- Konular
- 59,190
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,300
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 16 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,454
- DevLira
- 234
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Capcom'un klasik suç serisi Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy, yalnızca Nintendo Switch muamelesi görmekle kalmayıp aynı zamanda tüm güncel nesil platformlarda da sunulan en son Nintendo sürümüdür. Bu, son 12 yılda dağınık yeniden sürümlerle birlikte diğer platformlarda ilk kez yeniden yayınlanışı değil. Ace Avukat oyunlarına yeni girmiş biri olarak, oyunu oynamadan önce ve oynama sırasında oyundan beklentilerimin ne kadar farklı olduğunu yavaş yavaş fark ettim. Bu görsel roman ve macera oyunu melezi, özellikle oynanışı açısından inişli çıkışlı bir inişli çıkışlıydı.
Bölümlere ayrılan As Avukat Üçlemesi, yalnızca ayrı suçları değil, aynı zamanda bağlantılı tek bir arka plan hikayesini de takip ediyor. Acemi bir savunma avukatını oynayan Phoenix Wright, müvekkillerinin masum olduğunu her zaman kanıtlamak için nasıl sert davranılacağını öğrenmek zorundadır. Bunu yapmak iki ayrı oyun biçimiyle geldi. Birinde bariz avukat rolüne bürünürken, diğerinde dedektif rolüne bürünüyorsun. İkincisi, oyunda da gündeme getirilen iş tanımınıza uymasa da. Yol boyunca bazı unutulmaz ilginç karakterlerle tanışırsınız; bunlardan bazıları, bazen size yardımcı olacak arkadaşlarınız ve tanıdıklarınızdır. Mahkeme salonunda düzenli olarak yer alan rakip avukatlar da var. Bu karakterleri ve hikayelerini her bölümün olay örgüsü boyunca sürekli olarak iç içe geçirmek, baştan sona çok farklı olay örgüsü ortamlarına sahip olmak yerine hikayeyle daha fazla ilgilenmemi sağladı.
Görsel bir roman olarak polisiye tarafı, okunacak daha az diyalog metni olduğundan iki oyun biçimi arasında tercihimdi. Ancak oynanışına yönelik hislerimden hâlâ emin değilim. İşaretle ve tıkla macera oyunu hissine sahip, ancak daha az karakter hareketi var. Çoğunlukla incelenecek statik ortamlar, alınacak öğeler ve sohbet edilecek NPC'lerle doludur. Ama elbette bu bir suç oyunu, cevaplar öylece kucağıma düşmeyecekti. Bulmaca çözümlerinin bir kısmı basitti, ancak ilerledikçe, beynimi gerçekten kullanmak zorunda kaldığımı fark ettim.
Ancak ilk birkaç bölümden sonra dedektif olmak şaşırtıcı bir şekilde artık beni heyecanlandırmıyordu. Oyunların orijinal olarak sınırlı donanım yetenekleriyle gelen Game Boy Advance'de çıkması nedeniyle bu anlaşılabilir bir durum. Bununla birlikte, kişisel olarak dedektif mekaniğiyle ilgili bir güncellemeyi çok isterdim. Bir süre sonra çok tekrarlayıcı olmaya başladı. İlk oyunun Nintendo DS'de yeniden yayınlanmasının ardından ekstra bir bölümün kullanıma sunulması beni neşelendirdi. Suç mahallinde parmak izi tozunu almak, kan izlerini bulmak ve daha fazlasını içeren çok daha fazla etkileşim var. Bir sonraki maçta da devam edeceğine dair büyük umutlarım vardı. Ancak bunun yalnızca Nintendo DS'in güncellenmiş yeteneklerinden kaynaklandığını bilmeme rağmen durumun böyle olmadığını öğrendiğimde içim acıdı. Dedektif oynanışı ilk oyundan sonra biraz güncellendi. Bulmaca çözme mekaniğine katkıda bulundu ancak günün sonunda hâlâ daha etkileşimli unsurların özlemini çekiyordum.
Avukatı oynamak farklı bir hikaye. Dedektiflik yaparken bulduğunuz kanıtları kullanarak, bir savunma avukatı olarak müvekkillerinizin masumiyetini kanıtlamak için elinizden gelen her şeyi yapmalısınız. Tıpkı dedektiflik oyunlarında olduğu gibi bu da alışılmışın dışında düşünmeyi gerektiriyordu. Dürüst olmak gerekirse, daha zor cevapların çoğunu kanatlandırdım. Çok fazla yanlış cevap verirseniz davayı anında kaybedersiniz. Bu kaydetme dosyalarının zor zamanlarda gerçekten işe yaradığını söylemek yanlış olmaz. Her bölümde diğer müşterinin suçlu olduğunu kanıtlamak bana patron dövüşünü kazanmanın verdiği tatminin aynısını verdi.
Ancak görsel bir roman olması, bunun çok sayıda diyalog metniyle birlikte geldiği anlamına geliyordu. Fazla açgözlü görünmeden veya oyunun amacından uzaklaşmaya çalışmadan, eklenen seslendirme oyunun bu unsurunu daha iyi hale getirebilirdi.
Görsel olarak Ace Attorney Trilogy, beklenen remaster cilasıyla aynı kaldı. Karakterler ve ortamlar hâlâ manga benzeri bir tasarıma sahip ancak çok daha akıcı ve daha az pikselli. Karakterler yine de sınırlı animasyonlarla oldukça statiktir. Aynı zamanda orijinal GBA versiyonundaki ses efektlerini ve müziği biraz geliştirilmiş olarak taşıyor.
Hikayeyi takip etmek kolay, 2004 standartlarına göre bazen eğlenceli olabilecek bir oynanışa sahip ancak Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy benim için davayı başarılı bir şekilde kapatmak üzere değildi. Bunun bir görsel roman serisinin yeniden düzenlenmiş hali olması anlaşılır bir şey, dolayısıyla bunun için birkaç ekstra puan daha saklıyor. Ancak kişisel olarak beni tamamen meşgul edecek güncellenmiş bazı oyun öğelerini isterdim.
- Konular
- 1,673
- Çözüm
- 48
- Online süresi
- 9mo 24d
- Reaksiyon Skoru
- 8,723
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- MmoLira
- 41,556
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)