-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
TGamesZeus 1
TGamesZeus
Best Studio 1
Best Studio
berkmenoo 1
berkmenoo
InfernoShade 1
InfernoShade
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
onur akbaş 1
onur akbaş
Hikaye Ekle

Altın Konu Blood & Truth İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,202
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,314
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 17 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,936
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

maxresdefault34564ef4b9b88048.jpg

Birçoğumuz her zaman bir aksiyon filmi yıldızı olmayı hayal ettik. Beyazperdede gördüğümüz kahramanlar, havalı patlamalar ve ölüme meydan okuyan gösterilerle birlikte kendilerini her zaman tehlikeli ve riskli durumların içine sokuyordu. Bu durumlar birçok video oyununda tekrarlandı ancak bizi gerçek anlamda aksiyon kahramanlarının yerine koymuyor. Ancak SIE London Studio, tüm bu unsurları alıp sanal gerçekliğe yerleştirerek bunu bir adım daha ileri götürdü. Sonuç olarak Playstation VR'a özel en yeni Blood & Truth ortaya çıktı. Ve tam anlamıyla bir aksiyon filmine adım atmışsınız gibi geliyor.

Blood & Truth, Playstation VR Worlds'ün London Heist mini oyununun bir uzantısı olan birinci şahıs nişancı oyunudur. Açıkçası bunun daha çok hikayesi var. Hâlâ Londra'da geçen filmde, tüm ailesi tehlikede olan Ryan Marks adında eski bir Özel Kuvvet askerini canlandırıyorsunuz. Her biri teker teker suç patronu Tony Sharp tarafından hedef alınıyor. Göreviniz onları kurtarmak ve Tony'yi olduğu yerde durdurmak. Tüm aksiyon filmlerinde olduğu gibi hikaye oldukça doğrusaldır ve dikkat dağıtıcı hiçbir yan etki yoktur. Bunu söylerken, aksiyon dolu oynanışı nedeniyle dikkatinizin hikayeden tamamen uzaklaşması kolaydır. Hikaye bazı ilgi çekici anlar içeriyor ve bunu unutulmaz olarak tanımlamayacağımı söyledim. Çok fazla spoiler vermeden, son görevinizin son anları bende "ah, bu kadar mı?" diye düşünmemi sağladı.

Ancak daha fazlası için kapıları açık bıraktılar. Belki bir devam filmi? Ya da belki bir genişleme bile araştırılabilir. Blood & Truth sadece aksiyon filmi kalitesini değil aynı zamanda nicelik artı biraz daha fazlasını da sunduğu için bir genişletme seçeneğinden bahsediyorum. Piyasadaki diğer birçok VR oyunu gibi Blood & Truth da aşırı uzun bir oyun değil. Hikaye 4-5 saatte bitebiliyor ki bu da beklediğimden 5 saat daha az bir süre. Bazen gözden kaçabilen, geri dönüp onları toplamanız için size biraz tekrar oynanabilirlik sağlayan toplanabilir öğeler vardır. Ancak bunun tek avantajı, kupaların bir kısmı, birkaç silah yükseltmesidir.

440d1093395ecd163.jpg

Blood & Truth'un kısa bir hikayesi olsa da oynanışı son derece eğlenceli. Tüm oyun deneyimimi, bir zorunluluk olmayan Hareket Kontrol Cihazlarını kullanarak geçirdim, ancak bunlar eğlenceyi artırıyor ve oyunun daha gerçekçi olmasını sağlıyor. Kontroller hiç de karmaşık değil. Silahları değiştirme ve yeniden doldurma hareketleri bazen hantal gelebilir ancak genel olarak iyi akıyor.

Ancak oyunun tamamını silah tutarak ve ateş ederek geçirmiyorsunuz. Oyun, ortamlarda atlamanızı, tırmanmanızı, kaymanızı ve sallanmanızı sağlayan macera oyunu türüne biraz dalıyor. Tüm eylemleri gerçekleştirmek için Hareket Kontrol Cihazlarını kullanmak çok güzeldi. Oyunda binalara tırmanmamı veya iplerden aşağı kaymamı gerektiren birkaç alan vardı, ancak hiçbir zaman çok fazla olduğunu hissetmedim. VR'nin sürükleyici etkileşimini fazla dikkat çekmeyen bir şekilde göstermek için oyuna eklenen bu gibi eylemleri görmek eğlenceliydi.

Bununla birlikte, karakterinizin hareketinin büyük bir kısmı, bir raylı atıcıyı oynuyormuşsunuz gibi, bir yerden diğerine gidiyormuşsunuz gibi geliyor. Ancak aynı zamanda, ilk yarıda onu sıkı bir şekilde kilitlemeye hazır olmama rağmen, onu raylı atıcılar kategorisine yerleştirmeyecektim. Sadece ileri gitmek yerine aynı zamanda bir yandan diğer yana, bazen de geriye doğru hareket ediyorsunuz. Karakteriniz için belirlenmiş yerleşimler olmasına rağmen yine de stratejik olarak bir yerden diğerine hareket etmeniz gerekiyor. Düşmanlar da tek bir noktada kalmıyor, bu yüzden sürekli tetikte olup çevrenizi kontrol ediyorsunuz. Özellikle son yarıda hayatta kalmak için sürekli hareket ettiğim anlar oldu. İşte o zaman bir kez daha gerçek bir birinci şahıs nişancı oyunu gibi hissettirmeye başladı. Bu tür bir kontrol kurulumu, bir VR oyunu için bariz bir şekilde daha kolay bir seçenektir. Her ne kadar ben buna yanaşsam da, daha serbest dolaşımda olan bir ışınlanma hareket sistemi de işe yarayabilirdi.

35a317c69ad5ce65b.jpg

Ayrıca bazen pencereden veya bir çıkıntıdan atlamakla sonuçlanan simgesel aksiyon filmi kovalamaca sahneleri de vardı. Eğlencelidirler ve pek çok harika aksiyon sahnesi sergilerler. Ancak bu kovalamacalar sırasındaki demiryolu hareketi, bir VR deneyiminden çok sürükleyici bir eğlence parkı cazibesine benziyordu. Yersiz hissetmiyorlar ama bir tane daha ekleseler muhtemelen onlardan hoşlanmazdım.

Blood & Truth, ihtiyacım olduğunu bilmediğim, aksiyon dolu bir VR deneyimi sunmayı başarıyor. Kısa bir ortalama hikayeye sahip olabilir, ancak eğlenceli silah oyunları ve etkileşimli VR öğeleriyle bunu telafi ediyor. Ayrıca, eğer düşünüyorsanız ama yeterince iyi bir nedene ihtiyacınız varsa, Playstation VR satın almak için yeterince ikna edici bir bahane.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri