamirci gibi geldi. Ancak bu, yalnızca geri aldığınız yanıtları değiştiriyor gibi görünüyordu ve sonuçta hiçbir gerçek yansıma olmadı. Hikayenin gidişatıyla daha etkileşimli olabilmek, Dragon'la başlangıçta beklediğimden daha fazla bağlantı kurmamı sağladı.
Katana ZERO'nun estetiği oldukça 80'ler ve 90'lardan ilham alıyor ancak bu yalnızca piksel grafikleriyle sınırlı değil. Dragon'un kasetinde tuttuğu neşeli bir elektro müzikle bir araya geliyor. Bu, ben düşmanları doğrayıp doğrarken adrenalinin akmasını sağladı. Menü, HUD ve seviye tasarımının bazı unsurları da yoğun neon renk sıçramalarıyla 80'leri haykırıyor.
Açıkçası Katana ZERO'da bir kusur bulmak zor. Ne kadar hayal kırıklığına uğrarsanız uğrayın, bağımlılık yaratan bir stratejik deneme yanılma sürecidir. Retro estetiğiyle birleştiğinde, oyunlarında biraz daha fazla cezalandırmayı seven platform oyunu severler için aksiyon dolu bir eğlencedir.
Katana ZERO'ya 10 üzerinden 10 veriyorum.
- Konular
- 1,673
- Çözüm
- 48
- Online süresi
- 9mo 24d
- Reaksiyon Skoru
- 8,721
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- MmoLira
- 41,550
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)