PrimeAC 1
PrimeAC
shrpnl 1
shrpnl
Agora Metin2 1
Agora Metin2
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Karan2offical 1
Karan2offical
Fethi Polat 1
Fethi Polat
ShadowFon 1
ShadowFon
bikral 1
bikral
Hikaye Ekle

Altın Konu OTTTD İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,202
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,315
Altın Konu
2,411
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 18 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,939
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

13658731d13da93ef.jpg

Yıllar boyunca kule savunma türünde, diğerleri arasında gerçekten öne çıkmayı başaramayan birçok oyun ortaya çıktı. Bu, OTTTD yani Over The Top Tower Defense gelip bize bir kule savunma oyununun birkaç eğlenceli ekstrayla nasıl yapıldığını gösterene kadardı. Adından da anlaşılacağı gibi, Avustralyalı bağımsız geliştirici SMG Studios'un son oyununda işler biraz çılgına dönüyor.

OTTTD, öncelikli görevin kuleler inşa etmek, onları stratejik olarak yerleştirmek ve dalga dalga düşmanlarla savaşmak olduğu tipik kule savunma oyunu değildir. Tüm bu unsurlar elbette hala orada ama aynı zamanda oyunuma daha fazla çoklu görev ve eğlence katan beklenmedik bir unsur da ekliyor. Kulelere ek olarak, yarı boşta savaşmak için savaş alanında herhangi bir yere hareket ettirilebilecek en fazla 3 birliğin kontrolüne de sahipsiniz. 7 farklı birim aynı zamanda savaş alanında kulelerin tek başına başa çıkamayacağı saldırıları yönetmeye yardımcı olan benzersiz silahlar ve özel yeteneklerle birlikte geliyor.

Kuleler gibi bu birimler de yükseltilebilir ancak daha büyük benzerlerinden çok daha farklıdır. Yükseltmeler RPG benzeri bir sistem aracılığıyla yapılır. Silahlar, zırhlar ve yetenekler dahil olmak üzere donanımları tamamen özelleştirilebilir. Ayrıca beceri puanları kullanılarak satın alınan yükseltmelerin bulunduğu bir "beceri ağacı" sistemi de var ancak tam olarak diğerleri gibi akmıyor. Bazı beceriler, özellikle de kilidi açılabilen özel yetenekler, başlangıçta biraz tuhaf geldi. Takip edilecek çok fazla emir olmadığından, önce özel özelliklerimin kilidini hızlı bir şekilde açabildim ve oradan yükseltme yaptım. Birimleri kalıcı olarak yükseltme yeteneğinin verilmesi, ilerleme konusunda büyük bir fark yaratıyor ve bir göreve takılıp kaldığımda stratejimi değiştirmeme yardımcı oluyor ve öfkemi büyük ölçüde azaltıyor. Ancak bu birimleri tam potansiyelleriyle kullanmak hemen gerçekleşmedi.

2f565bf1a7af5682c.jpg

Kule yükseltmelerimi/onarımlarımı yönetirken birimlerimi savaş alanında rahatça hareket ettirmek ve ana karargahı korumaktan uzaklaştırmak benim için birkaç görev aldı. Ancak bunu bir kez yaptıktan sonra, genel stratejilerimi değiştirmenin yanı sıra bana yapacak daha çok şey vererek oyunun neredeyse tamamen değiştiğini hissettim. Ayrıca artık yalnızca çoğu zaman görevi kolayca yerine getirmeyen boşta saldırılara güvenmediğim için kendimi daha yararlı hissettim.

Diğer kule savunma oyunları gibi, oynanışın da stratejiyle büyük ilgisi var ve OTTTD de kesinlikle bu konuda eksik değil. Dalgalar çeşitli küçük ve büyük düşmanlarla birlikte gelir. Ve boyutu ne olursa olsun, bazıları çok güçlü ve güçlü olabilir. Her düşman için hangi kulenin en iyi sonucu verdiğini öğrenmem ve buna göre uyum sağlamam uzun sürmedi. Çoğu dövüş kampanya boyunca aynı hissi verse de, geliştiriciler bazı harika boss dövüşleriyle de durumu biraz değiştirdiler. Benim için en önemli görev, yalnızca tek bir kule konumuna erişim hakkı verilmesiydi. Bu, yeteneğimin gerçek bir sınavıydı ve birden fazla denemem sırasında ter dökmediğimi söylersem yalan söylemiş olurum.

Ancak kampanya boyunca ilerledikçe erişebileceğiniz sonsuz bir modla aksiyon kampanyada bitmiyor. Sonsuz düşman dalgalarını ne kadar zorladığınıza bağlı olarak sizi ödüllendiren bu mod, bence daha sakin bir mod. Bir sonraki göreve geçmek için Karargâhınızı savunmanın stresi yok. Yüksek stresli durumlarda parmaklarınızın ne kadar hızlı çalışabildiğini görmek de iyi bir uygulamadır.

ss_4d204b7871c86ed08657d569e10f60c2862f4597.1920x1080.jpg

Bunu Nintendo Switch'te incelerken dokunmatik ekran özelliğinin olmamasına şaşırdım. Ancak kontrol şeması, kuleleri ve birlikleri yönetmeyi çok kolaylaştırdı. 4 omuz düğmesinin tümünü kullanarak, onarımları veya olası yükseltmeleri kontrol etmek için her kuleye/birliğe hızlı bir şekilde göz atabiliyordum. Birkaç kuleden fazlasını yönetmek zorunda kaldığım anlarda, sonunda vizörümü harita üzerinde hareket ettirdiğimi fark ettim. Bununla birlikte, özellikle daha büyük dalgalarla ilgili olarak sahip olduğum tek yakınma, kulenin HP çubuklarının düşmanlar veya diğer nesneler tarafından örtülmesiydi. Ayrıca birkaç kez, yeterli param olmasına rağmen devrilen bir kuleyi tamir edemediğim bir aksaklıkla karşılaştım. Bir noktada söz konusu kuleyi tamamen kaldırmak da işe yaramadı çünkü bunu da yapamayacaktı. Ancak bu sorun gizemli bir şekilde kendi kendine düzeldi.

Genel olarak oyun çok eğlenceli ve kendisini ciddiye almıyor. Abartılı maskaralıkların yanı sıra oyun doğası gereği ilginç. Fütüristik diğer dünya ortamı, çok çeşitli ortamları sergiliyor. Düşman yaratıklar, robotlardan zombilere ve dev kafataslarına kadar her şekil ve biçimde gelir. Abartılı seslendirme ve misyon beyanları da ilginç bir mizahla birlikte geliyor.

Tüm bu unsurların bir arada paketlendiği OTTTD, gerçekten stresli anların yalnızca az olduğu stratejik bir eğlence topuna dönüşüyor. Ancak RPG unsurlarının da yardımıyla bu kadar eğlenirken öfke saldırısına uğramak çok zor.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri