Best Studio 1
Best Studio
TuZaKK 1
TuZaKK
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
R 1
Roksam
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
farkmt2official 1
farkmt2official
emirhanHCL 1
emirhanHCL
Hikaye Ekle

My Friend Pedro İnceleme

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

header.jpg

Arkadaşım Pedro'yu ilk kez incelediğimde ilk düşüncelerim bunun söylendiği gibi Bravisimmo olmadığı yönündeydi. Ancak ikinci koşumdan sonra oyuna bakış açım tamamen değişti. Arkadaşım Pedro, basitçe söylemek gerekirse, Bonkers'tır. Zamanı yavaşlatmak, bu platform oyunu benzeri shoot 'em up oyununun en önemli mekaniği olabilir ancak onu gerçek Muz yapan şey, yüksek enerjili aksiyonu ve hızıdır.

Muz demişken, ilk gördüğünüz şey bu ve konuşuyor. Muz senin arkadaşın Pedro. Eğer kafanız karıştıysa, önemli değil. Oyunun başında karakteriniz bu şekilde uyanıyor. Kim olduğunuzun ya da bir muzun sizinle nasıl konuştuğunun farkında olmayan Pedro, üzerinizde bir hedef tutuyormuş gibi görünen birçok hedefi alt etmek için sizi kovalamaya yönlendirir. Aksiyon dolu oyun sizi bir hikaye olduğunu bile hatırlamaktan alıkoyduğu için bunun nedenleri pek önemli değil (eğer buna öyle diyebilirseniz).

Ana amaç çok basittir. Herkesi vurun ve ölmemeye çalışın. Ama son derece havalı görünmesini sağlayın. Ve bunu çabuk yap. Seviyelerin tasarlanma şekli, öldürmelerinizde yaratıcı olmanızı ve son yarıda gerçekten parlamanızı sağlar. Zıplama, sallanma, parkur benzeri gösteriler ve hatta kaykay yapmayı bir araya getirmek, gerçekten tatmin edici ve unutulmaz anlara yol açar. Unutulmaz olsa bile, bir pencereden içeri girip aynı anda iki ayrı beyni havaya uçurduğunuz anlamına gelse bile. Ardından vücudun bir kısmını üçüncüye doğru tekmeleyerek onları yere serdi. Ancak bu Muzlu dondurmanın üstüne kiraz koyan ana mekanizmadır.

4868e2346ab1f1f2c.jpg

Buna Odaklanma deniyor ve çoğumuz bunun ne olduğunu zaten biliyoruz. Bu, The Matrix üçlemesi gibi filmlerde gördüğümüz yavaş çekim kurşun zamanı efektidir. Odaklandığınızda engelleri kolayca aşabilir, mermilerden kaçabilir ve mükemmel zamanlanmış öldürmeleri daha kolay gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bu hareketlerin kolaylıkla akmasını sağlar. Odak dışı ise farklı bir hikaye.

Normal bir platform oyunu gibi oynuyorsanız atlama ve koşmanın biraz hantal olduğunu gördüm. Odak dışı ilk oyunum sırasında bunu çok yapıyordum. Daha yavaş, daha güvenli bir koşuydu, bu yüzden mükemmel öldürmeyi gerçekleştirmeye çalışırken sürekli olarak çevremin farkında olabiliyordum. Özellikle karakter modeli fiziği eski bir Adobe Flash oyunu oynuyormuşum gibi hissettirdi. Benim de hedeften çok uzak olmadığım ortaya çıktı. Arkadaşım Pedro, 2014'teki eski Yetişkin Yüzme Oyunları Flash oyunu MFP: Arkadaşım Pedro'yu temel alıyor. İlk izlenimlerime yol açan da bu oldu. İlk başta oyun yavaş gibi geldi ve odaklanma yeteneği harikaydı ama iyi bir denge gibi gelmedi. Sonunda Focus'a çok fazla güvenmenin büyük bir hayır olduğunu ve bunun sorumlusunun dengeleme hareketim olduğunu öğrendim. Ve bir sümüklüböcekten daha hızlı hareket etmek.

3f33cc1bebd648311.jpg

Önemli olan sadece havalı görünen hareketler ve öldürmeler yapmak değil, aynı zamanda bunu ne kadar hızlı yapabileceğinizle de ilgili. Esasen, liderlik tablosunda zirveye çıkmak için kendi kişisel rekorunuzla ve dünya çapındaki diğer kişilerle rekabet ediyorsunuz. Çok fazla odaklanma kullanmak, çalışma sürenizi artıracak ve bu da genel seviye puanınızı etkileyecektir. Ortalama puanımın C olması bir süreliğine sürpriz olmadı. Normal zamanlama ile odaklanma arasındaki denge çok önemlidir. İkinci koşumun çoğunda odaklanmayı öncelik haline getirmeye odaklanmadım. Her seviyede geçişin daha hızlı ve daha akıcı olmasını sağlamak için ileri geri hızlı geçişler yapılır. Ayrıca odağı yalnızca 2'den fazla düşman varsa kullanmaya başladım. Bunu yapmak sonunda puanımı sağlam bir B'ye yükseltti ve oyunda daha keyifli vakit geçirmemi sağladı. Ama Normal zorlukta bile, ki aynı zamanda seçebileceğiniz en kolayı da, A almak bile zorlu bir görev gibi geldi. Gerçekten geri dönüp "git gud" için pratik yapmaya devam etme isteği uyandırıyor.

Bu şiddetli bale aynı zamanda etkileyici bir müzikle birlikte geliyor. Elektro sesi, endüstriyel ortam ve aksiyon dolu oyun tarzıyla güzel bir şekilde eşleşiyor. Bana bir kez daha Matrix filmlerini ve onların mükemmel koreografiye sahip aksiyon sahnelerini hatırlattı. Gözler ve kulaklar için güzel bir ziyafet.

16d5031370d0c3ed6.jpg

Büyük şeyler küçük paketlerde gelir ve Arkadaşım Pedro büyük sonuçlar veren küçük bir oyundur. Yaratıcı, şaşırtıcı derecede rekabetçi ve çok şiddetli. Hikaye içeriğinden yoksun kısa bir oyun olmasına rağmen, yüksek tekrar oynanabilirliği ve eğlenceli oynanışıyla bunu bir şekilde telafi ediyor.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri